Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

31.12.2015

Tervetuloa 2016!Uusi vuosi on uusi alku. Vähän niin kuin maanantaikin, uusi aamu, kuukauden ensimmäinen päivä. Lupauksia tehdään, mennyttä vuotta summataan.

Olen itse sitä tyyppiä, joka tykkää uusista aluista. Tykkään tehdä lupauksia ja suunnitellakin. Kun mietin vuotta 2015, se jakautuu selvästi kahteen osaan tasan puolesta vuodesta. Alkupuoli oli tosi mahtava, oli terveyttä, draivia, remonttia, kuntoilua... Sitten tuli kylmä kesä. Toinen puolisko vuotta onkin sitten vetänyt meikäläisen alas euforiasta. Mietin, olenko taas parin vuoden takaisessa tilanteessa, olotilassa, jossa en viihtynyt nahoissani enkä päässäni. Terveyden kanssa on taas ollut tasapainottelua, liikkumattomuus on rassannut päätä ja kroppaa. Huomaan liukuvani välillä samoihin vanhoihin ajatusmalleihin, joista olen jo luullut päässeeni eteenpäin, ja olen pettynyt itseeni. Jos olette lukeneet erityisherkkyydestä enemmän, niin olen sen malliesimerkki. Kannan mukanani ajattelemattomasti lausuttuja sanoja ja turhia huolia. Välillä tämän ominaisuuden kanssa on taiteilemista, ja kun jo luulen päässeeni vähän kovakuorisemmaksi, huomaan, etten ole oppinut mitään. Murehdin ihan liikaa ja kaikkea, kuormitun asioista, joille joku saattaa vain hymähtää. Murehtiminen on taatusti energiasyöppöni numero yksi, ja sen selättäminen on jatkuvasti työn alla.

Mikä silloin avuksi, kun tuntuu kurjalta? No tietenkin uusi alku! Kohti kevättä! Elämässä vaihtelevat hyvät ja huonot ajat, sehän tiedetään. En tiedä, olisiko parempi ottaa päivä kerrallaan sellaisena kuin se tulee, vai olla yltiöoptimisminen? Yksi ajatus on minua paljon auttanut: tunteet tulevat ja menevät. Kannattaa siis vetää henkeä ja odottaa. Pysähtyä ja hengittää.

En halua liikaa suunnitella tulevaa vuotta. Sen kuitenkin lupaan, että en tulevana vuonna rutise turhasta. Olen onnellinen jokaisesta terveestä päivästä. Paljon hyvääkin tästä vuodesta jäi matkaan: läheiset voivat hyvin, on koti, on töitä, on ystäviä. Blogi on saanut uuden ulkoasun, eivätkä suunnitelmat sen suhteen ole vielä lopussa. Ehkäpä tuleva vuosi yllättää jollakin tavoin, positiivisesti, toivon. Tai sitten yllätän itse itseni jollakin tavoin. Ehkä voisin ravistella vähän itseäni jollain tapaa.

No huh, tulipa vuodatus. Ei ollut tarkoitus synkistellä. Ehkä halusin kertoa näitä ajatuksia ihan senkin takia, että blogin ja nättien asukuvien takaa löytyy ihan tavallinen taavi arkipäivän elämästä. Sellainen herkkis taiteilijasielu, joka ottaa elämän välillä vähän liian tosissaan. Ikä tavallaan antaa perspektiiviä asioihin, mutta sellainen nuoruuden huoleton asenne on mennyttä. Elämän rajallisuus tuntuu selvemmin, sen takia arvostaa elämää entistä enemmän, jokaista päivää sellaisena kuin se näyttäytyy.

Olen iloinen, että olet mukanani joko vanhana lukijana tai uutena. Blogin kävijämäärät ovat jälleen nousseet tänä syksynä, ja olen siitä todella iloinen! Onhan blogini kuitenkin marginaali kohderyhmänsä ja aihepiirinsäkin vuoksi. Aikuisbloggaajat ovat kuluneena vuonna tulleet esille entistä enemmän - upeaa! Kiitos siis joka ikiselle lukijalle, ilman teitä olisin tuskin jaksanut kirjoittaa FFS:ia näin kauan - kohta viisi vuotta. Kiitos kommenteista, kiitos sähköposteista.

Onnellista vuotta 2016 kaikille teille, tehdään tästä vuodesta paras ikinä!
 
 
 

30 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa tulevaa vuotta sinulle, Marjukka! Kiitos blogistasi, mukana pysyn edelleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Eilamari! Sinä olet uskollisesti lukenut jo vuosia; )

   Poista
 2. Ihanaa uutta vuotta ja kohti entistä parempaa! Kiitos blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehdään!! Kiitos, kun luet mun blogia, ja oikein hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Pirskahtelevaa vuoden vaihdetta ja oikein hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 4. Miten ihana ja upea postaus ja tunnistin kaiken rivien väleistä ja myös itseni sieltä. <3 Omalla kohdalla haen uudelta vuodelta jonkinlaista tasapainoa ja hyvää oloa. En erityisniksien kautta, vaan pysähtymällä miettimään ja kuuntelemaan omaa sisintä vieläkin harkitummin. Elämä on herkkää. Olen tuosta erityisherkkyydestä kirjoittanut postauksen ja se sai valtaisan kommenttivyöryn, jos vaikka joskus ehdit lukea. Sain kommenteista paljon apua, kuten sinulta tässä eräänä päivänä. Kiitos Maikku siitä, ystävyydestä. <3

  Hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tasapaino ja hyvä olo on hakusessa täälläkin. Muistan kyllä kirjoituksesi! Mä kirjoitin myös siitä joskus: http://fabfortysomething.blogspot.fi/2013/03/hsp-minako.html

   Ihmiset, jotka eivät ole eh:iä, on monesti vaikea ymmärtää, millaista tunteen tulkintaa elämä voi olla. Onneksi oma mieheni ymmärtää minua, eikä luojan kiitos ole erityisherkkä...

   Ihanaa vuoden vaihtumista sinulle, ja toivotaan upeaa uutta vuotta!

   Poista
 5. Kiitos kivasta blogista ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanasta blogistasi ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!
  Anne

  VastaaPoista
 7. Ihanaa Uutta Vuotta Marjukka sinulle. Mukana pysytään edelleenkin. Vaikkakin viime aikoina vähemmän kommentteja jättänyt.

  -jaana-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, että luet tätä! Kommentointi on vähentynyt itsellänikin... Oikein hyvää uutta vuotta!

   Poista
 8. Oikein hyvää uutta vuotta teille molemmille ja kiitos blogista. Sama ominaisuus minullakin, kunpa sitä joskus oppisi paksunahkaisemmaksi ja pystyisi sivuuttamaan asiat olankohatuksella. Iän myötä ehkä vähän helpottanut, mutta kevyempääkin elämä saisi olla. Mindfulnessista on ollut apua, pitäisi vain muistaa harjoitella sitä enemmän. Päivä kerrallaan ja iloa siitä, että on edes suhtkoht terve. Kaikki voisi olla huonomminkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ollaan onnellisia jokaisesta terveestä päivästä ja iloitaan elämästä! Hyvää,uutta vuotta sinnekin suunnalle!

   Poista
 9. Kiitokset blogistasi, ja hyvää uutta tulevaa vuotta 2016.
  Olet yksi niistä ensimmäisistä blogeista joita luin, ja olin niin iloinen kun löytyi about samanikäinen (!) kirjoittaja. En kokenut tätä kirjoitusta vuodatuksena, saati synkistelynä. Kirjoituksesi tuntuu aidolta ja oikealta, sellaiselta "normaalin ja järkevän" ihmisen kirjoitukselta. Sellaisen, jolla on ihan oikea elämä. :)
  Kaikkea hyvää ja ihanaa vielä alkavalle vuodelle! Toteutukoon suunnitelmat ja toiveet haluamallasi tavalla! Muista olla armollinen itsellesi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Annu! Aika on mennyt tosi nopeasti, mekin ollaan blogattu yhtä kauan, eikö vain. Aina ei mennä niin ruusuisissa merkeissä, mutta sitä elämä on. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin, ja kiitos kannustuksesta!

   Poista
 10. Lämmin kiitos aidosta uuden vuoden aaton blogistasi! Siirrä se huolireppu välillä sinne selkäpuolelle - ei se sieltä minnekään häviä, mutta ei myöskään ole koko ajan näkyvillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä neuvo. Sinne selkään se kuuluukin. Eikö ole kumma, että,ei se murehtiminen mitään muuta, ja silti sitä tekee... Kiitos ihanasta tsemppikommentistasi ja oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista
 11. Kiitos tästäkin vuodesta, Marjukka - mukana pysytään <3
  Ja oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, toivotaan onnellista uutta vuotta meillle molemmille!

   Poista
 12. Kiitos Marjukka ihanasta ja elämän makuisesta blogista! Olen vakkarilukija mut en kovinkaan usein kommentoi.
  Kuvassa sinulla on aivan ihanan näköiset kengät! Mistä ja kenen valmistamat?
  Oikein ihanaa tätä vuotta sinulle! ✨💫✨
  Terv. OutiJ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Kengät ovat Nectarinesta, merkiltään Nude. Niiden sisus on lampaankarvaa ja pohjassa on korkkia, joten ovat todella, todella lämpimät! Noectarinessa oli monia värejä tästä samasta mallista, myös lyhyemmällä ja pitemmällä varrella.

   Samoin sinulle, kiitos!

   Poista
 13. Kiitos tästä ihanasta vuodesta <3

  Ihana postaus ja enkä kokenut sitä mitenkään synkistelyksi vaan päinvastoin!
  Upeaa aikuisen naisen pohdiskelua elämästä :)

  Upeaa alkanutta Uutta Vuotta ja muistetaan olla armollisia myös itsellemme :)
  ja muistetaan kuunnella sitä sisäistä ääntä, joskus se on hyvin hiljainen mutta
  kyllä se siellä meidän sisällämme lymyilee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit ollaan armollisia itsellemme. Minä olen ainakin hyvin taipuvainen ruoskanheiluttaja, enkä haluaisi olla perfektionisti. Tässä siis työsarkaa tällekin vuodelle!

   Poista
 14. Niin tuttua minullekin! Hyvän ohjeen annoit; tunteet tulevat ja menevät ja on hyvä joskus vain hengitellä ja antaa niiden mennä menojaan. Siinäpä hyvä tavoite itsellekin:)
  Kiitos ihanasta ja aidosta blogista! Pysyn mukana edelleen, kuten jo vuosia.
  Hyvää tätä vuotta ja iloa talveen & kevääseen!
  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitoskiitos, ihana, kun olet edelleen mukana! Ihanaa vuotta sinullekin, onnea ja iloa!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.