Matkamuistoja kuusessa

Kuusi on paikoillaan olohuoneessa. Taas oli aika kaivaa rakkaat kuusenkoristeet paketeistaan. Koristeiden määrä on vuosien saatossa vähentynyt. Oksilla roikkuvat vain vanhemmiltani saadut kauniit, käsintehdyt lasipallot, ruusukultaiset kävyt, muutama kristalli ja matkoilta tuodut pallot. Myös kummityttöni perheeltä saatu Unicef-pallo on kunniapaikalla. Kummitätini tytär oli pitkään Weisteellä suunnittelijana, ja hänen suunnittelemansa kultainen poro roikkuu myös oksilla. Poro koristi myös joulumerkkiä, olisiko ollut -11?

On semmoinen olo, että matkamuistopalloja olisi enemmänkin, mutta ei, tässä ovat kaikki kuusi:

Gardajärveltä, Sirmionesta, tuotu posliinikoriste on suosikkini. Sirmionesta pidin muutenkin kovasti. Sokkeloinen vanhakaupunki oli kovin idyllinen. Vaeltelimme myös rannalla, niemen ympäri pääsi kävelemään melkein kokonaan. Tämä oli myös ensimmäinen matkakoristeemme.

Viime joulun vietimme Münchenissä, josta ainokainen tuliainen oli tämä pikkuinen maalattu koriste. Valinnanvaraa olisi ollut vaikka millä mitalla aina olkikoreisteita mitä upeimpiin. Koriste ostettiin pienestä joulutavaroita myyvästä kaupasta, joissa olikin aika upeita juttuja.

Toscanan ihanalta kaksiviikkoiselta reissulta löytyi tämä käsinmaalattu pallo, jonka tekijän kanssa otin yhteiskuvankin. Keramiikkataiteilija piti pajaansa ja liikettään Montecatini Alton pikkukylässä. Pallon sypressit muistuttavat Toscanan maisemista.

Pieni lasipallo on Portugalin Algarvesta.

Klimt-pallo on toissakesän ostos Wienistä.

Tämä pallo ei selityksiä kaipaa…

Meidän kuusemme on muuten tekokuusi. Eikös ole aika hyvännäköiset oksat. Kuusesta ei tule nuhaa eikä se varise. Se menee viiteen osaan, ja ainut vaiva siinä on taitella oksat auki. Puu on hankittu täältä ja on ollut ihan mahtavan hyvä ostos. Meidän kuusemme malli on Iowa Deluxe.

Viime vuonna tykkäsin laitella kovasti joulukoristeita ympäri taloa, tänä vuonna ei huvita liiemmälti koristella. Valkoset kukat, amaryllis, ruusut ja joulutähdet, kynttilät ja ikkunatähdet saavat olla kuusen lisäksi olla kotimme koristeet tänä vuonna. No juu, seppeleitä löytyy kyllä sieltä täältä. Niitäkin olen keräillyt vuosien varrella. Pentikiltä olen yleensä löytänyt mieluisimmat.
Joko teillä alkaa olla koti joulukunnossa?

Ulkona näyttäytyy aurinko! Kaunista lauantaita kaikille!

Share:

11 Comments

 1. Tiia K
  19/12/2015 / 11:42 am

  Ihania <3 Mukavaa lauantaita!

 2. emmi
  19/12/2015 / 12:58 pm

  En olis kyllä uskonut kuvista että tekokuusi! Ihan hullun hieno 😮 Ja toi portugalilainen lasipallo on myös aivan ihana. Haluun vitsi meillekin tälläsen kuusen 😀

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  19/12/2015 / 1:53 pm

  Kivoja muistoja! Kiitti samoin sulle!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  19/12/2015 / 1:55 pm

  Se on joka vuosi yhtä upea. Me kun laitetaan kuusi jo hyvissä ajoin, eipä ole varisemisen vaivaa.

 5. Nipsux
  19/12/2015 / 9:05 pm

  Hienoja palloja! Meillä ei laiteta kuusta ollenkaan. Kissa sen kaataisi kuitenkin.. Jonain vuonna olen ripustanut jonnekin tekohavuköynnöksen ja siihen palloja. Tämän vuoden koristelut tuumaan huomenna, josko saisi vähän joulusiivoja tehtyä. Ainoa vapaapäivä ennen joulua siis tulossa ja taas tsiljoona asiaa mitä pitäisi/olisi kiva tehdä, mutta koitan tehdä ensin ne tärkeimmät. Jos vielä illalla askartelisi naapureille joulukortit.Ihanaa joulun odotusta sulle! Mulla on vielä mukavimmat työpäivät edessä ja saan varmasti kääriä vielä satoja paketteja 🙂

 6. Anonyymi
  19/12/2015 / 11:09 pm

  Kaunis kuusi koristeineen, meilläkin on ollut tekokuusi jo muutaman vuoden ajan ja 'yllättävän' tyytyväisiä olemme olleet joskin onhan siinä aidon kuusen tuoksussa oma tunnelmansa. Meillä kuusi koristellaan yleensä vasta jouluaattona. Joulukoti ei ole valmis, mutta mieli on suhteellisen levollinen. Vuosien stressaamisen jälkeen olen ehkä oppinut ottamaan vähän rennommin ja keskittymään joululeffan valintaan ym. tähdelliseen. 😉 nm Petra

 7. Sara S.
  20/12/2015 / 7:52 am

  Kauniita koristeita ja kivoja muistoja. Meille ei tule kuusta ja muutekin koristeita tosi vähän, valkoisia kukkia, tähtiä ja kynttilöitä. Joulusta ja lomasta toki aiomme nauttia. Tyylikäs uusi asu blogillasi, tykkään. Suloista sunnuntaita !

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  20/12/2015 / 1:03 pm

  No mikäs sen mieluisampaa yrittäjälle kuin kääriä satoja joulupaketteja – toivotaan sitä! Juu ei kannata ressiä ottaa joulusta, tulee se sieltä kuitenkin!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  20/12/2015 / 1:05 pm

  Hihi, joululeffa onkin oleellinen! Tekokuusi on minustakin ollut yllättävän kiva, joskin tykkään aidoista myös. Siinä oli vain niin kova homma aina se käydä hakemassa ja itse laittaminenkin oli vähän sottaisaa puuhaa. Tuoksu oli kyllä hyvä. Mitäpä sitä joulumieltään pilaamaan turhalla stressillä!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  20/12/2015 / 1:05 pm

  Mäkin tykkään tästä kovasti! Teidän koristeissahan on kaikki oleellinen! Samoin sinulle.

 11. Susanna
  21/12/2015 / 1:51 am

  Kauniita koristeita, varsinkin tuo ensimmäinen! Meillä menee kuusen koristelu tänä vuonna tyttöjen tahtiin:) Toteutin heille "joulukalenterin" niin että joka aamu tytöille aiemmin hankkimani kaksi Mailegin tonttutyttöä ovat piiloutuneet jonnekin uusi joulukoriste mukanaan:) Tosin parina päivänä tonttujen mukana olleet candy canet ovat hävinneet jonnekin, huomasin etteivät ole kuusessa ainakaan:) Mukavaa joulunalusviikkoa!

Vastaa