Hyvät viikkopöhinät

Tju-huu, perjantai-ilta! Takana aikamoinen viikko. Jos viime sunnuntaina en olisi ahertanut useamman tunnin blogia, olisi sivu ollut menneen viikon melkoisen hiljainen.

Kuluneen viikon aikana olen itkenyt surusta, nauranut hervottomasti, ollut vuodenaikaan nähden epätavallisen pirteä, tuntenut onnistumisen tunnetta monessa asiassa, kokannut uusia ruokia, syönyt liikaa suklaata, nauttinut ensimmäisen joulupiparin, iloinnut pienistä asioista ja kaikkea mahdollista muuta. Siis aikamoiset pöhinät pitkin viikkoa, mutta hyvät sellaiset. Ja yhtäkkiä sitä havahtuukin siihen tosiasiaan, että neljän viikon päästä joulu on tosi lähellä. Kysyin äidiltä, mitä syötävää teen jouluksi, ja sitten löydän itseni selaamasta joululehtiä ja miettimästä joko voi laittaa ikkunaan tähtiä. Pieni ruukkukuusikin on hengissä, olen juottanut sitä uskollisesti. Sen voi myös nostaa yöksi ulos, jos ei pakastu.

Aloin lukea Deliciously Ella -kirjaa, jonka sain ystävältä lahjaksi. Ellan tarina on mielenkiintoinen, hän parani ruokavalion avulla vaikeasta sairaudesta. Itselleni etsin lähinnä uusia, terveellisiä reseptejä. Päädyin myös kokeilemaan siemennäkkäriä, ja koukutuin heti (ohje Reetan blogista, jälleen kerran).

Uusiin kokeiluihin päätyi myös kvinotto, ohje Sohvilta. En olekaan aikaisemmin tehnyt itse kvinoaruokaa, ja vähän maku vielä vaatii sulattelemista. Kvinoton kyytipoikana oli siemennäkkäriä ja lasi chardonnayta. Voisi perjantai-ilta huonomminkin alkaa. Mieskin tuumasi, että ei pahaa, eli siis ihan hyvää!

Ja koska pipari ja glögi ovat ehdottomasti terveys- ja hyvinvointiruokaa näin joulun alla, tuli niitäkin nautittua. Ehdin eilen kipaisemaan Balmuir -shopin avajaisissa Stockmannilla. Paitsi kaunis osasto, myös todella maukas pipari ihastutti!

Hei muuten, jos et ole kokeillut vielä näitä pipareita viime vuoden postauksesta, suosittelen todella ja lämpimästi testaamaan. Resepti on siis ikivanhasta Makasiini-lehdestä, ja anopiltani saatu. Tein purkkiin piparitaikinan mausteseoksen, ja olen laittanut sitä milloin puuron päälle, milloin kahviin tai jätskiin. Hyvin toimii!

Kotona sitten on jo esillä ensimmäinen joulukoriste. Söpö lasihärpäke on Cobellosta. Vantaan Cobello on lempparisisustuskauppani, ja monesti menen sinne vain inspiroitumaan, nauttimaan ja katselemaan, visuaalinen ihminen kun olen. Aika jännä, että ammattini perustuu vahvasti kuulemiseen ja kuulon kautta hahmottamiseen, kuitenkin visuaalisus on minussa vahva, veikkaan, että kuitenkin vahvempi kuin kuulo. Muistan paremmin asiat, jos näen ne ja luen niistä.

Takaisin koristeeseen: teksti on amerikkalaisten joululaulujen lempparistani. Huomenna otan esiin Let It Snow -ruukkuni ja yritän löytää niihin jotain kivaa istutettavaa.

Iltalukemisena on ollut myös Mirva Saukkolan mainio kirja, suosittelen! Ja tietenkin pino sisustuslehtiä, sillä yritän inspiroida itseäni ompelukoneen ääreen.

Perjantai-ilta jatkuu tätä postausta kirjoitellessa olkkarissa. Kannoin läppärini alakertaan ja sytyttelin kynttilöitä sinne tänne. Jossain vaiheessa siirrytään telkkarin ääressä, sillä Downton Abbeyn viimeisin jakso on katsomatta. Voi, miten toivoisin lady Edithille kaikkea onnellista. Jos hän ei löydä rakkautta, mene naimisiin tms, laitan Julian Fellowesille kirjeen, jossa vaadin häntä kirjoittamaan ekstrakauden. Kaiken pitää päättyä onnellisesti, kiitos!

Tällaista perjantai-illan höpötystä, toivottavasti sinunkin viikkosi meni hyvin ja edessä on mukava viikonloppu!

Iloista iltaa!

Share:

6 Comments

 1. Tiia K
  20/11/2015 / 7:44 pm

  Tuo piparitaikinan mausteseos olisikin aivan ihanaa kahviin! <3 Olin tällä viikolla hyvinvointiluennolla ja siellä juuri kerrottiin juuri paljon siitä miten ruokavaliolla voi saada taltutettua useita sairauksia, jopa Diabeteksen lääkärin ohjauksessa. Tuntui huimalta ja loogiseltakin. Ihanaa viikonloppua <3

 2. Anonyymi
  21/11/2015 / 11:22 am

  Hei,Tohinaviikko kuulostaa jotenkin tutulta… Perjantai-iltana olikin sitten kiva ottaa rennosti kotosalla.Joulutunnelmaan en lähde (ainakaan vielä) mukaan. Jotain tuttua kuvista kuitenkin löytyi, Mirva Saukkolan kirja on täälläkin meneillään.Ihanaa oloa viikonloppuun!T. Aija

 3. maiju
  21/11/2015 / 4:51 pm

  Toi kirja on niin paras kirja. Siinä ehdottomasti parasta oli Ellan tarina, joka jollan tasolla oli liikuttava.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  21/11/2015 / 6:43 pm

  Näin vanhemmiten sitä todella alkaa miettiä mitä suuhunsa laittaa. Ennen ruoka oli vain vatsan täytettä, mutta nykyään miettii vitamiineja ja ravintoarvoja ihan eri tasolla! Kiitti samoin!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  21/11/2015 / 6:43 pm

  Kiitos samoin, Mirvan kirja on tosi mukavaa luettavaa!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  21/11/2015 / 6:44 pm

  Ellan tarina, ja granola, jota just tein, tosin paaaaljon alemmalla lämpötilalla. Kirjassa oli 200 astetta, mä paistoin 150.

Vastaa