Kampaajasuhteesta ja CutrinISM

Luulin puolitoista viikkoa sitten selviytyväni emännöimään lukijailtaa, ja ehdin lauantaina käymään kampaajallakin leikkauttamassa hiukset ja ottamassa värin. En tosin saanut aikaa omalleni vakikampaajalleni, vaan jouduin tekemään syrjähypyn.

Mikä ihme on naisten suhde vakikampaajiinsa? Miten se onkin niin uskollinen ja harras? Hän on naiselle vähän kuin rakastettu – sitä oikeaa etsitään pitkään ja hartaasti, ja kun se löytyy, saa aika paljon tapahtua, ennen kuin hänet jätetään. Äitini taisi käydä samalla kampaajalla nelisenkymmentä vuotta. Siinä on ollut suhde vuosikymmenien ajan.

Vaikka olin todella tyytyväinen nuoren kampaajan kädenjälkeen, ei silti tullut mieleenikään vaihtaa suhdettani toiseen. Sehän on lähes kuin syrjähyppy! Apua, kampaajani näkee, että olen käynyt välillä toisella. Kai hän ymmärtää, että oli pakkotilanne? Tulen aina takaisin, taatusti!

Oma, nykyinen kampaajasuhteeni on kestänyt yhdeksän vuotta. Siinä tutustuu toiseen hiustenlaiton ohella kuin varkain. Tiedämme toisistamme molemmin puolin sitä sun tätä. Puramme viikkojen kuulumset, juhlat, matkat, liikunnan, reseptit jne. Olisi liian raskasta aloittaa uusi suhde! En jaksa alkaa avautumaan ja tutustumaan uuteen ihmiseen! Sanoin sen miehellenikin, joka ei btw yhtään ymmärtänyt, mitä selitän.

Oma kampaaja tietää, millaisista hiuksista tykkään, ja juuri sen takia osaa ja uskaltaa ehdottaa uusia juttuja. Koska luotan häneen, kokeilen niitä. Hius kasvaa (tämä haiven tosin hitaanpuoleisesti), joten takaisin mieluisaan voi aina palata. Hän osaa nätisti sanoa, jos haaveilemani malli ei minulle sovi tai ole hiusten laadun takia mahdollinen (tosin tiedän sen jo itsekin).

Kampaamo on kuin toinen koti, jonne menen paitsi kaunistautumaan, myös lukemaan lehtiä, rupattelemaan niitä näitä. Saan kupin teetä tai kahvia ja kahvinamia, jos siltä tuntuu. Voin ostaa mukaani tarvittavat tuotteet. Luottokampaaja osaa myös lukea asiakasta. Jos tekee mieli jutella, jutellaan, jos haluaa vain lukea lehtiä ja sanoa sanan, pari, sekin on ihan ok.


*****

Tuotteille en ole niin lojaali kuin kampaajalleni! Sain testiin Cutrinin uutuuksia, ISM-sarjan shampoita ja hoitoaineita. Sarja on kehitetty pohjoismaiselle hiukselle. Sarjasta löytyy yksilöllinen tuote jokaiselle hiustyypille ja  – tarpeelle. Niissä ei ole parabeeneja tai väriaineita, ja kaikki ainesosat ovat biohajoavia.

Ehdin jo muutaman kerran kokeilla Volumeism-shampoota ja hoitoainetta. Niiden tehoaine on kosteuttava koivusokeri ja mustikka. Hiukset saavat kauniin kiillon. Tykkäsin tuloksesta – omat hentoiset hiukseni jäivät ilmaviksi. Moni aine on omilleni liian raskas ja hoitava, ja latistaa lopputuloksen.

Lue lisää ISM-sarjasta täältä.

Onko sinun kampaajasuhteesi ollut pitkäikäinen?

Mukavaa keskiviikkoa!

Share:

14 Comments

 1. Sara S.
  07/10/2015 / 3:24 pm

  Vaki kampaaja kuulostaa ihananla, samoin kokeilemasi tuotteet. Voisivat toimia omaan hentoon hiuslaatuni myös. Itselläni ei ole koskaan ( Suomessa ) ollut vaki kampaajaa, vaan kampaamokäynti on itselleni aina melkein yhtä inhottavaa kuin hammaslääkäriin meno. En myöskään ole valmis kokeilemaan mitään uutta, en uskalla. Toivottavasti voit jo vähän paremmin 🙂

 2. Anonyymi
  07/10/2015 / 3:48 pm

  Voi että, nyt tuli vähän syyllinen olo…olin nimittäin vuosia erään kampaajan vakiasiakas, peräti 10 vuotta. Ja sitten vaan kerran, jostain syystä kävinkin muualla. Ja siitä lähti melkoinen syrjähyppyjen sarja eri kampaajille…nyt olen jo löytänyt uuden vakikampaamon, mutta sait juuri ajattelemaan tätä ensimmäistä "suhdetta". Pitäiskös palata..? Terhi

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2015 / 7:56 am

  Voi harmi, ja just kampaamokäynnin pitäisi olla ihana kokemus joka kerta. Miksi et uskaltaisi kokeilla uutta, hiushan kasvaa takaisin ; ) Suosittelen kyllä tuota vihreää shampoota ja hoitoainetta. Ostin syrjähypylläni kalliit Kerastasen tuotteet, ja ihan oikeasti en kyllä pidä niitä kummoisina. Ihan jopa marketin elvital-hoitoaine toimii paremmin…

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2015 / 8:00 am

  Pitkä suhde sullakin oli! Vakikampaajan kanssa pitää jollain tavalla synkata, muuten homma ei toimi. No mut jos sä olet nyt tyytyväinen nykyiseen, sehän on hyvä! Uusissa kampaajissa on tietty se hyvä puoli, että hän ehkä näkee sinut eri tavalla kuin se tuttu ja turvallinen.

 5. Marre
  08/10/2015 / 11:04 am

  Minulla on ollut sama kampaaja pitkän aikaa, nyt hän on äitiyslomalla joten minä käyn vieraissa ihan pakosti.. 🙂 Mutta ihan virkistävää kyllä käydä muuallakin ja tämä uusi on tosi kiva ja hyvä myös.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2015 / 5:02 pm

  Sehän on pääasia (heh, no nimenomaan!), että tykkää! Uusi kampaaja voi tosiaan antaa vähän toisenlaisia vinkkejä kuin vaki.

 7. Anonyymi
  09/10/2015 / 6:32 am

  Olen tosi tyytyväinen nykyiseen kampaajaani, hän on jo persoonana jotenkin samanhenkinen kuin minä ja tuntuu ymmärtävän jo puolesta sanasta, mitä tahdon. Tosin ei mulla kummoisia vaatimuksia ole, kun tykkään pitää tätä helppoa pese ja pidä -tyyliä. Mulla on puolipitkät, luonnostaan suorat ja kiiltävät hiukset, joihin otan sävyä kiiltoa lisäämään ja valoraitoja tuomaan eloa. Aikaisemmin juuri nuo raidat olivat ongelma – vaikka kuinka selitin kampaajalle että haluan vain hieman vaaleampaa sävyä raitoihin, niin hän vetäisi päähäni pissankeltaiset palkkiraidat, joiden sävyä jouduin itse sitten korjailemaan, kun en jaksanut enää marmattaa siitä. Huoh! Jonkin aikaa mulla oli miespuolinen kampaaja, joka teki sävytyksen ja leikkauksen päälle tosi kivan ja pukevan, simppelin kampauksenkin. Hän valitettavasti lopetti toimintansa, mutta löysin onneksi tuon uuden ihmisen, joka kuuntelee mitä haluan ja osaa myös toteuttaa sen! T: Ansu

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  09/10/2015 / 9:17 am

  Just tällainen kampaajasuhteen tulisi ollakin, plus tietty se ammattitaitokin. Mä kävin kerran vuosia sitten kampaajalla, joka lyttäsi kaiken hiuksissani: mallin, värin, kunnon, tuotteet. Kuuntelin koko käynnin, kun hän sätti minua! HÄN laittaisi sen kuntoon. Arvaas, meninkö toiste…? Iik, keltaiset raidat ei kuulosta kovinkaan hyvälle! Onneksi löysit nyt mieluisan kampaajan!

 9. Anonyymi
  10/10/2015 / 6:07 am

  Minun kohdallani kampaajasuhde on periytyvää laatua – käyn samalla kampaajalla jossa äitini on käynyt niin pitkään kuin muistan. Kun olin pikkutyttö, mutsi tietenkin vei lapsensa tasoittamaan hiusten latvat ennen koulun alkua samalle parturille jolla itsekin käy. Joskus kouluikäisinä kävimme koko sisarusjoukko samaan aikaan ja kinastelimme, kenen vuoro on ekana ja kenellä vikana. Välillä kokeilin muita paikkoja mutta palasin takaisin. Sama kampaaja on leikannut hiuksiani yli kahden vuosikymmenen ajan ja tehnyt minulle juhlakampauksia tärkeinä päivinä. : )

 10. Tiia K
  10/10/2015 / 5:53 pm

  Ei ole pitkäaikainen, mutta joskus on ollut ja ymmärrän fiiliksen. Siinä kun menet uudelle ihmiselle ja pelko on, ettei hiuksista tule sellaiset kuin luottokampaaja taikoi. 🙂 Kivan pirtsakoita nuo ISM tuotteet. 🙂

 11. Anonyymi
  11/10/2015 / 3:08 pm

  moi! 12 vuotta kävin samalla kampaajalla, täydellinen leikkaus ja värit, aina! hän ymmärsi kasvojen muodon ja hiusten mittasuhteiden salat. elämänmuutoksen myötä hän muutti monen sadan kilometrin päähän. en ole vielä löytänyt samanlaista ihmeidentekijää, lievästi sanottuna kärvistelen tuskissani :)terv. Tiina

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  11/10/2015 / 3:43 pm

  Aika ihanaa tuollainen "perhekampaaja"! Tiedän, mistä puhut, sillä mäkin kävin vielä usein opiskeluaikoina samalla kuin äiti, hän oli todella hyvä ja tuomaroi kansainvälisiä kisojakin. Sellaisesta aarteesta on hyvä pitää kiinni!

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  11/10/2015 / 3:45 pm

  Hiukset ovat naiselle tosi arka juttu, ja se pelko, ett tulee ihan vieraan värisenä tai näköisenä pois, on aika kamala. Mulla on taipumus aina sanoa kampaajalle, että tee mitä tykkäät. Minusta on ihanaa, että ammattimainen saa vapaat kädet. Ainoastaan epäsymmetristä en ole antanut leikata!Tuotteet ovat tosi hyviä. Hyvin vähän testaan uutta kosmetiikkaa, mutta Cutriniin olen voinut aina luottaa. Eikä pettänyt nytkään!

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  11/10/2015 / 3:46 pm

  Apua, ei luottokampaaja saa muuttaa pois!! Eikä luotto-kukaan henkilö! Sun pitää vain yrittää nyt löytää joku uusi, mutta varmaan on vaikeaa.

Vastaa