Vuoteni 2015

Palailinkin jo näin nopsasti takaisin, ja sain viimeisteltyä tämän työlään, mutta hauskan postauksen. Katsaus kuluneeseen vuoteen on lähtöisin Noora K:lta. Tein tämän ensimmäisen kerran alkuvuodesta, juttu täällä. Nyt on jälleen aika muistella kulunutta vuotta, siis summa summarum, olkaa hyvä!

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?Tein remonttia! Kevään ajan mieheni kanssa maalasimme kotimme seinät. Ilme muuttui täysin, homma eskaloitui myös muutaman huonekalun ja muuden maton hankintaan. Olin välillä sunnuntai-iltaisin niin väsynyt, että jalat tärisivät. Hauskaa se oli, mutta myös työlästä. Mieheni teki huomattavasti paljon enemmän, mutta kyllä minustakin hyötyä oli! Valitsin seinien sävyt, toimin aputyttönä.

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?

Viime vuonna lupasin nämä asiat:

1. Kuntoilen enemmän.
2. Syön terveellisesti.
3. En murehdi turhia.
4. Kerron heti tärkeille ihmisilleni, kuinka heistä välitän. En sitten loppuvuodesta.
5. Nauran vielä enemmän.

Joo, tuota. Ei ole hyvin mennyt. Olen kuntoillut vähemmän. Syönyt olen terveellisesti, mutta kesällä meni herkuttelu kyllä ihan överiksi. Vai onko jättikorvapuusti suklaakastiketta välissä terveellistä? Itseänikin alkoi jurppimaan mokoma lepsuilu.
Murehtinut olen enemmän kuin viime vuonna. Onko se ollut turhaa? No, eikö murehtiminen usein ole turhaa? Inhoan tätä puolta itsessäni. En vain saa sitä pois päältä. Minulle on jokseenkin turha mennä väittämään, että ”elämä kantaa”. Se kantaa jos kantaa, välillä tulee pudotuksia.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Kyllä vain!. Ystävystyimme Zoom Designin Natalian ja Tompan kanssa. Olen myös tavannut tukun uusia tuttavuuksia, mikä on todella mukavaa.

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En onneksi.

5. Missä maissa vierailit?

En missään. Asia pitää korjata ensi vuonna. En ole kylläkään himomatkailija, vaan kotihiiri.

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Kaunista kesälomasäätä. Sateinen ja kylmä kesä- ja heinäkuu harmittivat kovasti. Loma ei tuntunut lomalta.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

Vanhempieni 50-vuotishääpäivä oli mahtava. Meillä oli niin upea viikonloppu Oulussa. Te, joilla on perhe lähellä, arvostakaa sitä!
Koulun päättäjäispäivä keväällä, olikohan se 30.5. Se paketoi mahtavan kevään. Menin työkaverieni kanssa Kappeliin, kilistelimme kuohuvaa, söimme hyvin ja nauroimme pitkälle yöhön. Koko kesä oli edessä.
Syksyn paras päivä oli lukijailta Balmuirilla. Kiitos ja hali vielä mukana olleille!

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

En tunne saavuttaneeni varsinaisesti mitään suurta. Äh, pitänee sanoa taas että se remontti… Ammatillisessa mielessä koko syksy oli Sibeliusta: pienoiskonsertti, kasien suurehko elämänkertaprojekti, Soiva metsä-kirja, ja kasa opetusmenetelmiä Sibeliukseen liittyen. Tein pelikortit orkesterisoittimista, se oli hitti. Oppilaat tykkäsivät kyllä, samoin minä.

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Emme päässeet veljeni perheen luo käymään. Onneksi he olivat meillä kesällä viikon. Se oli kesän paras viikko. Eikä taaskaan tullut lottovoittoa, heheh!

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

Sairastin syksyllä paljon, ja edelleen, ikävä kyllä. Vuoden alusta lokakuun alkuun olin terve.

11. Mikä oli paras ostoksesi?

Kyllä parasta oli remonttiin upotetut rahat. Mielestäni puutalo tulee sielukkaammaksi, mitä vanhemmaksi se tulee ja saa ajan patinaa. Haalistuneet tapetit eivät kuitenkaan olleet sitä patinaa, jota kaipasin! Huippuostos oli nojatuolien päällystys (täällä). Takan eteen ostetut tuolit saivat jatkoelämän, ja olisi ollut haaskausta myydä ne eteenpäin ja ostaa uudet. Sen sijaan vanha telkkarisohva sai mennä, ja uusi on ihan mahtava. Eli kotiin upotettiin matkarahat tänä vuonna.

Blogin ulkoasun muutos oli myös hyvä ostos! Muotipuolella lempparini ovat olleet Mulberryn laukku ja DAY:n syystakki. Ja vielä yksi asu, jota en ole esitellyt, näette sen ensi vuoden puolella eräässä aikakausilehdessä…;)

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Poliitikot ärsyttävät jatkuvasti, ihan sama mistä puolueesta. Yliopistojen säästöt ja ylipäätään opetuksesta ja koulutuksesta leikkaaminen on syvältä, ja se vie Suomen ikävä kyllä kauemmas sivistysvaltion statuksesta. Tunnen itseni narisevaksi akaksi, kun puhun tästä, ja tulen välittömästi pahalle tuulelle. Mutta kun olen siellä kentällä töissä, niin perspektiiviä asioihin on.

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Yhteisiin menoihin, säästöön. Mutta muotifriikkinä myös vaatteisiin, kenkiin ja laukkuun. ”I like my money where I can see them, hanging in my closet”, vai miten Carrie Bradshaw sanoikaan.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Jankutijankuti: kodin sisustamisesta! Ja tosi innostunut olin Invisalign-hoidosta. Suorat hampaat ovat jotain, mitä en ole osannut edes kuvitella.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Skyfall… Kasien kanssa soitettiin sitä syksyllä, ja he tykkäsivät kovasti. Siitä jää myös sitkeä korvamato.

16. Viime kauteen verrattuna, oletko…

I onnellisempi vai onnettomampi: En nyt varsinaisesti onnettomampi, sanotaanko vähemmän euforisilla fiiliksillä kuin viime vuonna.
II laihempi vai lihavampi: Lihavampi, hehe. Syksyn kuntoilemattomuus näkyy kyllä reisilöllyissä. Olen ns. laiha läski.
III rikkaampi vai köyhempi: Rikkaampi kaiketi hitusen.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Harrastaneeni kulttuuria enemmän. Olin tosi laiska koko vuoden sen suhteen.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Kuluttaneeni aikaa joutavaan märehtimiseen ja sitku-juttuihin. Varsinkin kesä meni jotenkin kummallisesti sitä lämmintä päivää odottaen.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Joulu ollaan kotona. Vietämme aika vaatimattomasti, ainakin ruuan puolesta. Riisipuuroa, pieni kalkkuna, vähän suklaata, pipareita (mies aikoo leipoa) ja päärynäcrumblea jätskin kanssa.
Juhannuksesta en muista mitään… Taisimme paketoida remontin.

20. Rakastuitko kauden aikana?
Voi kyllä. Mieheni on elämäni rakkaus, ilo, tuki ja turva. Tarvitsen jämäkän miehen, josta on vastusta minulle, hihhi. Rakastuin myös kotiimme uudelleen.

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Nashville, Game of Thrones, Suits, Black List, Black Sails, Comeback… Viimeisimpänä Liza Marklund-sarja Netflixillä, joka on nimellä Punainen susi. Ruotsalaiset ne osaavat tehdä dekkareita!

22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Vihaan tasaisesti aikaisia herätyksiä… Ei siis mitään uutta!

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Luin tosi vähän kuluneena vuonna. Mieleen tulee Katherine Pancolin Mimmit 1. Kohta aloitan Mimmit 2, se on jo ostettuna. Grace Coddingtonin elämänkerta oli koukuttava.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi paneuduin hänen musiikkiinsa vähän tarkemmin. Aikoinani itse rakastin laulaa Sibeliuksen yksinlauluja. Nyt kuuntelin sinfonioita, ja kyllä mä niin tykkään romanttisesta musiikista, että sinfonia nro 2 on suosikkini. Viulukonserttoon en myöskään kyllästy koskaan. Oppilaat tykkäävät perinteisesti Karelia-sarjan Intermezzosta.

25. Mitä halusit ja sait?
Älkään nyt kyllästykö, mutta sen remontin.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Lämpimän kesän.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Olen elokuvamakuni suhteen tosi kaupallinen. Tykkäsin leffoista Interstellar ja San Andreas, eli avaruutta ja suurkatastrofia. Lemppariavaruusleffani on muuten Ensimmäinen yhteys, pääosassa Jodie Foster. Star Wars sen sijaan ei sytytä, liikaa karvaisia öttiäisiä. Avaruusolio on limainen ja laiha, ei karvainen ja söpö!

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

En mitään erityistä, puhuin puhelimessa, söin leivoksen ja mietin, pitäisinkö parin vuoden kuluttua kunnon juhlat!

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?
Vähän terveempi loppuvuosi. Olen niin tunnollinen ja kunnollinen, että en meinaa jaksaa kantaa itsekeksittyä syyllisyyttä sairastelusta…

31. Mikä piti sinut järjissäsi?

Mieheni on mun järjen ääni. Töissä eräs rakas työkaveri, joka on ihan paras! Ihanat ystävät! Mutta kaipa itsekin olen tough cookie. (A person who can endure physical or mental hardship; a hardened, strong-willed person, says Wikipedia.)

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Aina kun pitäisi muistaa joku, en muistakaan! Mieheni sanoo, että miesmakuni on omituinen. Pidän esimerkiksi Tom Hanksia vetävämpänä kuin Daniel Graigia. En pidä sliipatuista, liian lihaksikkaista könsikkäistä, varsinkaan ”tyypillisistä” komeista miehistä. En nyt suoranaisesti himoitse Tom Hanksia, mutta hän on tosi söötti! Ja vetovoimaa lisää vielä se, että hän on ollut 27 vuotta naimisissa Rita Wilsonin kanssa.
Girl crush on kohdistunut tänä vuonna Marklund-sarjan elokuvissa Annika Bengtzonia näytelleeseen Malin Crépiniin. Mielettömän kaunis nainen ja ihanat hiukset, siis nimenomaan Annikan roolissa!

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Olihan Pariisin tapahtumat aika vyön alle iskevä, samoin pakolaistulva on tosi järkyttävä. Säälin myös heitä, jotka joutuivat tavalla tai toisella aivopestyiksi, huumatuiksi ja ”väärään seuraan”, ja päätyivät huumattuina massamurhaajiksi. Pariisi oli hirveä, mutta Syyriassa arkipäivää. Naisten ja tyttöjen asema sota-alueilla saattaa olla kuolemaa pahempi.
Pakolaisista olen kuullut myös hyviä juttuja. Kauhavan ilmasotakoulun tilat ovat vastanottokeskuksena. Sen vetäjän on ilmeisen puuhakas ja innovoiva tapaus. Siellä on järjestetty ruokailuja, joihin on kutsuttu pitäjäläisiä syömään. pakolaisia on pyydetty pitäjälle talkoisiin. Seurakunta on järjestänyt tilaisuuksia, joihin on ahkeraan osallistuttu. Pakolaisten joukossa on kymmenkunta opettajaa, jotka ovat aloittaneet koulunpidon suomalaisen opetussuunnitelman mukaan, he ovat itse niin halunneet ja heitä on siihen perehdytetty. Eli asiat voivat mennä paremminkin päin, jos ollaan valmiita rikkomaan raja-aitoja puolin ja toisin.

34. Ketä kaipasit?

Veljeni perhettä, vanhempiani. Kurjaa, kun sukulaiset asuvat niin kaukana. Rakas ystäväni se vasta kaukana asuukin, häntä kaipaan tasaisesti myös koko ajan.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Paras tapaamani ihminen on kyllä hammaslääkärini Ville Kemilä, joka oikoo hampaani. Jäljellä on vielä seitsemät kalvot Invisalign-hoidossa. Tapasin Villen tosin jo pari vuotta sitten hampaidenhoidon merkeissä, mutta hänelle kuuluu paras ihminen-titteli! 😉

36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?
Taidan itse yllättää itseni vähän väliä.

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

1. Alan tehdä taas biisejä.
2. Teen kulttuurikäynnin joka kuukausi.
3. Olen järjestelmällisempi.
4. Lopetan verhoprojektini.
5. Riittävän hyvä on tarpeeksi.

Hei nyt tarttukaapa tekin tähän, ja linkittäkää kommenttikenttään postauksenne! Näitä on todella hauska lukea, vaikka onkin työläs tehdä.

Mukavaa päivää!

Share:

19 Comments

 1. Tuija
  16/12/2015 / 12:29 pm

  Tosi kiva katsaus ja kivat vastaukset. Heti mietin omia vastauksiani ja tuntuu, että elämäni on aika tasapaksua, kun moneenkaan kysymykseen en keksinyt heti vastausta 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  16/12/2015 / 1:11 pm

  Hehheh, toisaalta, eikös elämä ole aika hyvin, jos on tasapaksua. Sellaista on oma elämäni, mutten toisaalta kaipaakaan mitään suuria vaihteluita. Kukin tavallaan ja luonteellaan.

 3. Ansku
  16/12/2015 / 1:53 pm

  Oii miten nätti uusi ulkoasu täällä! Vau! Kiva postaus myös. Jaksaiskohan itsekin koota moisen.. 😀

 4. Katja/Optimismiajaenergiaa
  16/12/2015 / 2:03 pm

  Näitä oli kivaa lukea! Blogin ulkoasua olisi kivaa itsekin tuunata, tilasitko siis homman jostain? 🙂

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  16/12/2015 / 2:05 pm

  Eiköstä olekin! Oon niin onnellinen siitä! Ilman muuta, tää oli hauska tehdä ja yhtä hauska on lukea toisten tekemiä katsauksia.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  16/12/2015 / 2:26 pm

  Kyllä tilasin, Happy Days-blogin Idalta, joka on tuunannut lukuisia blogeja. Ota ihmeessä yhteyttä!

 7. tuulanneli
  16/12/2015 / 2:37 pm

  Voi hitsi, kun oli ihana postaus 🙂 ja ihana sinä <3Rakastan näitä haasteita, että pakko tämä on tästä napata!Katsotaan missä vaiheessa saan tehtyä mutta parempi aloittaa pikku hiljaa luonnoksissa jakerätä kuvia kuluneen vuoden varrelta!Kiitos Marjukka, tämä on kiva aihe!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  16/12/2015 / 2:41 pm

  Jeejee, ilman muuta teet! Kiva, että tykkäsit!

 9. Anonyymi
  16/12/2015 / 3:32 pm

  Marenas sandaalit, maailman ihanimmat kesäsandaalit. Yhdet ostin viime kesänä ja tahdon toistkin ja ehkä kolmannetkin. To kuva jossa harmaa neule, musta hörselöhame, mustat sukat ja mysta-kulta kengät on mun mieleinen yhdistelmä. Puhdas kymppi! Terveisin Kristiina

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  16/12/2015 / 4:02 pm

  Kyllä, Marenakset ovat niin best! Nuo valkoiset ovat jalassa kuin unelma. Mäkin tykkään tuosta asusta, höyhenhame ja neule olivat mielenkiintoinen yhdistelmä!

 11. Anonyymi
  16/12/2015 / 6:02 pm

  moi! tää ei liity tähän postaukseen, mutta kerron silti, opettaja kun olet :)tänään oli yle radio suomessa todella mielenkiintoista kuunneltavaa. ajantasa-nimisessä ohjelmassa oli aiheena `millä tavalla temperamentti huomioidaan koulussa´. jos kiinnostaa voit kuunnella sen areenassa. terveisin Tiina

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  16/12/2015 / 7:10 pm

  Kiitos vinkistä, tottahan mua kiinnostaa.

 13. Nainen Talossa
  17/12/2015 / 11:13 am

  Kiva postaus! 🙂

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  17/12/2015 / 5:09 pm

  Kiitos kiitos!! : )

 15. Pauska
  18/12/2015 / 7:31 pm

  Olipas mukava postaus, kiitos :). Taijan ottaa syöksykopin ja tehä tän lomalla.

 16. Anonyymi
  19/12/2015 / 9:42 pm

  Oli niin hauska lukea tätä! Ihanat vastaukset :)Terveisin Tuija

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  21/12/2015 / 12:10 pm

  Sulla oli todella vauhdikas vuosi, ja onneksi hyviäkin asioita tapahtui vaikka kuinka.

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  21/12/2015 / 12:10 pm

  Itsekin välillä luen tätä ja pohdiskelen, että näin se vuosi taas hurahti!

Vastaa