Grillikausi avattu!

Eilen tuuli sopivasti niin, että grilli oli pahimmalta tuulelta suojassa. Oli hyvä ilta avata grillikausi, vaikka pihalla ei tarennutkaan syödä. Kesän Glorian Ruoka & Viini-lehdestä on vielä monta reseptiä kokeilematta, mutta eilen piti testata majoneesimarinoidut broilerit ja mansikalla terästetty gazpacho. Mansikat ovat suurta herkkuani, ja gazpacho myös, mutta niiden yhteentuominen se oli peräti mielenkiintoista! Tulos oli herkullinen, mansikan maistoi selvästi, mutta myös valkosipulin ja tomaatin. Paprikakin tuntui kielellä – paprika kuuluu myös herkkumakuihini. Voin hyvin kuvitella tämän juotavaksi lounasalkupalaksi keskellä kuumaa hellepäivää. Myös mies tykkäsi – onneksi me molemmat tykätään valkosipulista. Voisin lisätä tähän vielä kynnen, kaksi. Seuraavana päivänä voisi kyllä sitten olla kotona… 😉

Viini oli myös uusi tuttavuus, ja mieheni ihan randomilla valinnut, ohjeistus oli vain: tuo valkoista, luomua, kuivaa. Ja tulos oli herkullinen pinot grigion ja moscaton sekoitus. Suosittelen!

Rakastan grillin tuoksua ja fanitan foliossa lepääviä fileitä. Paras hetki on ensi puraisu, ja toteamus yhdestä suusta: onpa hyvää… Vähän mustaksi hiiltynyt kohta on parasta… myös grillimakkarassa, joka pitää kerran kesässä grillata vähän liian mustaksi. Juu, luulen, että tänä kesänä syödään hyvin… Toooooosi hyvin.

Mukavaa lauantaita!


Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

1 Comment

  1. Titta
    06/06/2015 / 6:42 pm

    Grillaus ja kesä (tai toive kesästä) ne yhteen soppii! Meidän grillikausi avattiin perinteiden mukaisesti vappuna ja tänään oli eka ns. kesägrillaus. Vapun reseptillä possun sisäfileetä grilliin (ohje löytyy tuolta toukokuun postauksesta) ja lasiin pomolta joululahjaksi saatua punkkua. Ihanaa lauantaita!

Vastaa