Lämpö tekee ihmeitä ihmiselle (…ja kirjava tunika)

Oih, ihana päivä. Tulkoon ensi viikolla vaikka kissoja ja koiria taivaalta, mutta tämä viikonloppu nautitaan kauniista säistä.En ole tehnyt mitään. No, ruokaa, mutta ei muuta. Mitä nyt lukenut neljä lehteä, vähän vanhaa kirjaa, puhunut puhelimessa ja katsellut taivaalle. Mieskin aloitti lomansa tänään. Eilen tein sentään kolmenkympin pyörälenkin, ja vaikka jalat olivat täysin tukossa ensimmäisen kympin, oli silti upeaa taittaa matkaa lämpimässä kesäsäässä. Matkan varrella ehdin ihastella talojen pihamaita, kauniita peltoja ja maisemia. Huomenna, jos ei ihan hirveästi tuule, nousen taas fillarin selkään.
Lämpö ja valo tuntuvat tekevän ihmeitä ihmiselle. Ainakin allekirjoittaneelle – hiusten määrä tuntuu lisääntyneen, iho siliää ja heleytyy, uni on syvää ja rauhallista. Olo on nätimpi ja terveempi kuin talvella. Iloisempikin. Mitä jos Suomessa olisi aina tällaiset säät? Olisimmeko erilainen kansa? Tanssiva ja laulava kansa, kuten espanjalaiset tai kreikkalaiset? ”Se iloinen Itämeren kansa, suomalaiset”. Hmm.Kesäillassakin tuntuu olevan enemmän ihmeteltävää. Onpa hiljaista. Onpa lämmintä. Onpa valoisaa. Ei malta mennä sisälle, ja haluaisi imeä viimeisetkin valonsäteet itseensä ennen nukkumaanmenoa.
Tunika on heräteostos maanantain kaupunkipäivältä ystäväni kanssa. En muista liikkeen nimeä, mutta Bulevardilla se on Manskun ja Fredan välisellä katuosuudella. Liikeessä oli hurja määrä mekkoja Ted Bakerista ihan itselle uusiin merkkeihin, pitää ehdottomasti mennä käymään uudelleen. Lämmön myötä kaipaa väriäkin päälleen ihan eri tavalla. Kyllä sitä ehtii syksyllä taas kietoutua harmaisiin.

tunic s`Oliver / shorts Massimo Dutti

sunnies Bijou Brigitte / bracelet Maanesten (from DOTS...)

Taidan vielä pistäytyä pihalla. Kaunista loppuiltaa ja ihanaa viikonloppua!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

11 Comments

 1. Anonyymi
  03/07/2015 / 7:05 pm

  Mietin ihan samaa tänään kun istuin ystävieni kanssa terassilla Helsingin keskustassa, että ihmiset (itseni mukaan lukien) ovat kesällä avoimia, iloisia, hyväntuulisia, kauniita ja komeita… Talvella kietoudutaan paksuun mustaan toppatakkiin ja ollaan allapäin. Kylmä, pitkä talvi on kuin selviytymistaistelu ja kesällä voi taas hengittää vapaasti. 🙂 Nyt pitääkin tankata aurinkoenergiaa pitkää syksyä ja talvea varten.Laura

 2. Leena
  03/07/2015 / 8:08 pm

  Pienen pojantyttäreni kanssa herätty aurinkoiseen aamuun kimaltelevan meren äärellä. Ilta istuttu miehen kanssa rantasaunan terassilla merilintujen puuhia seuraten ja auringon laskua ihaillen. Nämä hetket talletan muistoiksi talven varalle……

 3. Anonyymi
  04/07/2015 / 7:39 pm

  Veit niin sanat suustani. Nyt nautitaan kesästä!- Elma –

 4. Jossu
  05/07/2015 / 5:51 am

  Totta joka sana niin espanjalaisista kuin säästäkin ;)Onpa ihana mekko – todella hyvä löydös 🙂

 5. Satu // XL Elämää
  05/07/2015 / 9:31 am

  Ihana tunika, todella kaunis <3

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  05/07/2015 / 6:15 pm

  Just näin. Talvi on kyllä aikamoinen selviytymistaistelu. Kesä kuorii ihmiset vaatteista, mutta myös sielu tuntuu kuoriutuvan.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  05/07/2015 / 6:16 pm

  Oi, ihanan kuuloista… Täydellinen kesäpäivä siis takana.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  05/07/2015 / 6:16 pm

  Voi joo niin tehdään! ; )

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  05/07/2015 / 6:17 pm

  Juu, mun kreikkalaiset ystäväni pistivät aina tanssiksi tilaisuuden tullen. Veikkaan, että se yhteisöllisyys, mikä siellä on, johtuu osaksi hyvistä säistä.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  05/07/2015 / 6:17 pm

  Kiitti Satu suloinen!

 11. Lumo
  07/07/2015 / 6:05 pm

  Kiva tunika.Kesällä tuntuu, että olo on rennompi, orastava Sibelius-ryppy siliää, posket rusottavat ja silmät ovat kirkkaammat. Voisin suosiolla elää ikuista kesää…

Vastaa