Hampaat suoraksi aikuisiällä: Invisalign-päivitys nro 3

On taas aika vähän kertoa, missä mennään hampaiden oionnan osalta!

Kävin pari viikkoa sitten taas Oralissa* Kemilän Villen vastaanotolla. Hampaat oikenevat suunnitelman ja animaation mukaan. Suussa on nyt kiskot numero kahdeksan, ja 9.5. saan suuhut ysit. Loppukesästä yläleuka on valmis, mutta loppuvuosi menee kuitenkin kiskot myös yläleuassa. Kettukumit nääs pysyvät suussa vuoden loppuun.

Vertailun vuoksi vähän kuvia. Tässä ollaan nyt, hymy oikealta, viikko viisitoista kiskot suussa. Hymy ja kettukumit!

Tästä siis lähdettiin: 

Hymy oikealta ennen oikomista: 

Ja sitten suunnitelmakuvia. Kuvassa yksi ylähampaiden lähtötilanne, kuvassa kaksi hampaat ojossa kiskot numero kahdeksan kanssa. Kuvassa kolme ylähampaiden lopullinen tilanne.

Kuten kuvista näkyy, -muoto on muuttunut enemmän u-muotoon hampaiden saatua enemmän tilaa.

 

Aika alussahan tässä ollaan edelleen, jos koko vuotta ajattelee, ei edes puolessa välissä. En kuitenkaan edes ajattele kiskoja nykyään, ja jos joku on ketut hymyssäni huomannut, ei ole sanonut. Oikominen ei ole aikuisilla kuitenkaan niin harvinaista nykyään. Purentani on tietenkin ihan sekaisin, ja välillä puren syödessä poskeeni! Purupinnat eivät kohtaa, vielä, mutta kyllähän se siitä ajan myötä asettuu.

Hei huomenna on vappuaatto, ja perjantaina vapaata, jee! Mukavaa keskiviikkoa!

Lue ensimmäinen päivitykseni Invisalign-hoidosta täältä ja toinen täältä.


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

13 Comments

 1. Tiia K
  29/04/2015 / 5:40 pm

  Wau hieno muutos jo. Itse pääsin niska-ja hartiasäryistä öisin käytettävillä purentakiskoilla. Lopulta en ole niitä edes tarvinut. Purenta on todella tärkeä juttu ja vaikuttaa niin moneen.Aikuisiällä on nykyään varsin monella jo raudat mikä on tosi hyvä asia. Aurinkoista vappua! <3

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  29/04/2015 / 5:59 pm

  Purentaan on tosi tärkeä! Hienoa, että pääsit säryistä kiskojen avulla. Mä veikkaan, että mun tällä hetkellä vähän jäykät niskat ovat purennan syy, mutta lopputulos on sen arvoinen.Ihanaa vappua sinullekin, Tiia!

 3. M-K
  30/04/2015 / 1:03 am

  Todella iso muutos jo! Hampaathan liikkuvat nopeasti heti alussa, mutta palautuisivat heti, jos hoito lopetettaisiin. Mielenkiinnolla seuraan hoidon etenemistä. Mieheni sai juuri raudat pois suusta ja taiteilee nyt retention kanssa… On parinkinlaiset kiskot käytössä!

 4. Sanna
  30/04/2015 / 10:08 am

  Hienoa nähdä konkreettisia muutoksia näinkin pian! Itsellä kiskot nro 1 nyt käytössä. Alun kankeutta ja pientä opettelua, mutta en malta odottaa kun itsekin näen muutoksia omassa hymyssä.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  30/04/2015 / 2:05 pm

  Tosi äkkiä rivistö on oiennut, olen ihan äimänä siitä! Varmaan mäkin saan ne retentiot, ja ihan ilomielin otankin, että tulos pysyisi aina!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  30/04/2015 / 2:07 pm

  Ei vitsi, onko sullakin Insvisalignit?? Alkukankeutta on tosiaan, mulla oli vähän opettelua saada muotit paikalleen aluksi, mutta äkkiä siihen tottuu. Toinen oli kettukumien virittely, ne lensivät välillä pitkin ikeniä, mutta nyt saan ne melkeinpä yhdellä kädellä napsautettua. Tsemppiä sulle oiontaan, tulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen!

 7. Anonyymi
  30/04/2015 / 5:21 pm

  Miten kauan oikomishoitosi kestää? Kehtaatko kertoa hoidon hinnan? Olen myös kiinnostunut oikomishoidosta ja kuulisin mielelläni kyllä lisääkin kokemuksiasi. Laura

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  30/04/2015 / 6:08 pm

  Prosessi kestää näillä näkymin vuoden loppuun. Aluksi veikkailtiin puoltatoista, kahta vuotta, mutta ihan niin pitkään ei kaiketi mene. Katsopa jutun alla tunnisteen hampaiden oikominen ja Invisalign, siellä on kaksi aikaisempaa juttuani. Invisalign.fi löytyy tarkempaa tietoa hoidosta. Hinta on yksilöllinen, 3000-6000€, riippuen tietenkin hampaista. Mä sain alennusta bloginäkyvyyden vuoksi. Suosittelen tätä todella, tosi vaivaton ja huomaamaton oikomishoito!

 9. Terhi
  01/05/2015 / 9:51 am

  Tosi upea muutos jo tässä vaiheessa, vau! Itselläni menossa kalvo 10. Huomaan hammasrivistössäni jo muutoksia, mutta minulla on vielä pitkä matka loppuun. Suunnitelmassa 44. kalvoa, tosin uusintakuvaus on puolessa välissä. Silloin myös saanen nuo kuminauhat. Hauska nimi kettukumit.:)Harmi tuo purentasi keskeneräisyys, purenta on tosi tärkeä. Minulla purenta on mennyt hyvään suuntaan ja toistaiseksi olen ongelmilta välttynyt, piripinnat kohtaa jopa paremmin kuin ennen. Tsemppiä oikomishoitoon, lopputulos palkitaan.:)

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  01/05/2015 / 4:05 pm

  Mahtavaa Terhi! Nelkytneljä kalvoa on pitkä matka, mutta vau, lopputulos on varmasti mieluinen! Juu, kettukumit sain pussissa, jossa on ketun kuva. Eläinlajitelma oli suuri, mitä isompi eläin, sitä suurempi veto. Purenta on tosiaan sikinsokin, kiva että sulla on mennyt se hyvin. Tsemppiä sinnekin, odotus on sen arvoista!

 11. Anonyymi
  23/06/2015 / 9:59 am

  Hei! Sain tänään hampaisiini invisalignin siskot, clear alignerit. Blogiisi löysin juurikin hammasjuttujen kautta keväällä. Kauan sinulla meni, että kiskot eivät tuntuneet hassuilta suussa, syljeneritys väheni ym.? itselleni on veikattu noin 4-5kk hoitoaikaa vinon ylähampaan oiontaan. 🙂 -Noora

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  23/06/2015 / 10:46 am

  Hei Noora! Onnea kiskoista, siitä se lähtee ja tykkäät varmasti lopputuloksesta. Mä en huomannut sylkiongelmaa, vaan pikemminkin toisinpäin. Kiskot työntää huulia ulospäin, ja ne tuppaavat pikemminkin kuivumaan. Huulirasvaa siis kuluu, ja sehän jää kivasti kiskoihin kiinni! No mut pieni haitta! Sun hoito on aika lyhyt onneksi. Mulla meni tottumiseen viikon verran, sit meni ihan rutiineiksi. Tsemppiä sulle!

 13. Anonyymi
  23/06/2015 / 1:38 pm

  Kiitos pikaisesta vastauksesta Marjukka! Onneksi minullakin on näin opettajana pitkät lomat ja reilusti aikaa totutella ennen kuin työt kesän lopussa taas jatkuvat. Selkeästi hampaita kiristää hetken, kun kalvot laittaa putsauksen jälkeen paikoilleen ja irrottamisyritykset ovat hankalia. Mutta eiköhän se tosiaan tästä, kiitokset tsempistä! Jään innolla odottelemaan sinulta uusia hammaspäivityksiä 🙂

Vastaa