Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

5.5.2015

Hierojalla pitkästä aikaaRaukaisee mukavasti, tekisi mieli mennä jo peiton alle, lukea vähän InStyleä ja laittaa silmät kohta kiinni. Syy rennonraukeaan oloon on hierojalla käynti parin vuoden tauon jälkeen. Hieroja on kuten kosmetologi tai kampaaja, kun hyvän löytää, niin häneen sitoutuu.

Oli vuosi 2001, olimme mieheni kanssa löytäneet tontin, jonka töihin iskimme innolla. Tonttia piti "vähän" siistiä, ja minä kokematon tontinraivaaja heiluttelin päiväkausia oksasaksia. Pikkuhiljaa kädet kipeytyivät, mutta annoinko periksi - no en! Kun talo alkoi nousta 2002, ja rakennussiivouksia piti tehdä, muistan lakaisseeni itku kurkussa betonia puhtaaksi. Käsiin sattui, ja olin käärinyt ranteet siteisiin. Kun työt alkoivat, en saanut enää ranteita koukkuun, ja käsivarsiin, ranteisiin ja niskaan sattui ihan kamalasti. Olin pari viikkoa sairaslomalla. Eipä tajuttu, että oltaisiin voitu ostaa raivaussaha...

Muuton jälkeen sama tyhmyys toistui: talon siivous oli kokopäiväjuttu, jynssäsin lattioita ja kaakeleita hiki pinnassa aamusta iltaan. Kädet eivät olleet täysin parantuneet.Tällä kertaa olin tulehduksen takia viisi viikkoa pois ja annoin ranteiden levätä täysin. Kävin Mehiläisessä työterveyden fysiatrin lähetteellä saamassa jonkinlaista sähköimpulssihoitoa, joka auttoi vähän. Silti käsivarret olivat kireät ja koko kroppa kivusta kuin viulunkieli.

Viimeinen keino: ehkä hieronta auttaisi. Koska olin vähän aikaa asunut Pohjois-Haagassa, muistin lenkeilläni kävelleeni yhden hierojan tilan ohi. Sinne siis, tietämättä sen kummemmin kelle menen.

Arto oli kovanäppinen kaveri, joka oli perehtynyt mm. urheiluhierontaan ja mobilisoivaan, osteopaattiseen hierontaan. Pikkuhiljaa hän lähti hieromaan kipeitä käsivarsiani auki, avaamaan syvien selkälihasten jumeja ja mitä kaikkea nyt olikaan ehtinyt kireytyä, ja vitsi, miten se sattui. Voitte vain arvata miten, välillä ulisin kivusta. Kävin parikin kertaa viikossa hierottavana, ja olo parani viikko viikolta. Huomasin, että mitä enemmän kestin hieronnan voimaa, sitä paremmin kädet voivat. Ja niin ne paranivat kokonaan.

Kävin välillä muillakin hierojilla, mutta kaikki muu tuntui ihan hissuttelulta. Palasin aina takaisin Arton pöydälle.

Kävin pari viikkoa sitten kiropraktikolla, ja hän sanoi, että yläselkäni on kireä, käski menemään hierojalle. Ja niin menin, tänään taas parin vuoden tauon jälkeen takaisin Arton pöydälle. Laskeskelin siinä ääneen, että olen käynyt hänellä noin kaksitoista vuotta, enemmän tai vähemmän säännöllisesti, joskus kerran kuussa, joskus muutaman kerran vuodessa, välillä otan muutaman kerran kuurin. Ollaan kaikenlaista juteltu vuosien aikana ja tultu tutuiksi.

Pitääpä muistaa venytellä ahkerammin!

Ai juu. Tämä ei ole yhteistyö, vaan sain luvan kertoa, kenellä käyn, ja sen teen mieluusti. Eli täällä:
Hierontapalvelu Arto Tapio, Pastori Jussilaisen tie 3-5 F, 00400 Helsinki
puh. 09 5877665
Onko sinulla vakihieroja, ja oletko saanut apua?

Mukavaa tiistaita!

4 kommenttia:

 1. Hieronnan pitäisi kuulua Kelakorvausten piiriin - niin välttämätöntä se on työterveyden - ja tietysti muunkin - ylläpidossa! Meillä käy töissä hieroja n. 3-4 viikon välein - niskahartiaseutu kiittää. Itse olen hierojamme nyt muutaman kerran peräkkäin missannut ja kyllä tuntuu! Onneksi ensi viikolla on taas hänen käyntiaikansa ja minulle aika varattuna;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin pitäisi! Hieronnan jälkeen olo on tosi kevyt, ja alkaa nukuttaa. Teilläpä on hienosti järjestetty, kun hieroja tulee työpaikalle. Voi, jos kesken päivän voisi sanoa oppilaille, että olkaapa nätisti, ope käy hierottavana yläkerrassa... )

   Poista
 2. Joo, minä komppaan Ladya ^^ Liian harvoin tulee käytyä, ja salitreeni yhdistettynä hoitajuuteen ei ole paras mahdollinen yhdistelmä :D

  VastaaPoista
 3. Joo - Juha pelastaa jos olen päästänyt itseni jumiin. Mikä siinä on, että sellaiseen ylläpitävään suht säännölliseen hierontaan ei saa itseään sitoutettua... Voisi välttää mega-jumit. T. Aija

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.