Ihonhoito talvella: mikroneulausta ja tehoaineita

En olekaan pitkään aikaan kertonut mitä hyvää kuuluu ihonhoitorintamalle. Urtikaria on tällä hetkellä rauhoittunut, eikä siitä ole haittaa. Iho on muuten hyvässä kunnossa, joten pitää jakaa viimeisimpiä, loistaviksi havaittuja vinkkejä teillekin. Maaliskuun postauksessa julistin löytäneeni ihonhoitotuotteet loppuelämäksi, ja sitä mieltä olen edelleen!

Minähän olen käyttänyt Environin AVST-sarjaa nyt noin kolmetoista kuukautta. AVST tulee sanoista Advanced Vitamin Skin Therapy. Se on A-vitamiinihoitojen perussarja, jonka voiteita valmistetaan viitenä A- ja C-vitamiinivahvuutena. Kaikki tuotteet sisältävät antioksidantteja, flavonoideja ja imeytymistä edesauttavia ainesosia ja AVST 3:sta ylöspäin myös kollageenin ja elastiinin tuotantoa edistäviä peptidejä. Näin kertoo maahantuojan kotisivu.

Sarjan käyttö aloitetaan voiteesta numero yksi edeten pikku hiljaa viitoseen. Minä olen käyttänyt viitosta helmikuusta lähtien. Silmien ympäryksille käytän niille tarkoitettua tuotetta, joka on geelimäinen ja kirkas. AVST 5:n päälle olen tarvittaessa laittanut Super Moisturizer-voidetta, joka sisältää paljon antioksidantteja, mutta ei A-vitamiinia.

Kun on yli neljäkymmentä, ihon kollageenin tuotanto hiipuu. Voiteet hoitavat pintaa, mutta vasta kollageenituotannin buustaus pintaa syvemmälle auttaa säilyttämään ihon kiinteyden. Maailmalla mesoterapia on edelleen suosiossa. Ihoon tehdään siis neulausrullalla kanavia, jotta vaikuttavat aineet saataisiin vietyä pintaa syvemmälle. Iholle levitettävien aineiden vaikutus tehostuu monisatakertaisesti verrattuna pelkkään levitykseen.

Olen myös käynyt Aurora Scin Clinicillä Airaskorven Pialla muutaman kerran mikroneulaushoidossa, viimeksi hän teki minulle A-vitamiinihoidon. Pian mukaan pitkäaikainen AVST-sarjan käyttö näkyy ihossani, se on kimmoisa, kiinteä ja napakka. ”Saan tosissani tehdä työtä, että neulat lävistävät ihosi”, Pia sanoi, kun viimeksi rullaili kasvojani. Pian mukaan ohutihoisella neulat lävistävät ihon pinnan todella helposti.

Olen itsekin aloittanut kotirullailun Environin Roll-CIT-neulaustelalla. Tela on tarkoitettu kotikäyttöön, ja sen rullassa on 0,1 mm:n pituisia teräsneuloja, jotka rei’ittävät sarveiskerroksen. Tutkimusten mukaan vitamiinien imeytyminen tehostuu monisatakertaisesti verrattuna pelkkään voiteen levitykseen iholle. Neulaus näin lyhyillä neuloilla ei vielä yksin stimuloi kollageeni- ja elastiinituotantoa vaan menetelmä vaatii ehdottomasti A-vitamiinituotteiden käytön parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Ennen neulauksen aloittamista ihon tulee olla tottunut suurempiin A-vitamiiniannoksiin. Neulaan iltaisin ihon puhdistuksen jälkeen kasvot kolmeen eri suuntaan alue kerrallaan. Tällä hetkellä neulaan 3-4 kertaa viikossa, mutta kertojen tiheyttä voidaan nostaa, ja ihon totuttua voi neulata jopa kahdesti vuorokaudessa. Mitä tahansa voiteita ei suositella kotirullaukseen: ”tavallinen” kosmetiikka, jossa käytetään hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita, ei ole suunniteltu käytettäväksi mesoterapiassa. Vaarana ovat allergiareaktiot, jos haitalliset aineet pääsevät ihon syvempiin kerroksiin.

Neulauksen jälkeen levitän iholle Avance DFP 312-voidetta, josta kerrotaan näin: ”Kosmetiikkateollisuuden tutkitut, ihon omia aminohappoketjuja matkivat peptidit stimuloivat kollageeni- ja elastiinituotantoa vahvistaen epidermistä ja näin madaltaen ryppyjä. Kosmeettinen neulaus tehostaa aineiden imeytymistä.”

Avencen päälle levitän sitten AVST 5-voidetta.

Ihon puhdistukseen meikkien poiston jälkeen on ihan maailman paras laite Remingtonin kasvoharja. Kasvoharja löytyi ihan koti-Citymarketista! Laitteen mukana tulee kaksi harjapäätä, normaalille ja herkälle iholle. Puhtauden tunne harjan käytön jälkeen on ihana! Ihon puhdistukseen käytän Lumenen herkän ihon puhdistusemulsioa ja kasvovettä. Puhdistan emulsiolla pahimmat meikit ensin, sitten laitan kasvoille toisen kerroksen ja käytän harjaa. Harja ilmoittaa joka 20:n sekunnin välein, että on aika vaihtaa aluetta. Ensin puhdistetaan t-alue, sitten kasvojen oikea, sitten vasen puoli. Vanulla ja kasvovedellä käyn vielä kasvot läpi, mutta eipä vanulappuun enää paljon jääkään verrattuna entiseen. Ja koska meillä on oman porakaivon vesi, ainakaan veden kemikaalit eivät ihoa ärsytä.

Nyt varmaan joku voi ihmetellä, miten eikö urtikaria puhkea kaikesta rullauksesta ja harjauksesta. No ei – iho ei reagoi mitenkään! Minusta se on merkki ihon vahvistumisesta. Myöskään minkään ruuan en ole huomannut aiheuttavan urtikariaa, joten on edelleen täysi mysteeri mistä se aktivoitui tai tulee aktivoitumaan.

Ihonhoitotuotteiden suosittelussa olen ollut aina varovainen. Oikeita tuloksia ei saa, ellei käytä tuotetta usean viikon ajan, ja kuten minä, yli vuoden. Mitä olen huomannut yli vuoden aktiivisen Environin käytön ja mikroneulauksen aloittamisen jälkeen?

Voin käsi sydämellä sanoa, että pois en vaihda näitä tuotteita! Mikroneulaus vei ihon hyvinvoinnin ihan uudelle tasolle. Iho on kuulas, kosteutetun ja kiinteän näköinen, ammattilaiset (kuten Pia A. ja kosmetologini viidentoista vuoden takaa) kehuvat sitä napakaksi ja hyväkuntoiseksi. Epäpuhtaudet ovat vähentyneet, pintaryppyjä ei ole edelleenkään, ikäjuonteita on, mutta niin 48-vuotiaalla saa ollakin. Couperosa poskipäissä on vähentynyt lähes olemattomiin. Leuassa on edelleen kirjavuutta, mutta uskon senkin pikkuhiljaa ajan kanssa tasoittuvan.

Mukavaa tiistaita!

*osa tuotteista saatu maahantuojalta

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  01/12/2015 / 12:09 pm

  Mulla mikroneulauskokeilu on jäänyt yhteen kertaan, jolloin neulauksen jälkeen kasvoille laitettiin carboxinaamio. Polttelu kasvoilla oli ihan kamala, oli vähällä etten pyytänyt keskeyttämään hoitoa. Ajattelin, etten kyllä uskalla katsoa peiliin naamion poiston jälkeen! Otsan juonteiden kohdalle ja oikean silmän alle, mistä kosmetologi rullasi reilummalla kädellä, jäi ensimmäisen asteen palovammalta näyttävä punainen jälki (itse asiassa se varmaan todella oli ensimmäisen asteen palovamma), joka muuttui sitten ruskeaksi ja kuoriutui pois. Muutoin iho oli hoidon jälkeen uskomattoman pehmeä, kuin lapsen peppu! Toista kertaa en vain ole uskaltanut hommaan ryhtyä, ilmeisesti tuo carboxi oli liian vahvaa iholleni. Muitakin hoiteita voi neulauksen jälkeen käyttää, tuo carboxi vain on kaikkein tehokkain ja kosmetologi suositteli sitä. Kosmetologi on vaihtunut tässä välissä, olen tänään menossa kasvohoitoon, katsotaan mikä ihana (toivottavasti!) hemmotteluhetki on edessä 🙂 T: Ansu

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  01/12/2015 / 1:58 pm

  Oho, carboxi oli varmaan liian tuhtia iholle neulauksen jälkeen. Huh, vähän pelottava kertomus. Mun rullaukset tehnyt Pia A on aina osannut rullata sillä tavalla, että kasvot ovat käsitellyt, mutta seuraavana päivänä olen ihan esittelykuntoinen! ; ) Mukavaa hemmotteluhetkeä!

 3. Taape
  01/12/2015 / 4:15 pm

  Carboksi ei todellaakaan ole liian tuhtia mikroneulauksen jälkeen, päinvastoin rauhoittaa ihon ja iho näyttää hyvältä neulauksen ja carboksin jälkeen, olen monta kertaa mikroneulannut ihoja, joten voin omasta kokemuksestani sanoa.

 4. Hellan ja viinilasin välissä -blogi
  02/12/2015 / 9:13 am

  En vaihda minäkään, niin huippu tuotteita on!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  02/12/2015 / 9:45 am

  Eikö olekin. Tuntuu helpottavalta, ettei tarvitse enää hakea tuolla kosmetiikkaviidakossa. : )

Vastaa