Hiustyylejä viime vuosilta

Minulla on kahden viikon päästä kampaaja. Vasta, huh. En tiedä miten päin tätä kuivaa, viimeksi toukokuulla leikattua kuontaloa pitäisi siihen asti.

Vähän jotain uudistusta mietin. Tietenkin sitä haluaa päästä eroon auringon haalistamista latvoista, saada ehkä vähän tummempaa väriä ja ehkä malliakin muuttaa. Tai ehkä ei sitä… Minulla on aina ollut lyhyt tukka, ja huomaan, että mitä pitempi se on, sitä enempi siihen pitää nähdä vaivaa. Kuitenkaan en ole valmis luopumaan tästä pituudesta, kun sen kerran olen kasvattanut.

Selailin kuvia viime vuosilta, ja onpa vaan meikäläisenkin tukkamalli muuttunut! Lyhyt tukka ei ole todellakaan aina vain lyhyt tukka! Lyhyeksi leikkaaminen alkoi kutkutella jo kesällä -11, ja syksyllä sitten leikkautin ne. Tuo ensimmäinen kuva ylhäällä on niiltä ajoilta. Vahingossa laitoin siihen väärän vuosiluvun, mutta siis syksy -11 oli kyseessä. Ihan samanlaiseksi sitä ei koskaan enää saatu, tykkäsin todella, todella paljon kyseisestä mallista. Seuraavana keväänä malli lyheni entisestään, enkä viihtynyt enää, päätin kasvattaa sen pois.

Kevään ja kesän -12 ja -13 olin ihan blondi, ja täytyy sanoa, että noin vaalea ei meikäläistä pue ollenkaan. Ihan kamala tuo heinäkuun -13 kuva ja koko malli suoraan sanottuna. Marraskuulla letti oli pidentynyt jo, Indiedays-illassa olin väkertänyt jonkinlaisen juhlakampauksen piteneviin hiuksiin.

Vaalean uloskasvattaminen oli kamala urakka. Joka kampaajakäynnillä blondaus kuitenkin lähti sentti kerrallaan. Tykkäsin kovasti viime syksyn tummemmasta väristä ja kiharoissa olen aina viihtynyt. Moni kysyi, onko tukkani luonnonkihara, ja otan sen kohteliaisuutena. Nimittäni minusta luomakunnan ihanimmat hiukset ovat sisustussuunnittelija Milla Alftanilla, sellaiset kun olisi saanut… No, edes wannabe-Millaa minusta ei saa.

Tänä keväänä leikkasin otsiksen, mutta kasvatin sen pois, kun se oli aika epäkäytännöllinen, hetkessä ylikasvanut. Lokakuun Indidays-blogijhlissa oli tukka suorana koska mekko oli mahdottoman koristeellinen. Kiharat olisivat olleet ihan liikaa. Viimeinen kuva eiliseltä, (ja huomaa – hampaat ovat suorat!!!).

Käyttelin vanhaa OBH Nordicaani joskus ihan onnistuneestikin. Kuva keväältä -14, Mariela Sarkiman Hair Biblen julkkareissa oli tällaiset kiharat.

Suosikkikuvani, tukka oli pitkä, sekainen ja luonnonlapsimainen.

Mitäpä tukkamuistoja teillä on omista hiuksistanne?

Mikä malli on ollut mieluinen, mikä ehdoton no-no?

Mukavaa perjantaita!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

30 Comments

 1. Leena
  31/07/2015 / 8:05 am

  Kiva, että ehdit postailla näin usein. Olet minulle vähän niin kuin kaffepulla tai vastaava päivän piristys. Nuo hiusjutut…huokaus. Olen kokeillut hirrrveen moinia kampauksia vuosien varrella, jotkut kamalia ja jotkut ei niin kamalia. Pahin oli 70-luvulla, kun leikkautin pitkät vaaleat hiukseni lyhyiksi ja halusin kiharat kuten Pirjo Nuotiolla :). Kampaaja leikkasi ensin hiukseni aivan lyhyiksi ja laittoi tiukan permanentin. Tuloksena lyhyt, käppyrä tukka, jota ei saanut mitenkään laitettua. Sitten vaan odottamaan, että hiukset kasvaisivat edes hieman.Vuosia minulla oli pitkät hiukset ja paksut. Parhaillaan kasvatan lyhyestä polkkatukkaa (edestä sivuilta pitempää). Sinulle sopii todella hyvin tuo tummempi sävy….nuorentaa rutkasti. Hiuksesi näyttävät aina tuuheilta ja hyväkuntoisilta. Itsellänikin on nykyisin tummemman vaaleat.(Voiko niin sanoa?)

 2. Go 4 it vol. 2 - Minttu
  31/07/2015 / 8:33 am

  Sulla on kyllä niin ihanan sirot kasvot, että lyhyet hiukset sopivat oikein hyvin! Nykyinen väri on ainakin kuvissa tosi ihana. Just tuollaista luonnollisen vaaleaa itsekin aina tavoittelen. Käsitellyt hiukset vaan palavat tosi "tyylikkäästi" yli-blondeiksi jopa tällaisena, ei-niin-aurinkoisena kesänä.

 3. Taru | HOME AT LAST
  31/07/2015 / 10:18 am

  Vaikka lyhyetkin mallit sopivat sulle tosi kivasti, tykkään tosi paljon tästä nykypituudestasi. Kihara pukee myös tässä mallissa tosi kauniisti! 🙂

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  31/07/2015 / 12:13 pm

  Voi ihana – olen mielelläsi kahvipullasi! Olipa kauniisti sanottu!Oijoi, se tiukka permis on kaiketi pitänyt jossain vaiheessa kokea! Mä haaveilin nuorena sellaisesta Makepeace-tukasta, mutta eihän näillä hiuksilla sellaista saanut. Sellainen malli, jota kasvatat, on tosi kaunis! Joo, tummanvaalea on hyvä sana. Se näyttääkin monesti paremmalta kuin ihan blondi.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  31/07/2015 / 12:14 pm

  Eikö oo ihme, miten hiukset palavat synkästä kesästä huolimatta. Kiitti, tykkään tästä väristä tosi paljon. Sulla on ihanat hiukset, miten jollakin voi olla niin paljon hiuksia…???

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  31/07/2015 / 12:14 pm

  Niin minustakin pukee, kiva saada sille vahvistusta, heh! ; )

 7. Anonyymi
  31/07/2015 / 3:52 pm

  Hei MaikkuSinulle kyl sopii tyyli niin lyhyt kuin pitempikin. Marras-13 on todella tyylikäs. Se väri minkä mie olen viimoseksi nähnyt antaa upeaa hohdetta kasvoillesi ja tuo nykyinen malli on just nappiin. Mut mielessähän aina muhii uusia juttuja, joten mukavia viimosia kesälomapäiviä :-)Terkuin Kirsi

 8. Anonyymi
  31/07/2015 / 4:01 pm

  Toi ylälaidan vasen kuva, eli lyyt malli on paras ja nuorekkain sinulle. Se on säpäkkä ja sopii lyhyelle naiselle.Minulla on tämä polkkatukka vuosi toisensa jälkeen ja leikkautan viiden viikon välein. Väri on oma luomu harmaa, ihan väritön, ilman mitään pigmenttiä käytännössä jo. Kasaripermis oli kauhein look omalla kohdallani.Lukija51

 9. Anonyymi
  31/07/2015 / 4:07 pm

  Blondius sopii imagoosi oikein kivasti, joten vaaleaksi vaan!

 10. Mikko
  31/07/2015 / 4:08 pm

  Hauskaa, miten erilaisia lookeja tai miten paljon olet vaihdellut niitä. Itsellä on niin paljon vähemmän mahdollisuutta vaihtelulle, kai. Ja tuo viimeisin malli on kyllä kiva!

 11. Leena Lehtonen
  31/07/2015 / 5:15 pm

  Komppaan vielä Tarua. Olet hehkeämpi, kuin koskaan ;)…

 12. Doppwoman
  31/07/2015 / 5:45 pm

  Ihanaa kun joku uskaltaa muuttaa hiustyyliään! Itse olen pitkissä hiuksissa ehdoton, minulla on kyllä välillä ollut lyhyempi polkka ja pidempi pätkitty, josta myös pidän. Lyhyitä hiuksia en voisi itselleni kuvitella koskaan!Minun suosikkini hiuksistasi on nykyinen malli ja ihanat kiharat kevään-14 juhlakampauksessasi:)

 13. Mapsi
  31/07/2015 / 6:17 pm

  Voi, mun suosikit on tuo ihan ensmmäinen kuva mutta kyllä yliveto on toi viimeinen! Jotenkin just sellainen luonnonlapsimainen, kihara ja vähän vallaton 😉 Jaa, kyllä tämä pää on nähnyt ja kantanut monenlaista kuontaloa. Nuorena hiukset olivat pidemmät ja niihin tehtiin kotona tiukkaakin tiukempi ja rajumpi kotipermis. Sellaista pientä, säkkärää polkkamallina. No, se oli ihan hauska tuolloin! Ihan blondinakin minut on nähty, mutta se oli kyllä aika kamala.. Vuosia pääni oli porkkananpunainen, siis todella oranssi. Kaikki tunnistivat minut "se punapää" , heh. Tässä superlyhyessä mallissa olen ollut varmaan yli 10 vuotta ja väri on pysynyt hyvin tummana, toki sellainen se luonnostaankin on.

 14. Susanna
  31/07/2015 / 7:57 pm

  Punainen väri näyttää sopivan sinulle todella hyvin. Loka-14 on värimaailmaltaan todella upea, samoin kuvan hiusten malli sopii sinulle erityisen hyvin.

 15. annu
  31/07/2015 / 8:52 pm

  Kivan monipuolisia kampauksia. Sinulle sopii sekä lyhyt että pitkä. Ja tuo viimeinen kuva on kyllä kaunis! Lisäksi näytät mun mielestä nuoremmalta pidemmissä hiuksissa…

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:21 am

  Kiitos, ihana Kirsi! Pituus varmaan säilyy, mutta väriä tosiaan haikailen vähän tummemmaksi, kuten aina syksyä vasten.

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:23 am

  Se onkin noista lyhyistä lempparini. Polkkatukka onkin kaunis ja suht helppohoitoinen. Kääk, sen kasaripermiksen on kai pitänyt jokaisen kokea! Mulla oli ihan säkkärä parikymppisenä, mut se oli sen ajan tyyli, vaikka nythän se näyttää ihan kauhealta! : )

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:23 am

  Heh, eipä taida enää tulla, se oli tukalle niin kova rasitus.

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:24 am

  No mut hei, mites olis poninhäntä…? No ehkä ei: )

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:25 am

  Hihhih, kiitos. Mut tiiäkkö, etsin vanhoja kuvia männävuosilta, enkä kehdannut laittaa ensimmäistäkään! Joten ehkä pientä parannusta omassa tyylissä on tapahtunut.

 21. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:25 am

  Kiitos, mä olen kyllä aina ollut hiusten suhteen aika kokeilevainen. Sulla on niin kaunis tukka, ettei sitä malta leikatakaan!

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:27 am

  Oi miten se permis muka näyttikin silloin niin hyvältä, vaikka oikeesti… Mut se oli sitä aikaa. Oranssi – aika raju veto!! Sulle sopii tuo lyhyt tumma niin hyvin, etten osaisi sulle muuta kuvitellakaan. Ja nimenomaan se musta tukka, se sopii tosi harvoille!

 23. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:28 am

  Loka -14 taisikin olla vähän punertava, mulla on itselläni punapigmenttiä hiuksissa paljon, silmätkin ovat vihreät. Kiitos kivasta kommentista!

 24. Marjukka / Fab Forty Something
  01/08/2015 / 9:29 am

  Kiitos, sopii kai omaan luonteenlaatuun tuollainen villi ja vapaa lookki!

 25. Anonyymi
  01/08/2015 / 12:39 pm

  Tuo vimppa kuva on ihana, siinä on kokonaisuus kohdillaan päästä varpaisiin! Terkuin Sussu

 26. eija
  01/08/2015 / 2:21 pm

  Ihana kuvakokoelma! Joo, tuossa alimmassa kuvassa sun tukka ja koko nainen näyttää todella hyvältä :). Tällainen hiuskollaasi pitäisi koostaa omastakin päästä (ihan omaksi iloksi, en bloggaa), olen nimittäin ikuisessa hiuskriisissä. Erilaisista hiustyyleistä vuosien varrelta voisi sitten yrittää valkata mieleisimmän ja tavoitella sitä.

 27. Tiia K
  01/08/2015 / 4:05 pm

  Olet rohkeasti vaihdellut hiustyyliä ja komppaan tuolla Minttua, siroihin kasvoihisi sopii kaikki tyylit. Täällä aika pitkälle joko pitkät tai polkka, toki on eri värejä tullut kokeiltua, mutta samalla tyylillä tullut mentyä lukioajoista asti. :)Kivaa viikonloppua <3

 28. Marjukka / Fab Forty Something
  02/08/2015 / 7:18 am

  Kiitos, iloisuus näkyy kyllä kuvassa!

 29. Marjukka / Fab Forty Something
  02/08/2015 / 7:56 am

  Suosittelen, jos viitsit, nimittäin huomasin, että aika tavalla sitä loppuviimeksi on hiustyyli muuttunut, vaikka lyhyt on aina ollut!

 30. Marjukka / Fab Forty Something
  02/08/2015 / 7:56 am

  Kiitti, Tiia! Sulla onkin ihanan paksut hiukset, ei niitä malttaisi leikatakaan.

Vastaa