Haaste: Sivu ystävänkirjasta

Sain Mintulta tosi kivan haasteen. Ai että näitä on mahtava lukea ja myös kirjoittaa, tämä on sellainen minimatka itseen!

Kun on tuolta maakunnasta kotoisin, sukulaiset ja lapsuudenystävät ovat hajallaan ympäri maata. Olisi upeaa sellainen tilanne, että kaikki olisivat samalla seudulla, siinä vähän kadehdin pääkaupunkiseutulaisia. Perhe ja kaverit ovat lähellä. Yksi lapsuudenystäväni asuu Jenkeissä, toinen Keski-Pohjanmaalla, yksi hyvä entinen työkaveri Etelä-Pohjanmaalla… Onneksi on täälläkin suunnalla asuu ihania ystäviä. Tunsikin muutama vuosi sitten itseni vähän yksinäiseksi, kun kaikki tyttökaverit olivat hajallaan maailmalla. Onneksi bloggailu on tuonut (työkaverien lisäksi) ihania ystäviä ja kivoja kavereita elämääni!

Mutta nyt kysymyksiin! Kuvat ovat vanhasta muistokirjastani. Siihen aikaan kirjoiteltiin muistokirjoihin aforismeja ja runonpätkiä, joskus myös laulunsanoja.

1. Pituutesi ilman korkkareita? Se on hurjat 160cm. Lakkasin kasvamasta ysiluokalla. Silloin painoin 46kg, nyt tuota painoa on vähän enemmän…

2. Lempinimesi ja mistä se on peräisin? Maikku on lempinimeni, ja itseasiassa se on vähän epävirallinen nimenikin. Kotiväki ja vanhat ystävät kutsuvat minua nimellä, jonka keksin itse itselleni ihan pienenä. Sibelius-Akatemiaan mennessä vähän jalostin sitä, eli vuoden 1994 jälkeen olen ollut Maikku. Kaikki kutsuvat minua siksi lukuunottamatta miestäni ja näitä blogiympyröitä! En tiedä, miksi en sitä blogiympyröihin tuonut… Maikku olen kaikille töissä ja myös ystävilleni. Olen itsekin kova keksimään muille lempinimiä, ja jos niitä käytän, niin olen tosi hyvällä tuulella! Ketkähän ovat kyseessä, jos hihkaisen, että Pipru soittaa tai Iirulilta on tullut viesti!

3. Minkä ruuan valitset lauantai-illalle, jos ei tarvitsisi miettiä kaloreita? Jos ei tarvitsisi todellakaan kaloreita miettiä, eikä vatsa turpoaisi palloksi, niin blinejä kaikilla mahdollisilla täytteillä! Viime talvena hoksasin, että en voi syödä blinejä enää: vehnä, hiiva, olut taikinassa turvottivat ja kipeyttivät vatsan. Pitää etsiä lempeämpi resepti… Ja sitten jälkkäriksi jotain, jossa on kermavaahtoa, vaikka pari laskiaispullaa.

4. Top 4 asiaa, joita arvostat ystävyydessä? Näin vanhemmiten sitä arvostaa asioita vähän armollisemmin ja lempeämmin kuin ennen. Pääasia, että yhteys säilyy, vaikka emme voisikaan olla tekemisissä kovin usein. Elämäntilanteet ovat erilaisia, ja tunnustan myös sen, että yhteydenpitoni on välillä vaihtelevaa. Mutta hyvä ystävyys kestää sen. Juu, ne neljä: varmaankin henkinen läsnäolo, luottamus, hyväksyminen ja tietenkin huumori!

5. Telkkarista: Moderni perhe, Kimmo, Salkkarit, Greyn anatomia vai Hottikset? Mikä ihmeen Kimmo…? En ole katsonut mitään näistä, mutta riemastuin kovasti, kun Viaplaylta löytyi Rakkauden anatomian (Greyn anatomian spin off, ”Private Practice”) kaikki kaudet. Niitä ei esitetty aikanaan telkkarissa loppuun. Koukutuin siihen niin, että melkein koski, kun se loppui!
6. Rakkaimmat harrastuksesi, ja onko sinulla haaveissa aloittaa jotain uutta harrastusta? Rakkain on blogi, tosin se on jo kakkostyö. Liikunta on toinen, ja sen suhteen on suuria suunnitelmia. Minulla on ollut liikunnassa yli neljän kuukauden tauko. Ja se tuntuu olossa.

7. Haaveita, joita toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa? Minun haaveeni ovat pieniä. Toivon saavani alkaa liikunnan kunnolla ja saada lämmin ihana kesä. En osaa suunnitella pitemmälle. Olen vähän itseasiassa kyllästynyt niin muodissa olevaan elämän suunnitteluun. Tulee vastaan mitä tulee, välillä mukavia asioita, välillä vähemmän, ja kaikki on otettava vastaan realistisesti. Nykyään niin muotia olevat luulot siitä, että elämää voisi jotenkin hallita, kuulostavat kaupalliselta self helpiltä – en ole oikein koskaan digannut ko. teoksia.

8. Hattaraa vai pehmistä? Ei kumpaakaan, en tykkää kummastakaan. Tofulinen vanilja on maailman parhaimman makuista jätskiä ilman vatsavaivoja, että sitä kiitos!

9. Ripsiväri, kestoripset vai au naturel? Ripsiväri, en osaisi kuvitella itselläni tekoripsiä tai -kynsiä. Kotona olen ihan au naturel. Kerran, varmaan reilu kymmenen vuotta sitten, menin koulun urheilupäivänä töihin ilman meikkiä. Eräs oppilas tuli ihan kasvojeni eteen ja totesi: ”Sä näytät ihan kummalta ilman meikkiä.” Heh, ei ollut kaveri nähnyt minua ilman, ja siitä lähtien ei kukaan muukaan oppilaani!

10. Mottosi? Enpä nyt keksi mitään, ei taida olla minulla varsinaista mottoa. Isoäiti sanoi, että asioilla on taipumus järjestyä, ja Scarlett O´Haran mielestä ”Tomorrow is another day.” Olisiko siinä mottoni? On kiva tietää, että kurjaa päivää seuraa uusi huominen. Kuten huomaatte, mottoni ovat aavistuksen melankolissävytteisiä. Olisiko niin, että tarvitsen mottoja huonoihin päiviin, hyvinä mennä porskutan sen kummemmin miettimättä!

Mukavaa päivää kaikille!

Share:

8 Comments

 1. Heli V.
  03/02/2016 / 11:37 am

  Oi, sinäkin oot lyhyt. Eiks me lyhyet ollakin ihania :D? Mut sinä oot niin hoikkakin, onnekas sinä! Liikunta, niin tärkeä juttu jo terveydenkin kannalta. Mun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa myös. Tuo elämän suunnittelu, mä myös allekirjoitan sen, että ei me voida valita, mitä meille annetaan vaan kaikki on otettava ja miten asioista selviää, onkin sitten vain asennekysymys.Kiva postaus! Näitä on kiva lukea, vaikkei toista tunnekaan 🙂

 2. Nipsux
  03/02/2016 / 11:56 am

  Olipas mukavaa luettavaa! Niin ja oli myös kiva, kun tulin lomareissulta ja uudessa Annassa oli juttu sinusta! Näytät muuten kuvissa paljon pidemmältä kuin 160 cm.Motoista tuli vielä mieleen, että meillä oli reissussa usein huulilla Matti Nykäsen sanonta "Elämä on laiffia" ja kyllä se Pariisissa siltä tuntuikin 🙂

 3. Sara
  03/02/2016 / 7:13 pm

  Samaistun moneen kohtaan, mm. tuohon orpouden tunteeseen, kun on muuttanut tänne pk-seudulle muualta. Onneksi ajan kuluessa on saanut eri kautta uusia ystäviä ja kavereita. Mutta olisi niin ihana, kun saisi nähdä kotikonnujen sukulaisia ja ystäviä useammin!Minä voisin vinkata hyvän välimuodon tuohon ripsikohtaan. Kävin itse Yumi-merkkisessä ripsien kestotaivutuksessa jouluviikolla. Yli 6 viikkoa on kulunut jo tästä käynnistä, ja ripset näyttävät edelleen hyviltä. Voin siis suositella lämpimästi tätä keinoa saada ripsiin näyttävyyttä ja helppoutta! Joululomalla pärjäsin ilman ripsiväriä enkä ole aina ole jaksanut laittaa sitä töihinkään. Eyelinerin tai rajauskynänkin olen jättänyt rauhaan tänä aikana. Taivutuksen yhteydessä värjätään ripset, ja kävin uudessa värjäyksessä neljän viikon jälkeen. Minun ripseni ovat edelleen hyvin taivutetut, toki tämä riippuu myös ripsien kasvutahdista.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  04/02/2016 / 7:00 am

  Me ollaan niin ihania! Kyllä sitä on jo tottunut olemaan tämän mittainen, vaikka nuorempana olisi halunnut olla pitempi.En tiedä onko se elämänkokemusta, kyynistymistä vai mitä, mutta vaikka olen vähän unelmoija ja jalat maassa eläjä, en osaa suunnitella elämääni eteenpäin kovin pitkälle. Mua ärsyttää jotenkin ajatus, että elämää voisi hallita, no osin voi, mutta kyllä se elämä muistaa heittää sellaisiakin ylläreitä eteen, joista sitten on vain selvittävä. Asennekysymys, sepä se!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  04/02/2016 / 7:01 am

  Oijoi, Pariisi – toivottavasti oli ihana loma! Heh, moni on yllättynyt pituudestani, kuvat kun luovat mielikuvia vähän katsojan mukaan!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/02/2016 / 7:04 am

  Niinpä, ei hirveästi tule pidettyä kotikonnun sukulaisiin yhteyttä, kun elämä on täällä. Paitsi perheeseen.Vitsit, tunnutpa innostuneelta ripsientaivutuksesta! Mutta mitenhän se toimisi omissa hennoissa ripsissäni, kun ne tarvitsevat voluumia väristä? Kaikenlainen helppous meikkausrutiineihin on kyllä aina tervetullutta. Pitääpä muistaa tämä vinkki, kiitos!

 7. Johanna Viherkoski
  04/02/2016 / 2:25 pm

  Vinkki blineihin: kokeile tehdä ne tattarijauhoista (gluteeniton) ja oluen voit korvata kuplavedellä, maidolla tai muualla nesteellä mikä sopii sinulle, hiivaa onkin sitten jo vaikeampi korvata. Terv nimimerkki myös vehnästä pullottava vatsa 🙂

 8. Sara
  04/02/2016 / 6:46 pm

  Minun ripseni (kuten hiukseni) ovat nekin hennot eikä niitä ole turhan runsaasti. Lisäksi ne ovat vielä aikasen lyhyet. Kestovärjäys tuo näyttävyyttä ja tottakai se itse taivutus. Pk-seudulla käsittelyn (ml. värjäys) hinta on 80-90 e, mutta minulle näyttää riittävän käynti 2 kk välein plus kerran se värjäys siinä välillä. Suosittelen tosiaan lämpimästi, koska olen niin itse innostunut tästä. 🙂

Vastaa