Vaatehuoneen siivousta

Huh, iso urakka on takanapäin. Eilen käytin useamman tunnin pienen vaatehuoneeni siivoamiseen. Siis perusteellinen siivous tyyliin kaikki pihalle, karsinta, lajittelu, pölyjen ja lattian pyyhintä ja huone ojennukseen.

Silloin kun me aloimme suunnitella taloamme, noin 2001, ei puhuttu pukeutumishuoneista, varsinkaan talon emännän ikiomasta huoneesta. Vaatehuone talossa oli kuitenkin oltava, ja usean vuoden siellä oli meidän molempien vaatteita, liinavaatteet ja kaikenlaista sälää. Pari vuotta sitten kuitenkin omin kahdeksan neliömetrin kokoisen ikkunallisen huoneen itselleni. Hyvä päätös! Kirjoittelin siitä täällä.

Vaatehuoneeni on vähän outo. Heti vasemmalla on iso hyllykkö, jossa säilytän kenkiäni ja muutamaan laukkuani pusseissaan. Oikealla on tankotila, joissa roikkuvat paitani, hameeni, housuni ja ihan oven vieressä mekkoni, kylpy- ja aamutakkini. Sen jälkeen tuleekin syvä hyllykkö katosta lattiaan. Siellä ovat pinoissa farkut, neuleet ja siistimmät t-paidat.

Vaatehuoneen perälle jää tyhjää tilaa, joihin hankin aikoinaan leveät Elfa-korihyllyt. Niissä säilytän olo- ja urheiluvaatteita, yövaatteita ja sekalaista kampetta. Niiden yläpuolella on vielä tangot, joissa roikkuvat vastakkaisen kauden takit, mekot ja hameet. Eli vähän hassusti laitettu pitkulainen tila, mutta ihmeesti olen sen saanut toimimaan, ja ihan riittämäänkin. Alhaalla on vielä kaappi urheiluvaatteille ja ulkotakeille. Kuistin arkkupenkeissä ja vaatekaapissa on tilaa vielä takeille ja kengille.

Siivoamisen aikana tuumin, että minusta ei taida ikinä tulla minimalistia, joka tulee toimeen muutamalla housulla, bleiserillä ja valitulla neuleella. Sellainen sekalainen kokoelma oma vaatevarustukseni on. Olisipa upeaa, jos siellä olisi pääasiassa Filippa K:n kaltaisia minimalistisia vaatteita, mutta kun tykkään DAY:n koristeellisista ja vähän folkloristisesta tyylistä. (Tykkään kyllä Filipastakin.) Ihan oikeasti oikeasti voisin kulkea koko talven nahkahousuissa, valkoisessa paidassa ja harmaassa, pitkässä villatakissa.

Päätin hylätä muutaman vaatteen, joita olen uskollisesti pitänyt tallessa, mm. harmaan Benettonin bleiserin vuodelta 2005. Eikö sitä ole jo pidetty tarpeeksi! Sen sijaan omituisesti säilytän DAY:n jakkua ja hametta, jotka menevät vaihtelevasti päälle – nyt on taas se aika, että jakku ei mene kiinni ilman syvää sisäänhengitystä. Lisäksi olen kiintynyt Isa Couturen kangaskassiin (sekin nettikauppa lopetti, nyyh) ja Repeatin neuletakkiin, jonka kyynärpäät ovat rei`illä. Jaksan myös ihmetellä kiintymystäni Filippa K:n tweed-hameeseen vuodelta 2008, jota tuskin koskaan pidän, mutta joka on vain niin ihana.

Inventoin myös vähän tulevaa, mutta siitä oma postaus.

Sekametelisoppaan…

Ikeasta löytää kaikkea hyödyllistä, kuten vaikka tämän housuhenkarin, johon mahtuu viidet housut. 

Taulussa kerrotaan, mikä on paras asuste. Näinhän se on, vai mitä!

Tulosta alkaa syntyä: neuleet siististi viikattuna. 

Huivihullun pinoja – nämä pinot luultavasti sotkeutuvat ensimmäisenä. Huivi kun vaihtuu kaulassani päivittäin. 

Työlaukku pääsee taas kohta käyttöön. 

Toivottavasti saan kirppiksen kuntoon ensi viikon alussa!

Mukavaa lauantaita!

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Blogit.fi:ssä, Facebookissa ja Instagramissa

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  01/08/2015 / 10:21 am

  Kuvista voin melkein haistaa puhtaan vaatehuoneen tuoksun. Ja voii, miten ihana kenkärivistö sinulla on. Minulla oli samanlainen vaatehuone silloin, kun vielä asuimme omakotitalossa. Muutossa oli pakko tehdä raju inventaario ja nyt minunkin vaatteiden on sovittava 3 vaatekaappiin + urheiluvaatteet omaansa. Olisihan se ihana sellainen pukeutumishuone mutta toisaalta aika vähillä vaatteillakin tulee toimeen. On vain mietittävä tarkkaan, mitä ostaa. Keväällä kävin kesän vaateostoksilla Helsingissä Nectarinessa enkä nyt kesän aikana ole tarvinnut ostaa muuta (paitsi muutamat lenkkikengät tarjouksesta ajatellen syksyn ja talven lenkkikelejä).Oliskohan käynyt niinkin onnellisesti, että rahaakin olisi näin säästynyt. Oikein mukavaa viikonloppua. -Vuokko

 2. Leena Lehtonen
  01/08/2015 / 12:22 pm

  Silmiä hivelevää järjestystä. Ihanan näköisiä neuleita. Voisi luulla kuvien olevan muotiliikkeestä. Järjestelen usein omia kaappejani. Etsiessäni kiireaamuina jotain tiettyä, huiskin vaatteet miten sattuu ja sekasorto on valmis. Saan jälleen aloittaa homman alusta…..huokaus ;).

 3. Mapsi
  01/08/2015 / 4:06 pm

  Nyt mä kekkasin: minähän palkkaankin sut suunnittelemaan meidän vaatehuoneen uuteen taloon!!! Kyllä näyttää niin ihanalta, neuleet kauniin ilmavasti ja nuo kengät, wau!!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  02/08/2015 / 7:54 am

  Aika vähillä tulee toimeen tosiaan. On kuitenkin muutama lemppari, joissa yleensä asustaa. Hauska, että löysit Nectarinesta kesäkampetta. Mä käyn myös katselemassa ensi viikolla, mitä sinne kuuluu.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  02/08/2015 / 7:54 am

  Kääk, älä vain luule, että siellä on aina tuon näköistä, ei tosiaan ole! Kaaos on valmis, kun työt alkavat…

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  02/08/2015 / 7:57 am

  Kiitos, mutta en uskaltaisi! 🙂 Tuleeko sulle oma vaatehuone? On varmaan ihana suunnitella uutta kotia. Vielä hetken tuolla on järjestys ja tilaa…mutta sitten!

Vastaa