Kurpitsa-vuohenjuustoleivät

Sain synttärilahjaksi Glorian Ruoka ja Viini-nettilehden, ja numeroita selaillessa on kulunut monta rattoisaa hetkeä. Minulta toivottiin enemmän reseptejä, ja vaikka en ihan suoriltaan niitä uskalla luvata, tulossa on nyt muutama. Muuten, onko teillä kokemusta nettilehdistä, tarkoitan lähinnä nettilehtien mieluisten reseptien tallentamisesta? Olisi kiva, jos olisi joku suosikkipalvelu, johon voisi klikata lempparinsa. Tai ehkä onkin?

En tosiaan ole ruokakuvaaja, että tekeleeni ovat lähinnä arkirealistisa! Mutta maku on hyvä, ja se on kai pääasia.

Olen tänä syksynä laittanut kurpitsaa tosi paljon, ihan soseena pakkaseen, mutta syönyt sitä myös mm. puuron ja jugurtin kanssa. Niin hyvää! Kurpitsan kuoriminen ja pilkkominen on tylsää hommaa, mutta maku palkitsee vaivan. Myskikurpitsaa käytin tähän reseptiin, joka oli mielestäni tuhti ja herkullinen, melkein ateria sinänsä. Oma ohjeeni oli hieman mukailtu Glorian Ruoka ja Viini-lehden omasta.

Kuutioin n. 400g myskikurpitsaa, ja laitoin palaset uuniastiaan, lisäsin tilkan öljyä. Kurpitsa pehmeni n. 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kuutioiden paistuessa pilkoin punasipulin ja n. 100g chorizoa, paistoin ne. Lisäsin mustapippuria ja teelusikallisen savupaprikajauhetta. Kun kurpitsa oli pehmennyt, sekoitin kuutiot makkaraseokseen.

Viipaloin maalaisleipää, sivelin palasia öljyllä ja paahdoin niitä uunissa, kunnes ne olivat rapeita. Lusikoin täytteen leiville, lisäsin päälle vuohenjuustoa, osaan fetaa. Siinä se! Leivät sopivat hyvin jonkun keveämmän keiton kaveriksi, varsinaisena alkupalana ne ovat aika tuhtia tavaraa, kuten eilen totesimme. Mutta hyvää, ja nälkä lähti!

Herkullista maanantaita!

Share:

Vastaa