Koukussa sarjaan The Knick

Joululomalla on ollut tosi kiva katsoa telkkaria, koskapa arkena sen töllöttäminen on supervähäistä. Olen tainnut syksyn aikana katsoa vain Downton Abbeytä (juu, olen googlannut miten henkilöille käy, miten niin en jaksa odottaa!). Mutta sellaisen tosi koukuttavan sarjan löytäminen on vaikeaa, ja niitä onkin vain muutama: Nashville, Good Wife, Pukumiehet. Ihan ookoo ovat Black Sails, Game of Thrones, The Comeback ja Narcos. Yritin katsoa The Affairia, Ray Donovania, Siltaa muun muassa, mutta ei, ei napannut… Myöskään vampyyrisarjat eivät nappaa. Realismi on oma tyylilajini. Suomalaisia en katso ollenkaan, en ole niistä koskaan oikein pitänyt.

Sarjojen katsomisessa Netflixilta, Viaplaysta tai HBO Nordicilta on se plussa, että niitä voi katsoa omaan tahtiin. Tai olla katsomatta. Sarjoista tykkämisessä on myös omat kommervenkkinsä vähän kuten musiikissakin: yksi tykkää, toinen ei.

No olipa yksi ilta tässä joululomalla. Luin jostain esittelyn HBO Nordicilla pyörivästä The Knick-sarjasta. Ehdotin miehelle, että katsotaanko millainen se on. Meni noin neljä jaksoa, ja olin totaalikoukussa. Ensimmäinen kausi, kymmenen jaksoa, on katsottu ja tänään aloitetaan toista.

Tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun ja New Yorkiin. Kaupunkiin virtaa siirtolaisia tuhansittain. Taudit leviävät köyhien keskuudessa. The Knickerbocker-sairaala on sijainnut ennen hienostoalueella, mutta on nyt jäämässä vähäisemmän väestön jalkoihin. Sairaalan henkilögalleria on vähintäänkin moninainen:

– Dr. John Thackery, huippulahjakas, innovatiivinen sairaalan ykköskirurgi, joka on työnarkomaani ja jonka riippuvuus kokaiiniin muuttuu yhä hallitsevammaksi

– Lucy Elkins, nuori, suloinen hoitajatar, joka on toivottoman rakastunut Thackeryyn

– Dr. Algernon Edwards, lahjakas musta kirurgi, joka kamppailee tasaveroisasta paikasta sairaalassa, purkaa murheet kapakkatappeluihin

– Cornelia Robertson, sairaalan johtokunnan puheenjohtajan tytär, jolle ei pelkkä seurapiirirouvan status tahdo riittää

– Dr. Bertie Chickering, nuori kirurgi, jolla on hyvä ja lojaali sydän

– Dr. Everett Gallinger, kirurgi, joka kiihkeästi vihaa Dr. Edwardsia, ja jonka unelma täydellisestä elämästä murenee pala palalta

– Nunna Harriet, joka soveltaa Raamattua omiin näkemyksiinsä, tykkää tupakasta ja muutamasta ryypystä silloin tällöin

– Herman Barrow, sairaalan johtaja, surkuhupaisa, ahne tapaus, joka joutuu ojasta allikkoon vähän väliä, rakastaa kovasti vaki-ilotyttöään Juniaa.

Sarja on kerännyt tukun palkintoehdokkuuksia, ja varsinkin Dr. Thackeryä esittävä Clive Owen on saanut paljon kiitosta. Itse pidän sarjan vähän tummanpuhuvasta meiningistä, se ei ole turhan sliipattu. Henkilöissäkin löytyy tummia sävyjä, kukaan ei ole täydellisen paha tai hyvä. Omia suosikkeja on vaikea valita. Yleensä tykkään kilteistä, joten varmaan rohkea ja epäsovinnainen Cornelia ja kiltti Bertie ovat suosikkejani.

Viime vuosisadan hoitomuodot ovat epäilemättä sarjaa varten tutkittuja – miten vähän tiedettiinkään ihmisestä reilut sata vuotta sitten. Jos kammoat veren ja suolenpätkien näkemistä, tämä ei ole sinun sarjasi. Maskeeraajilla on ollut varmasti herkkupäivät kaiken sen iho-, luu-, veri- ja suolimäärän suunnittelun ja toteutuksen kanssa. ”Lääkkeet” suorastaan itkettävät/naurattavat, samoin mielisairaan hoito, huh. Eli ei heikkohermoisille! Olisin varmaan ollut hoitaja- tai lääkäriainesta siinä mielessä, että en tunne huonoa oloa verta nähdessä tai kun raaja sahataan irti… ; ) Ei vais, nykypäivän sarjoja seuraavat taitavat olla kovilla hermoilla varustettuja. Enkä pidä tässä esitettyjä sairauksia tai hoitoja mitenkään alleviivaavina, kyllä henkilöiden elämä on kuitenkin sarjan pääpaino.

Hulluinta on, että olen nukkunut The Knick-maratonien jälkeen paremmin kuin koskaan. Liekö olo ollut niin rentoutunut?

Mitä sarjoja sinä tykkäät seurata?

Share:

10 Comments

 1. Anonyymi
  04/01/2016 / 2:51 pm

  Ensinnäkin, mistä näitä Netflixiä ja Viasatia ym. voi katsoa, ovatko jotain maksukanavia? Minä en katso telkkarista kuin Ylen uutiset, Poliisit ja Sillan. Siis en mitään muuta. Paikallaan istuminen ei sovi minulle 🙂 Ehkä aukko on sivistyksessä minun kohdallani näissä sarja-asioissa. -noTV

 2. emmi / emerentus
  04/01/2016 / 3:02 pm

  Mäkin katoin muutaman jakson tästä mutta en jäänyt koukkuun. Se vähän ällötti mua kun toi ukko piikitti itseään varpaanväliin, ja sitten myöhemmin pyysi hoitajatarta piikittämään no muistat varmaan minne :'-D Mä olen vähän kyllästynyt jenkkisarjoihin kun niihin verrattuna muitten maiden sarjoja on vaikeampi löytää ellei sitten jaksa töllöstä seurata. Netflixistä löysin ihan mahtavan kiinalaisen 6-osaisen sarjan minkä katoin 3 kertaa putkeen kun tykkäsin siitä niin paljon, oli nimeltään Empresses in the palace.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  04/01/2016 / 3:26 pm

  Juu, esim. Netflixin, Viaplayn ja HBO Nordicin voi ladata padille tai sitten katosoa vaikka X-boxin kautta. En mä nyt tiedä tuleeko sivistykseen mitään aukkoa, vaikkei katsokaan, hehe. Mä taas häärään niin paljon, että välillä on ihan kiva vaan olla ja nollata päätä.

 4. Tuija
  04/01/2016 / 3:27 pm

  Downton Abbey, Suits, Silta, Grayn anatomia – näistä ainakin tykkään. Itse yllätyin, kun tykkäsin tuosta Silta-sarjasta, vaikka en yleensä vastaavia katso. Suits eli Pukumiehet junnaa sikäli paikallaan, että Netflixissä ei ole kuin kolme tuotantokautta, ja kaikki on tietty katsottu jo aikaa sitten. (Mulla on vähän ikävä Harveya)Tuo The Knick saattaisi olla itsellnikin kovin koukuttava sarja, mutta jotenkin en haluaisi kaikesta ohjelmasta maksaa lisämaksuja, kun jo kuitenkin maksan lähes tyhjästä Yle-veron. Mutta katsotaan nyt, jos työttömyys jatkuu pitkään, pitää varmaan jotain ajanvietettä keksiä.Ihanaa uutta viikkoa sinulle Marjukka 🙂

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  04/01/2016 / 3:29 pm

  Ruotsalaiset poliisisarjat ovat kivoja, Wallander, Liza Marklundin kirjoihin perustuvat Annika Bengzon-sarja, Irene Huss ja mitä niitä kaikkia oli. Niistä tykkään. Ja nythän menee taas espanjalaisiakin sarjoja, ensin Gran Hotel ja nyt Velvet. Kuulostaa hyvältä tuo kiinalainen sarja.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/01/2016 / 3:48 pm

  Greyn anatomia meni multa aikanaan ihan ohi, samoin ER! Juu, missä Pukumiehet luuraa, jenkeissä menee jo viides kausi…? Meilläkin on harvoin kaikki kolme aktiivisena, nyt joululomalla kyllä tosin on. Toivotaan sinulle onnekasta uutta vuotta työn puolesta! Nyt on kovat ajat, mutta toivotaan, että nappaisi. : )

 7. Belladonna
  04/01/2016 / 5:07 pm

  The Knick kuulostaa ihan mun tyyliseltä sarjalta. Onpa harmi, ettei meillä ole HBO:ta tai mitään muutakaan maksullista kanavaa. Niiden hankkiminen on jäänyt, kun olen ajatellut, etten sitten loppujen lopuksi kuitenkaan ehdi istua telkkarin ääressä. Pitäsiköhän alkaa harkita uudelleen, varsinkin kun Dowtonkin loppuu.

 8. Rva Kepponen
  04/01/2016 / 5:36 pm

  Minä olen pahasti koukussa Netflixin Breaking Badiin, sitä ennen katsoin Orange is the new blackia. Silta oli tosi hyvä. Tykkäsin myös Good wifesta ja Scandalsista.

 9. Anonyymi
  04/01/2016 / 7:07 pm

  Katsoin Netflixistä House of Cardsin, sitten Marco Polon, sen jälkeen todella myöhännäisherännäisenä Sons of Anarchyn KAIKKI kaudet putkeen (Huh Huh!!) ja nyt katson Suitsia. Makuni on vähän kummallinen. Tykkään myös Game of Thronesta ja Walking Deadista. Onneksi työpaikalla on yksi samanlaisen maun omaava, niin voin hehkuttaa jaksoja…TerhiR

 10. Nipsux
  04/01/2016 / 9:36 pm

  Minä en seuraa mitään sarjoja, meillä on olohuone (ja se tv) yläkerrassa ja yleensä aina kello on vähintään 21 ennenkuin on päivän hommat tehty, käyty suihkussa ja pääsen sohvalle yläkertaan. Yleensä tulee katottua Kymmenen Uutiset ja sitten jotain elokuvia. Meillä on asennettu Watson ja sen kautta tulee katottua elokuvia. Tai sitten vain surffailen tabletilla netissä, kuten nyt, ja tv:stä tulee mitä tulee 🙂

Vastaa