Resepti-flow

Keräilen vuoden aikana reseptejä yhteen laatikkoon. Yleensä kesällä ajan kanssa olen sitten niitä käynyt läpi ja liimaillut vihkoihini. Homma on ihan mahdottoman terapeuttista. Ruokalehtien selailu käy kunnon flowsta. Taustalla voi olla mukavaa musiikkia, kuten Bo Kaspers Orchesteria tai mukavan letkeää lattaria. Lajittelen leikatut ja hyväksytyt reseptit vain suolaisin ruokiin sekä leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sitten liimaan ne vihkoihin. Kun kokeilen jotain reseptiä, merkkaan päivämäärän viereen, ja tapahtumankin joskus.

Yleensä käy niin, että leivonnaisten reseptipino on huomattavasti laajempi, öh, kuin ruokien. Kuinkahan monta mustikkapiirakan ohjetta olen säästänyt? – enkä kuitenkaan koskaan tule leipomaan kaikkia ihania juttuja. Mutta onhan niitä kiva selailla ja jos tulee se leipomistarve, on ainakin valinnanvaraa.

Nyt on vain niin, että leikkeet lojuvat sekaisin edelleen keittiössä. Hommasta tuli vähän odotettua suurempi.


Heräsin tänään muuten jo seitsemältä, ja yhdeksältä istuin jo Mediakeskuksessa kurssilla – pilvipalveluiden käyttö opetuksessa. Googlen Classroom sai minut syttymään, onko joku kollega siellä ruudun takana sitä jo käyttänyt?

Mukavaa maanantaita ja hei lämmin viikko tulossa!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

10 Comments

 1. Tiia K
  03/08/2015 / 6:27 pm

  Leikekirja on kiva ja kaivan aina omanikin esille, jossa on ne kaikkien aikojen suosituimmat reseptit, mm.mummin raparperikiisseli. Olen vaan huomannut, että reseptikirjankin aika on mennyt, netistähän minä nykyään kaikki uudet reseptit googlailen. 🙂

 2. Reetta Niemi
  03/08/2015 / 7:06 pm

  Hei, ihanaa, että joku muukin on hurahtanut reseptien liimailuun, nykyään kun kaikki löytyy netistä. Minulla on monien vuosien takaakin liimaamattomia reseptejä, kuvien ulkoasustakin jo näkee, että ei ihan 2010-luvulta ole reseptit… Mutta millään ei raaskisi heittää pois, jos vaikka tulisi tehtyä vielä…

 3. maiju
  03/08/2015 / 8:11 pm

  Olet ollut reipas. Eipä ole ko. palvelua vielä tullut käytettyä 😉

 4. Lady of The Mess
  03/08/2015 / 9:42 pm

  Minullakin oli aikoinaan tapa kerätä tuolla lailla reseptejä ja liimailla niitä kansioihin. Onkohan netin syytä, että nykyisin noita tulee vähemmin kerättyä? Ja kyllä minullakin suurin osa niistä resepteistä kokeilematta on jäänyt;)Hyvää elokuuta sinulle, Marjukka <3

 5. Anonyymi
  04/08/2015 / 12:20 pm

  Oi niin tutun kuuloista! Kävin vuosien aikana kerryttämäni reseptilehtileike -pinon lävitse sadesäillä varsin kovalla kädellä. Hyväksi havaitut ja vain aidosti houkutteleviksi rankkaamani laitoin muovitaskukansioon, joista resepti on myöskin helppo poistaa, jos se ei kokeilun jälkeen jää jatkossakin tehtävien listalle. Netin ruokaohjeita tulee käytettyä myöskin, mutta mieluiten haluaisin reseptit kerätyiksi juurikin tuonne muovitaskukansioon sievinä lehtileikkeinä. Paperissa on vain sitä jotakin – mitä sitten lieneekään 🙂 Ja jotta ei tulisi tehtyä vain niitä hyväksi koettuja reseptejä, asetin keväällä tavoitteeksi, että joka viikko kokeilisin yhtä uutta reseptiä: ruoka-, leivonta- tai muita ohjeita kuten itsetehty jäätelö ilman jäätelökonetta. Innostuin, kesällä pidin tuosta kylläkin taukoa ja syksyn tullen taas jatkan 🙂 Mari

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/08/2015 / 2:55 pm

  Mä taas tykkään, kun nenän alla on jotain konkreettista, johon voi palata! Netistä kyllä löytää hyviä juttuja, mutta jotenkin tykkään ihan keittokirjoista, lehdistä ja omista leikekirjoistani enemmän. Raparperikiisseli ja vaniljajäätelö oli lapsuuden herkku!!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  04/08/2015 / 2:56 pm

  No eipä raaski ei! Kiva, kun säkin teet omia reseptikirjoja, minusta se on sitäpaitsi hauskaa askartelua. Ei sitä tiedä, vaikka innostuisi kokeilemaan jotain vanhempaa reseptiä!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  04/08/2015 / 2:56 pm

  Heh, kiitos!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  04/08/2015 / 2:57 pm

  Netti on kyllä laaja. Teetkö oman kansion resepteistä johonkin?Kiitos samoin, elokuu on kaunis kuukausi!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  04/08/2015 / 2:58 pm

  Mainio tavoite!! Hienoa, että sitä toteutit ja jatkat myös. Kaikkeahan ei voi säästää, mutta kyllä karsiminen on vaikeaa! Mä olen samaa mieltä, paperissa on sitä jotakin, ja merkintöjen mukaan niihin on kiva palata jatkossakin.

Vastaa