Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

15.9.2015

Päärynäaika ja marttailua

img border="0" src="http://1.bp.blogspot.com/-T1F061nmvFs/VfhP9X0Z-BI/AAAAAAAAVKU/t2rUkkMfnek/s1600/1.JPG" />

Meitsi teki sunnuntai-iltana elämänsä ensimmäisen hedelmäsoseen, ja se tehtiin päärynöistä, joita meidän ainokainen puu on nyt pullollaan. Olen meuhkannut näistä päärynöistä kaikille, jotka jaksavat kuunnella, sillä olen ollut niistä ihan superinnostunut puun kukinnasta lähtien! Ihan käsittämätöntä, se epeli ei ole tehnyt kunnollista satoa koskaan, mutta nyt se päätti ottaa männävuodet takaisin.

Ihmettelin, että mitähän sadosta voisi tehdä, sillä kyllähän se pitää talteen saada. Ja niin sitten ensimmäiset purkit sosetta ovat pakkasessa. Ohjeen katsoin Marttojen kotisivulta, siellä oli myös hyödyllinen keskustelupalsta. Laitoin suhteessa kiloon päärynöitä desin vettä ja puoli desiä sokeria sekä yhden kaneitangon kattilaaan, höyrytin pehmeiksi ja soseutin sauvasekoittimella. Kun sose oli jäähtynyt, laitoin se pestyihin pakasterasioihin ja pakkaseen. Yksi purkki jätettiin maisteluannokseksi. Raikas sose maistuu taivaalliselle jugurtin ja kanelin kanssa! Viikonloppuna aion marttailla lisää, jospa saisi vaikka työkaverilta mehumaijan lainaksi.

Kuuntelin eräänä aamuna töihin mennessäni Yle Puhetta, ja siellä oli juttua uudesta superfoodista, - kas, päärynästä. Onhan se huipputerveellinen hedelmä. Ja niin hyvänmakuinen. Ja  kaikki jälkiruoat, joissa on kinuskia ja päärynää, uppoaa kyllä minuun!

Ja hei, jos sinulla on jakaa joku mahtava päärynänsäilöntäohje (tai omenan), niin laittelepa tänne!

Viikko on alkanut ihan uskomattoman kiireisesti. Tänään olin töiden jälkeen kuvailemassa Selected Brands Finlandin showroomilla mm. DAY:n, Delicate Loven ja Panchicin kevättä, mutta mukaan mahtui myös lokakuussa kauppoihin tulevia. Olin taas ihan superinnostunut ja inspiroitunut!

Iloista illanjatkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Wow mikä sato, happy you. Oma sato talteen talven varalle eri menetelmin ja mikä ihana tunne niitä sitten nauttia pitkin talvea. Oot sä aikamoinen viherpeukalo.

  Itselleni tuli super iso kesäkurpitsasato, useita kymmeniä. Niitä sitten syöty jo joitakin viikkoja eri tavoin valmistettuna ja riittää vielä pitkälle viikoiksi eteenpäin. Eilen esim. valmistin niistä lettuja ruoaksi.

  Kyllä "maaseudun" rauhassa asumisessa on omat hyvät puolensa, vaikkakin välillä pännii välimatkat. Jostain on luovuttava että jotakin saa taas tilalle.

  Kivaa viikkoa!

  -jaana-

  VastaaPoista
 2. Mitä luksusta! Päärynöitä omasta puusta :-)

  VastaaPoista
 3. Lainaa kotsanluokasta.

  VastaaPoista
 4. Itse olen laittanut päärynähilloon sitruunamehua sekaan. Tuo mukavasti kirpeyttä, kun päärynä itsessään on miedon makuinen.

  MaaritN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä olen jostain lukenut, olisi varmasti kokeilemisen arvoinen!

   Poista
 5. Oi, meillä herkkua on kuivattu päärynä (ja omena). Ihanaa naposteltavaa sellaisenaan, mutta silputtuna sopivat mm. myslin sekaan, puuroon hautumaan, leivontaan jne. Saa niistä haudutettua teetäkin.
  Muistatko, mikä tuo teidän päärynänne lajike on?
  Piia

  VastaaPoista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.