Kehu nainen päivässä

Eilen satuin ihan spontaanisti kehumaan ihmistä, jonka esiintymisestä olin tykännyt. Hän ilostui vilpittömästi, ja itsellekin tuli sellainen olo, että olipa mukava kertoa toiselle tykänneensä asiasta, jossa hän on hyvä.

Työssäni opettajana oppilaiden kehuminen on aika spontaania. Tunneilla tulee kehuttua monta kertaa sekä yksittäistä oppilasta että koko luokkaa. Työkavereillekin tulee aika usein sanottua jotain kivaa. Meillä on hyvä työyhteisö, ja kehuja ja kiitoksia annetaan.

Viime viikolla kiitin erästä ystävääni hänen ystävyydestään. Se oli helppo hänelle sanoa.

Mutta on yksi nainen, jota tulee harvemmin kehuttua. Hän on minä itse. Olen itseäni kohtaan yleensä raa`an vaativainen. Monesti ajatukset kulkevat rataa minun pitää vielä, miksi en vieläkään jne. Aina voisi liikkua enemmän, suunnitella työt paremmin, hoitaa kotia ahkerammin ja syödä terveellisemmin. Itse päätin aloittaa lukuvuoden komeasti ajankäytön tehostamisella, mutta aika laihoin tuloksin vuosi on aloitettu. Olinko armollinen itselleni? Tuskin, kun olen perfektionismiin taipuvainen ja hyvinkin ankara itselleni välillä. Selvähän se on, että sitä väsyy vaatimustensa alla, ja sen jälkeen on entistä tyytymättömämpi. Kierre on valmis.

Kaikki pitkään naimisissa olleet tietävät, mikä on hyvän parisuhteen onnistumisen resepti: älä yritä muuttaa toista. Hyväksy toinen sellaisena, kuin hän on. Sen sijaan muutokset voi keskittää omaan itseensä.

Yritän siis muuttaa ajatusmalliani. Tänään olen jo ehtinyt… ja sitten voin antaa itseni levätä hyvällä omallatunnolla.

Kehu siis nainen päivässä, aloita vaikka itsestäsi!

Päivän kehut menevät muuten äidilleni, joka on todella sinnikäs, reipas ja periksiantamaton nainen.Kenet haluaisit kehua tänään? Entä muistatko kehua itseäsi tarpeeksi?

Iloista iltaa!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

kuvat Pinterest

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  21/08/2015 / 7:40 am

  Kiitos tästä muistutuksesta! 🙂 Itsekin olen hyvin kriittinen ja vaativa omia tekemisiäni kohtaan. Sinulla on inspiroiva blogi: sisältää ajatuksia ja tyylisi on pistämätön! Seuraan säännöllisesti, mitä uutta olet postannut. Kiitos että jaksat bloggailla!Terv. -S-

  • Marjukka / Fab Forty Something
   21/08/2015 / 5:29 pm

   Ei kestä! Onko itsekriittisyys erityisesti meidän naisten vika? Tunnollisten, ahkerien ja ehkäpä aikaansaavienkin naisten ongelma? Haluaisin niin oppia siitä pois ja ottaa vähän rennommin.Voi että, et usko, miten tällaiset kommentit piristävät. Välillä sitä tulee niin sokeaksi omalle tekstille ja kuvilleen ja koko blogille, että ei näe kokonaiskuvaa. Yritän kuitenkin parhaani tehdä aina aikani ja voimieni puitteissa, sillä kyllä tää harrastus enemmän antaa kuin ottaa – kiitos teidän mahtavien lukijoiden!

 2. Anonyymi
  21/08/2015 / 11:41 am

  Työskentelen asiakaspalvelussa, joten on todella mukavaa saada asiakkailta myönteistä palautetta. Yleensähän on ajateltu, että jos mitään ei kuulu, niin hyvää kuuluu, eli kielteiset ajatukset tuodaan julki paljon helpommin kuin myönteiset. Oletusarvona kai on, että kaiken pitäisi ilman muuta sujua moitteettomasti. Yritän itsekin antaa myönteistä palautetta nin usein kuin mahdollista, kun tiedän miten paljon se ilahduttaa. Kiitos siis fiksusta, lämminhenkisestä, ajatuksia herättävästä blogistasi! Ihanaa viikonloppua! T: Ansu

  • Marjukka / Fab Forty Something
   21/08/2015 / 5:36 pm

   Toivottavasti suomalaiset oppisivat antamaan enemmän myönteistä palautetta, eikä vain sitä negatiivista. Asiakaspalvelu on varmaan siitä välillä kurja, että asiakkaiden mahdolliset huonot tuulet kaadetaan niskaan. Kiitos kovasti kommentistasi, ilahdutti tavattomasti!

 3. Frida - Koti kaupungin laidalla
  24/08/2015 / 5:55 am

  Juuri näin! Minäkin päätin aloittaa itsestäni tänään, vaikka muiden kehuminen on vaan niin paljon helpompaa…

  • Marjukka / Fab Forty Something
   24/08/2015 / 1:33 pm

   Eikö olekin! Itselle on vaikea antaa kiitosta, tsempin paikka siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *