Jouluhaaste

Se on nyt aatto sitten! Jouluaaton kunniaksi mietiskelin eilen illalla kivoja kysymyksiä Tuulannelin blogista.

1.Mikä olisi kaunein paketti, jota et haluaisi avata sen kauneuden takia?

Haluan aina avata paketin, oli se millainen tahansa, haha! Ajatus on tärkein. En myöskään välitä lahjan arvosta. Ylipäätään ihanaa, että minua on muistettu. En ole itse mikään mestaripaketoija, askartelu ei ole minun juttuni. Hermostun aina paketoidessa, joten tältä suunnalta ei voi odottaa kauniita paketteja…

2.Miten joulu näkyy teillä puutarhassa?

Ei mitenkään tänä jouluna. Meillä on kyllä tosi kauniita räystäsvaloja, samoin olen haaveillut puiden somistamisesta kynttilälyhdyillä. Ehkä laitan illaksi ulkotulia.

3.Järjestätkö pikkujouluja?

Joka joulunalus haluaisin, mutta koskaan ei ole jaksanut/kerennyt… Ehkä ensi vuonna!

4.Mitä et missään nimessä jättäisi joulusta pois?

Tjaa, varmaan ikkunakoristeita. Tykkään perinteisistä paperitähdistä. Myös Usko-Toivo-Rakkaus-setti on tärkeä, myös San Antoniosta, Teksasista tuomani jouluseimi. Mieluummin luopuisin ruuasta ja musiikista kuin näistä.

5.Askarteletko itse kortteja?

Olen tainnut askarrella viimeksi ala-asteella. En ole yhtään näpärääjätyyppiä, mutta kunnioitan suunnattomasti kaikkia heitä, jotka viitsivät sen tehdä. Itsetehty kortti on kaunis!

6.Millaisia joulukoristeita itse teet?

Lapsena värkkäsin joulukalentereita, mutta sen jälkeen ole tehnyt mitään ihmeellistä. Joskus olen tehnyt havuseppeleitä, myös pieniä kukka-asetelmia.

7.Lahja, jonka toivoisit saavasi joka joulu?

Terveyttä ja paljon unta! Ihan paketeista puhuttaessa ilahdun aina ihan kaikesta! Perinteisesti on toivelistalla ollut sukkia, pyjama ja joku hyvä kirja.

8.Uskotko joulupukkiin?

No en…

9.Oletko joululahjojen himoshoppaaja?

No en. Yritän aina miettiä kullekin sopivan lahjan. Veljen lapsilla on toiveita, ja siitä listasta löytyy heille. Tädille tai serkuille tässä lähellä annan ruokalahjan tai kukkia.

10.Minkävärinen joulu teillä on?

Tänä vuonna koti on somistettu valkoisilla kukilla, amarylliksellä, joulutähdillä ja ruusuilla. Kuusessa on kultaa, lasia ja valkoista, plus matkamuistopallot. Sitten on muutama tärkeä koriste, kuten Pentikiltä ostettu puinen enkeli. Tyynyliinoja ja kaitaliinoja laitan silloin, kun tekee mieli somistaa punaisella, kuten viime vuonna, mutta tänä vuonna ei ollut sellainen fiilis. Ikkunatähdet ovat kullattua rottinkia, valkoista paperia, ja yksi hopeanvärinen, joka on lahja veljeni perheeltä.

Täksi jouluksi saimme ihanan lahjan jo etukäteen. Äiti oli tehnyt meille jouluikonin, joka on todella kaunis.

11.Onko teillä joulusaunaperinteitä?

Ei sitten minkäänlaista! Sauna on tällä hetkellä jonkinlainen välivarasto…Välillä kyllä pesen saunan jouluksi, mutta tänä jouluna se jäi.

Mutta nyt, rakkaat lukijat, on aika aaton ja joulun viettoon! Vietetään se omien perinteiden mukaan, tehdään siitä lämmin ja ihana!

Toivotan sinulle sydämellistä, ihanaa, lämpöistä ja tunnelmallista joulunaikaa!

Share:

6 Comments

 1. maiju
  24/12/2015 / 12:27 pm

  Kivoja vastauksia. Hyvää joulua Marjukka.

 2. tuulanneli
  25/12/2015 / 1:15 pm

  Kiva kun nappasit haasteen 🙂 Ihania vastauksia!Rentouttavaa joulun jatkoa Marjukka <3

 3. Sara S.
  26/12/2015 / 7:47 am

  Ihanat kuvat tässä postauksessa. Mietin itsekin tämän haasteen tekemistä, mutta taitaa nyt jäädä . . . En ehkä ole niin jouluhenkinen 😉 Mukavaa ja rentoa joulun aikaa !

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  26/12/2015 / 9:39 am

  Kiitos, mukavaa viikonloppua myös sinulle!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  26/12/2015 / 9:40 am

  Kiva oli tätäkin haastetta tehdä, vaikken nyt niin hirmuisen jouluihminen olekaan!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  26/12/2015 / 9:41 am

  Kiitos samoin sinulle!

Vastaa