Tuolien istuinosan uudet pääliset

Tiedättekö, olen ollut koko maanantain todella hyvällä tuulella! Hoksasin töistä kotiin ajaessani, että hei, mahtava päivä, hieno ilma, ja upea viikko edessä! Viikonloppu meni kotona voimaantuessa, ja voimaantuminen ei välttämättä tarkoita löhöämistä. Olen varmaan onnellisimmillani, kun saan puuhata kotona rauhassa kaikkea mukavaa.

Saimme viikonloppuna vihdoin aikaiseksi monta viikkoa odottaneen projektin, operaatio päällystyksen. Kuistin arkkupenkit, valkoiseksi maalattu puusohva ja ruokapöydän tuolit saivat uudet päälliset. Kankaat hankin jo kesällä, mutta juu, aikaa kun on muka rajallisesti ja kaikki muu meni ohi, niin homma venyi. Monesti tarvitaan se viimeinen pisara, että NYT – ja minulla se oli totaalikyllästyminen nurkassa seisoviin kangasrulliin.

Lauantai-iltana ahkeroimme arkkupenkit ja puusohvan, eilen sunnuntaina sitten ruokapöydän tuolit. Nämä ovat kaikenkaikkiaan neljännet päälliset kahteentoista vuoteen, ja ensimmäisen kerran laitoimme itse, muuten verhoojamestarina on ollut isäni. Tarviittiin vain nitoja (sellainen ampuva), mittanauha, sakset ja kangasta, ja siitä se homma sitten lähti. Mies mittasi, tarkisti ja vielä kerran tarkisti, oma tyylini on lähinnä ”tuo on suurinpiirtein oikea kohta” – ja naks saksilla. Mutta kun supertarkka ja suurpiirteinen yhdistävät voimansa, niin kyllähän siinä ihan siistiä jälkeä tulee.

Ruokapöytä tuoleineen on Juvilta, ja olen ne itse omin pikku kätösin vahannut kolmeen kertaan. Oli muuten homma, never again. Valitsin talon uuden värityksen henkeen valko-harmaa-beige-mustaraitaista kangasta, joka löytyi Eurokankaasta tilauskankaista. Samasta perheestä löysin myös muut päälliset. Edelliset punaruutuiset olivat jo aikansa palvelleet, mm. pienin kummityttömme päästi aikanaan pissit tuolin yhden päälle….

Edessä on vielä suurin urakka – uusien verhojen ompelu yläkertaan, huoh… Ja se alkaa tänään.

Mukavaa maanantaita!

Ps. Vielä on muutama paikka vapaana torstain Balmuirin lukijailtaan!

Share:

6 Comments

 1. Sukhimatot
  26/10/2015 / 2:42 pm

  Onpa kauniit päälliset! Itse tekemisessä on kyllä se hyvä puoli, että saa juuri haluamansa – ja teillä on kyllä jälkikin tosi siistiä. 🙂

 2. Nipsux
  26/10/2015 / 3:54 pm

  Tulipa hienoa! Meillä äiti aina tekee nuo hommat. Mummalta perityissä keittiöntuoleissa on nyt ihan vaan Greengaten leivinliinat. Ne tuolit on ripoteltu eri huoneisiin ja yksi on tällä hetkellä kaupallanikin 🙂 Mun viikonloppu meni Tallinnassa. Voimaannuttavaa sekin, vaikka nyt oonkin ihan sippi..

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  26/10/2015 / 4:44 pm

  Mäkin tykkään tosi paljon! Yritettiin parhaamme, ja hyvä lopputulos oli!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  26/10/2015 / 4:45 pm

  Maisemanvaihdos tekee välillä hyvää, vaikka kyllähän siinä vähän väsyy. Joo nyt ei kehdannut enää ulkoistaa hommia, vaan opeteltiin itse.

 5. Doppwoman
  27/10/2015 / 6:44 am

  Oletpa sinä kätevä:) muuttaa paljon sisustuksen ilmettä kun vaihtaa noi päälliset. Itsekin olen kerran vanhan puusohvan istuinosan päällystänyt ja tuli ihan mukiinmenevä.

 6. Haveaniceday1
  28/10/2015 / 10:58 pm

  Kaunis vaihtokangas, tuohon ei varmaan ihan helposti edes kyllästy. Ihanaa nähdä huomenna 🙂

Vastaa