Suloiset Marenasit

Kesä tulee, ja jalkaan voi sujauttaa suloiset Marenas-sandaalit. Kuinka monelle on merkki tuttu? Malli itsessään on hyvin vanha ja perinteinen, kotoisin Baleaarien saarilta, Espanjasta. Maanviljelijät tarvitsivat jokapäiväisessä työssään jalkineita, jotka olivat vahvat, joustavat ja yksinkertaiset. Vaikkakaan näiden kenkien valmistuksen alkamisen tarkkaa ajankohtaa onkin vaikea määrittää, on varmoja merkkejä siitä, että jo kartagolaiset, jotka kulkivat saarten läpi olisivat käyttäneet näitä jalkineita. 1800-luvulla maanviljelijät ja kalastajat valmistivat itselleen ja perheilleen samankaltaisia sandaaleja kun Marenas sandaalit ovat tänään. 1900-luvulla sandaaleille tapahtui muutos, kun autot yleistyivät. Käytetyt autonrenkaat olivat erinomainen raaka-aine kierrätettyinä sandaalien pohjana. Ne sopivat täydellisesti raskaaseen käyttötarpeeseen, sillä ne olivat vahvat ja eristivät maan kosteuden. Alkoi myös vankkureissa ja purjeissa käytetyn kanvaksen uusiokäyttö. Kaikki näiden jalkineiden tekijät, nahan parkituksesta kengän viimeistelyyn, olivat käsityöläisiä. 1960-luvulta lähtien sandaalimalli, jota olivat pääasiassa käyttäneet vain maanviljelijät ja kalastajat, yleistyi käyttökelpoisuutensa ja mukavuutensa vuoksi myös saarten muulle väestölle. 80-luvun alussa ilmaantuivat artesaanit, jotka alkoivat valmistaa sandaaleja myydäkseen niitä myös mannermaalle. Heidän käsissään sandaalit muuntautuivat klassisiksi malleiksi ja niistä tuli koko perheille olennainen osa kesän viettoa. Näin syntyi Marenas, nykyajan muodikas kesäsandaali.Marenas-sandaalin sisäpohja on pehmustettu, ja nahka on ylellisen pehmeää. Malleja on lukuisia, mutta kaikille yhteistä on korkea laatu ja muodikkuus.Omat Marenakseni sain Selected Brands Finlandilta, ja nähtiin asukuvissa tässä postauksessa. Tuskin maltan odottaa ensimmäisiä kelejä, että saan nämä jalkaan!Pääkaupunkiseudulla Marenasia myyvät La Matta / Mycoko / Lilly / Stockmann /Mrs Jones, Haukilahti /Hali, Kauniainen, myös ympäri Suomea, esim ZoomDesignissa, Vääksyssä, on hyvä valikoima. Jos haluat tietää, saako Marenasia kotisi läheltä, voit kysyä agentuurista Tainalta: taina.myllyla@sbfi.fi

Rentoa iltaa kaikille!

Share:

11 Comments

 1. Lady of The Mess
  06/05/2015 / 9:20 pm

  Tuttu merkki on vaikka itselläni ei vielä olekaan. Nuo ovat sandaalit, jotka sopivat myös vähän "kärsineeseen" jalkaan – ja vaivaisenluujalkaan, johon ei läheskään kaikkia sandaaleja voi laittaa – se luu kun ei mikään kaunistus ole.Kauniilta näyttävät asussasi!

 2. Anonyymi
  06/05/2015 / 9:34 pm

  Miten nämä eroavat Pons-sandaaleista vai ovatko yksi ja sama tuote vain eri nimellä? Kaksi vuotta sitten Mallorcalla tällaisia ihailin ja kokeilinkin, mutta eivät vain jotenkin istuneet minun jalkaani 🙁 Kivan näköiset kengät kyllä ovat, ehkä täytyy sovittaa uudestaan jossain missä olisi runsaampi valikoima kuin tuossa ihanassa pienessä kaupassa Mallorcalla 🙂

 3. Sari
  07/05/2015 / 4:11 am

  kiitos taas vinkistä. kivan näköiset ovat!

 4. Tiia K
  07/05/2015 / 6:41 am

  Aivan ihastuttavat, näitä haluaisin hamstrata useilla väreillä ja "kimalluksilla". Upeaa loppuviikkoa Maikku <3

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  07/05/2015 / 4:40 pm

  Ne ovat suloisen pehmeät, ja nahka antaa taatusti myötä! Suosittelen kokeilemaan ainakin. : )

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  07/05/2015 / 4:43 pm

  Mä luulen, että koska malli on tooooosi vanha, niin tuottajia on myös useita. Mallihan on sellainen "yleisbaleaarinen". Mäkin muistan Ponsit Mallorcalta, ja Menoralla sitä vasta olikin tätä sandaalimallia. Marenas teki mallista vähän enemmän fäshiön : )

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  07/05/2015 / 4:44 pm

  Eipä kestä, kiva, että sait mieluisan vinkin!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  07/05/2015 / 4:44 pm

  Sulle sopisikin kunnon kimallus ; ) Samoin sulle!

 9. Anonyymi
  23/07/2015 / 7:31 am

  Ajattelin tilata netistä Marenasin sandaalit tai espadrillokset. Osaatko sanoa kenkien mitoituksesta, ovatko normaalia mitoitusta vai pienempää/suurempaa mitoitusta?

 10. Anonyymi
  23/07/2015 / 7:31 am

  Ajattelin tilata netistä Marenasin sandaalit tai espadrillokset. Osaatko sanoa kenkien mitoituksesta, ovatko normaalia mitoitusta vai pienempää/suurempaa mitoitusta?

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  27/07/2015 / 7:39 am

  Mulla on espadrillot kokoa isommat, mutta sandaalit, ne valkoiset, joissa remmi takana, normaalikokoni.

Vastaa