Pohdintoja haasteeseen

Vielä muutama vuosi sitten blogistaniassa kiersi valtavat määrät haasteita, mutta sitten se trendi vähän lopahti. Nyt onneksi tipahti mukava haaste Business Womanilta, Starlight Blogger Award – kiitos kovasti kunniasta! Kysymykset ovat vaikeita, tällaisia tulee todella harvoin pohdittua blogissa. Ehkäpä kuitenkin välillä olisi paikallaan sellaisiakin pohtia! Otsikko on aika mahtipontinen, vai mitä?

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?
Kiitollisuuteni muodostuu itseasiassa pienten asioiden virrasta. Olen kiitollinen terveydestä, miehestäni, läheisistäni, kodista ja työstä. Olen ollut tänään kiitollinen myös kauniista päivästä, mukavista oppilaista ja ihanista työkavereista. Kiitollisuutta tulisi aktiivisesti harjoittaa, sillä kun asiat eivät ole hyvin, täytyy jaksaa katsoa eteenpäin ja luottaa parempiin aikoihin. Silloin ehkä löytää voimia juuri niistä pienistä hyvistä asioista.

Toki minullakin on kausia, että marisen ja kitisen – kotona, en julkisesti. Silloin mies palauttaa maan pinnalle turhan marinasta. Inhoan omaa valittamistani, ja haluaisin päästä siitä kokonaan eroon.

Olen myös kiitollinen, että sain pitää Balmuirin blogi-illan. Että keittiön kaapit ovat nyt kuurattu puhtaiksi. On mukavia juttuja tiedossa, sain puhelun ystävältä ja toisen saan illalla.

2. Minkä asian haluaisit muuttaa elämässäsi juuri nyt, jos pystyisit?
No huh. En tiedä. Mutta ehkä, jos olisin nuorempi ja hullumpi, voisin perustaa lifestylekaupan… Yrittäjyys olisi sellainen asia, jota haluaisin kokeilla. Tosin hirvittää se, että he tuntuvat olevan koko ajan töissä. Mutta toisaalta yrittäjät ovat tutkitusti onnellisia ihmisiä, oman itsensä herroja.

Toivon myös välillä, että olisin opiskellut jonkin toisen ammatin. Haluaisin asua lämpimässä maassa, vaikka Espanjassa. Musiikinopettajana Espanjassa ei kuulosta kauhean houkuttelevalta…

No nyt keksin. Mies aina valittaa, miksi en tee biisejä, kuten ennen. Jos saisin siihen potkua ja kipinän, se voisi tuoda taas jotain uutta kivaa elämään.

3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

”Elämän tarkoitus on ikävän karkoitus” laulaa Eppu Normaali No ei sentään. Varmaan elää niin hyvää elämää kuin voi. Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle, vai miten se meni.

Inhoan sanontaa ”hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita”. Hyville ihmisille tapahtuu kamalia asioita, sairauksia, konkursseja, menetyksiä. Maailma on aika epäreilu paikka. Tai mikä on elämän tarkoitus, jos elät jossain slummissa, tai alistettuna, tai ilman rakkautta. Jokainen ihminen on tärkeä, mutta maailma ei ole reilu.

Suurin osa ihmisistä elää aika pienissä ympyröissä. Ajatellaan, että tämä minun tapani elää on se ainoa oikea. Omassa pienessä maailmassani yritän olla hyvä ihminen kaikille joita kohtaan, mutta sen kummempaa tarkoitusta olemassaololleni en keksi. En tosissani voisi sanoa, että olen syntynyt tänne rakastamaan kaikkia tai että pystyisin alkaa pelastamaan maailmaa ryhtymällä kehitysaputyöhön kriisialueilla. Ehkäpä pystyn eniten vaikuttamaan olemalla oma itseni, rakastamaan läheisiäni ja olemaan iloinen ja onnellinen pienistä asioista.

Starlight Blogger Award lähtee eteenpäin kuudelle inspiroivalle naiselle, ja heidän bloginsa ovat:

Kotona paras
Have An Ice Day
Style And Jewels
Valkoisen talon Reetta
Lumo Lifestyle
Vihreät Niityt

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.

Here are the rules for the Starlight Blogger Award:

1. Thank the giver and link their Blog to your post.
2. Answer the 3 questions given to you.
3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you.
4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.

Share:

10 Comments

 1. Reetta Niemi
  03/11/2015 / 3:52 pm

  Nämä ovat todella kivoja lukea, nämä haasteet. Ja kiva myös tehdä!Ja kiitos kovasti haasteesta, tämä jo odottaakin "pöytälaatikossani" toteutumista, sain tämän haasteen jo vähän aikaa sitten.

 2. Doppwoman
  03/11/2015 / 4:11 pm

  Hienoja vastauksia ja vaikeita kysymyksiä..saas nähdä saanko jotain "paperille"…hei ja koskaan ei ole myöhäistä aloittaa yrittäjyyttä:) mutta aina töissä, pitää kyllä paikkaansa.

 3. Belladonna
  03/11/2015 / 6:10 pm

  Haastekoppi otettu vastaan. Yritän saada jotain kirjoitettua, kunhan kiire vähän hellittää.

 4. Heli - Kotonaparas.com
  04/11/2015 / 7:44 am

  Kiitos haasteesta Maikku! Hyviä pohdintoja sinulla.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2015 / 5:55 pm

  Kiva, no mietit sitten kahta kovemmin! ; )

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2015 / 5:55 pm

  Kiva juttu, jos jaksat vastata, ei paineita!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2015 / 5:56 pm

  Ei kiire! : )

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2015 / 5:56 pm

  Kiva, jos jaksat vastailla! : )

 9. Tuula
  06/11/2015 / 10:00 pm

  Tämä on mielenkiintoinen haaste. Hienoja vastauksia! Pohdittuja. Itsekin olen tuohon haasteeseen vastannut ja hankalimpana pidin tuota kakkoskohtaa. Hyvää viikonloppua!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  07/11/2015 / 8:53 am

  Ei todellakaan helppoja kysymyksiä! Näitä oli ihan hyvä pysähtyä pohtimaan. Minusta oli vaikein tuo kolmoskohta. "Elämän tarkoitus", huhhuh…Mukavaa viikkistä sinullekin!

Vastaa