Myräkkäpäivä ja tyhjän pään mietteitä

Johan oli lumipyrypäivä. Aamun lumisade sai aikaan lähes kylmiä väreitä, kun näin millainen päivä on tulossa. Tein työmatkaa yli puolet normaalista ajasta, myöhästyin viisitoista minuuttia aamulla ensimmäiseltä tunnilta. Kotiinlähtiessä jännitti onko matkalla kolareita, joiden takia olisi taas kykkinyt ruuhkissa…  No mutta, sellaista se on Suomen talvessa.

Mutta miten kaunista nyt on. Pikkuinen ekaluokkalainen poika puki sanoiksi ajatukseni:”Maikku. Nyt on niin kaunista. Olisipa aina talvi. Nyt on ihan kuin eläisi taulussa. Minä en haluaisi kävellä lumessa ollenkaan, ettei siihen tulisi jälkiä”. Taidatkos sen paremmin sanoa.

Päällä oli tänään lämmintä, Mos Moshin mokkanahkahousut ja lämmin neulepaita. Ja jalassa taas nuo maailman ihanimmat töppöset!
Ja niskassa kuusitoista vuotta vanha kelsiturkkini, jonka veroista lämmössä saa hakea.knit Kashmirneule.com* / pants Mos Mosh*

boots Nude / shirt Filippa K

Työ on imaissut mukaansa totaalisesti, ja huomaan, että pää lyö iltaisin aika tyhjää. Lomalla sitä ehtii miettiä yhtä sun toista jutunjuurta blogiin, mutta kun arkirumba alkaa, niin sitten se alkaa. Kirjaan kyllä aiheita aina silloin tällöin ylös, mutta kauhean systemaattinen en ole, kirjoitan usein siitä, mikä sattuu sillä siunaamalla tapahtumaan. Oletteko itsessänne huomannut saman kuin minä: kiire rajoittaa luovuutta? Oli sitten kyse blogin kirjoittamisesta tai vaikka biisin kirjoittamisesta, pitkän ja täyden päivän jälkeen ei juttu luista helposti.

Jotain sentään tuli mieleen. Uudenvuodenlupaukset. Aika moni pitää niitä turhana, minä taas inspiroidun…

Tein siis kaksi konkreettista uudenvuodenlupausta, jotka ovat pitäneet, hehhhe, jo kaksitoista päivää. Namilakko on ollut helppo, makeaa ei ole tehnyt mieli ollenkaan. Johtunee siitä, että olen syönyt ihan kunnolla kaksi reilua ateriaa päivittäin, enkä ole päästänyt itseäni nälkäiseksi. Pakkasella myös tarvitsee nestettä, joten muutama ylimääräinen lasi vettä on tullut tarpeeseen. Namilakko kestää nyt alustavasti huhtikuun alkuun, jolloin olisi mahdollisesti reissu tiedossa.Veikkaanpa, että se on huomattavasti helpompi toteuttaa kuin seuraava lupaus…

Nimittäin menin myös vaatteidenostolakkoon. Sen tulisi kestää kesäkuun alkuun. Tästä rajautuu pois välttämättömät, kuten vaikkapa sukkahousut. Ihan oikeasti en tarvitse mitään uutta, ja mietin mitä kivaa säästyneillä rahoilla voisi tehdä, vaikkapa joku pikku reissu kesäkuun alussa. No, saa nähdä. Tämä tulee olemaan vaikea pitää, mutta yritetään nyt tosissaan. Aion vielä myös karsia vaatehuonetta ja pitää sellaisia vaatteita, joita harvemmin tulee pidettyä.

Liikunnan aloitan myös pikku hiljaa, minulla on ollut yksi tähänastisen aikuiselämäni pisimpiä taukoja. Joten tämä rouva rapakunto lähtee nyt tekemään pientä venyttelyä, lämmittelyä ja vatsalihasjumppaa. Torstaina tampataan vähän juoksumattoa kävellen, ja siitä se sitten lähtee.

Joten raahaudun pois lämpimän viltin alta, mukavaa iltaa teille! Onko teidän uudenvuodenlupauksenne pitäneet?

Share:

14 Comments

 1. Sarin vaatekomeron kätköt
  12/01/2016 / 6:34 pm

  Taitaa olla niin että luovuus vaatii seuraksensa ripauksen laiskottelua. On ihan totta että kaikki luovuus kärsii kiireestä. Kiireisenä ja stressaantuneena en pysty yhtään mihinkään kovin luovaan. Se on harmi. Jospa sitten eläkkeellä? Mukavaa viikkoa<3

 2. Anonyymi
  12/01/2016 / 7:21 pm

  Jos minäkin onnistuin pysymään vaatteidenostolakossa tuon ajan, kyllä pystyt sinäkin 🙂 Noin muuten en ole lakkoilevaa tyyppiä vaan tykkään kohtuudesta kaikessa. Välillä toki intoilen eri asioista, mutta kohtuus on kuitenkin se punainen lanka. Jotenkin tekee ainakin omalla luonteellani elämästä helpompaa. Varsinaisia uudenvuodenlupauksia en myöskään tee, mutta tavallaan teen kunkin vuoden lopussa tilinpäätöksen elämästäni ja siltä pohjalta rakennan sitten seuraavaa vuotta. Olisi muuten tosi kiinnostavaa nähdä miten yhdistelet harvemmin käyttämiäsi vaatteita/asusteita suosikkeihisi. Tsemppiä juoksumatolle ja muutenkin!

 3. Anonyymi
  12/01/2016 / 7:37 pm

  Sokerilakko täälläkin sekä tipaton, molemmat ovat pitäneet, ei vaikeuksia. Ostin You-nimisen kirjan, jossa on vuoden jokaiselle päivälle pikku teko, joka on hyväksi itselle. Tykästyin tosi paljon kirjaan ja olen tunnollisesti tehnyt, pikkuisia hyviä tekoja joka päivä. Milloin hymyillyt tuntemattomalle, milloin muistanut, että vettä pitää juoda..mukavaa viikon jatkoa TerhiR

 4. Nipsux
  12/01/2016 / 8:54 pm

  Uudenvuoden lupauksia ei tullut tehtyä ja vuoden ensimmäisen viikon vaivannut flunssa vesitti kaikki suunnitelmat, kuten "joka päivä lenkille"( silloin oli vielä se -30C) ja joutuihan sitä vähän herkkujakin syömään, tosin PALJON vähempi kuin joulukuussa. Tipatonkaan en ole ollut, kun paras unilääke lentsussa oli minttukaakao..Mutta nyt alkaa tuntua olo terveeltä ja tänään jo lenkkeilin tuolla viimassa, hyrr..Yksi postaustoivekin olisi.. Eli miten säilytät huivit? Lähinnä ne, joita myös käytät.Tsemppiä autoiluun!

 5. Anonyymi
  13/01/2016 / 3:48 pm

  Olin vaatteiden ostolakossa lähes vuoden. Pari "retkahdusta" sattui: ensimmäisellä kerralla olin Milanossa ja ostin kaksi ihanaa toppia (kyllähän tyylitietoinen naisen on saatava ostaa pari vaatetta sen kerran kun hän matkustaa Milanoon!) ja toisella kerralla löysin täydellisesti istuvan kesämekon kotimaan lomalla (sain mekosta kohteliaisuuden yllättävältä taholta jonka jälkeen en VOINUT jättää sitä ostamatta).Ostolakko oli erittäin hyödyllinen. Tuli käytettyä sellaisia vaatteita, jotka oli aiemmin jääneet kaapin pohjalle vähälle käytölle. Ostolakon jälkeen huomasin harkitsevani tarkemmin jokaista vaateostosta (mietin, onko vaate TODELLA tarpeellinen, sopiiko se muiden vaatteitteni kanssa ja onko vaate täydellisen istuva ennen kuin teen ostopäätöksen). Olen huomannut, että vaikka vaatteita on minulla nyt lukumäärällisesti vähemmän, on vaatekaappini toimivampi kuin aikaisemmin, löydän päällepantavaa joka tilanteeseen ja virheostoja tulee harvemmin.Tsemppiä ostoslakkoon sinulle!

 6. Anonyymi
  13/01/2016 / 6:47 pm

  Täysin samaa mieltä kanssasi, että kiire tappaa luovuuden! Mielenkiintoinen työ imaisee mukaansa ja viikot menevät silmän räpäyksessä. Sinun juttusi ovat minusta hyviä, ei paineita:)T. NinS

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  15/01/2016 / 4:31 pm

  Jospa sitten eläkkeellä tosiaan. Huh. Mulla on pää viikolla välillä ihan tyhjä, mutta kun on vapaata, juttu juoksee…

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  15/01/2016 / 4:33 pm

  Kyllä mä pystyn, kiitos tsempistä! Yritän ajatella, että voin sitten tehdä jotain muuta, reissun tai sitten olla tekemättä! Ymmärrän, että joillekin sopii kohtuus, mä taas tykkään totaalimeiningistä ; )Tilinpäätökset sillintällöin ovat ihan paikallaan!Yritän keksiä kivoja yhdistelmiä ja kuvata niitä myös! Kiitos ihanasta kommentista!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  15/01/2016 / 4:34 pm

  Hyvä hyvä Terhi!! Lady Of The Messillä oli esittelyssä tuo kirja. Alkoi itseäänkin kiinnostaa! rentoa viikkistä sinullekin!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  15/01/2016 / 4:36 pm

  Voi ei, nyt on flunssaa ihan megapaljon liikkeellä! Onneksi voit jo paremmin. Pakko oli herkkuja syödä, ei voi mitään!Voi tiiätkö, en säilytä niitä ihmeemmin, kylmän kuistin naulassa ja vaatekaapin hyllyllä, sekä vaatehuoneessa yhdellä hyllyllä. En sen kummemmin.

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  15/01/2016 / 4:38 pm

  No mut kyllähän Milanossa on pakko tehdä ostoksia!! Joo, mä olen sama mieltä, tulee käytettyä oikeasti mieluisia. Loppujen lopuksi sitä käyttää vain varmaan vajaata puolta kaikesta. Kiitos tsempistä, kyllä mä luulen, että kestän kesään asti. Ja luulen itse asiassa, että kesä menee siinä samassa myös, syksylle sitten taas tulee mielitekoja. Kiitti ihanasta tsemppikommentista!!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  15/01/2016 / 4:39 pm

  Voi kiitti ihana. Sitä on välillä niin sokea omalle tekstilleen ja sivulleen… : )

 13. Anonyymi
  19/01/2016 / 3:58 pm

  Hei, Kiitos kivasta blogista. Satutko tietämään kuka valmistaa Nuden kenkiä. En ole onnistunut löytämään kenkiä Amazonista tai jenkkikaupoista. terv. Vakkarilukija

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  19/01/2016 / 4:15 pm

  Voi, en tiedä. En ole nähnyt niitä muualla kuin Nectarinessa… Siellä varmaan tiedetään.

Vastaa