Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

13.4.2015

Se aika vuodestaLisääntyvä valo, lämpö, kevään eteneminen, ensimmäiset kevätesikot... Ihanaa aikaa. Mutta se yksi kurjuus on taas täällä, allergiakausi.

Sen huomaa vähitellen. Maaliskuulla alkaa nenän kutitus ja pistävä kurkkukipu. Siitä tietää, että pitää kaivaa napit ja nenäsuihkeet esille. Jotenkin sitä kuvittelee, että no nythän tämä menee helposti taas. Kunnes ollaan huhtikuussa, ja tuskailee, että mikään lääkeannos ei tunnu riittävän. Kirjoittaa kiltisti sähköpostia työterveyslääkärilleen ja pyytää vahvempia troppeja tai toimivampaa komboa. Siitepölykausi väsyttää. Nuokuttaa. Ja kun ottaa lääkkeitä, väsyttää ja nuokuttaa.

Kun väsyttää, syöpötyttää. Ja kun syöpötyttää, ei innostu liikunnasta. Ulos ei viitsi lähteä, koska seuraavana aamuna silmät ovat punaiset ja turvonneet.

Töissä totean: olipa kerran ääni. Sen voimakkuus on laskenut, kurkku on kireän tuntuinen, ja laulaminen ei tunnu hyvältä. Äänen häviäminen on kaikista kurjinta, koska teen sillä töitä. Sen pitäisi kestää tuntikausia jatkuvaa puhumista ja laulamista.

Tiedän, että tämä kestää muutaman viikon, kunnes leppä ja koivu ovat kukkineet. Sitten helpottaa. Yritän kaivaa itsestäni liikuntaintoa, vaikka se tuntuu olevan nyt työn takana. Luen siedätyksestä ja mietin taas kerran, pitäisikö lähteä sille tielle. Toisaalta allergiaani ei ole koskaan kokeissa näkynyt.

Että se aika vuodesta taas.
Onko kohtalotovereita?


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

9 kommenttia:

 1. Hei, kyllä on kohtalotoveri täällä. Juuri noin se menee oireiden, väsymisen, syömisen ja ulkoilun välttämisen kanssa. Puit sen oikeiksi lauseiksi. Tsemppiä meille kesää odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Liputan siedätyksen puolesta. Sain sitä jo 30 vuotta sitten ja edelleen nautin siitä saamastani hyödystä. Nyttemmin lapseni on Pistossiedätyksen loppusuoralla juurikin koivun ja lepän suhteen. Hän on saanut selvästi apua. Toinen lapseni aloitti tänä vuonna tippasiedätyksen ja toivomme hyvää tulosta hänellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä ihan nyt aikuisten oikeesti ottaa selvää siedätyksestä. Onpa hienoa, että teillä on ollut siitä apua. Elämä ilman allergiaa olisi aika hienoa!

   Poista
 3. On on on... Huoh. Anonyymin vinkistä otan nyt vaarin ja ryhdyn harkitsemaan siedätyshoitoa toiselle pojalle joka kärsii ihan valtavasti keväisin. T Ingrid ps kiitos siitä mehupaastoleffavinkistä! Tosi hyvänmielen juttu, varsinkin se rekkakuski :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kiinnostava! En tiedä, jaksaisinko olla palstoilla viikkoakaan, et hatunnosto heille!

   Täältäkin kiitosta anonyymille siedätysvinkistä!

   Poista
 4. En osaa siitepölyallergioista sanoa mitään, koska en ole allerginen, mutta sen tiedän, että koiriin voi siedättyä niin, että omasta koirasta ei saa mitään oireita. Olisi loogista ajatella, että sama pätisi siitepölyynkin. Astmainen kaverini ei saanut omasta sekarotuisestaan, jossa enin osa saksanpaimenkoiraa mitään oireita ja muitakin tapauksia tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuullut samaa. Eli siedätys toimii ainakin eläimen suuntaan. Olisi loogista, että myös siitepölyyn.

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.