Kuudes vuosi alkoi

Tänään alkaa blogihistoriani kuudes vuosi. Eilen oli FFS:n viisivuotissyntymäpäivä. Olen joka vuosi vain yhtä ällistynyt siitä, että tässä sitä vain mennä porskutetaan, blogi voi hyvin ja minä myös sen myötä. Blogista on tullut osa elämää, ja ainahan se pahus mielessä on.

Tein ennen puolivuotissuunnitelmia, ja mietin, että vielä ainakin seuraavat puoli vuotta vietän FFS:n parissa. Nyt olen päättänut, tällä hetkellä kuvitella elämääni enää ilman tätä tuttua sivua. Niin paljon se on antanut. Voin ehkä kainosti toivoa, että olen ollut ”raivaamassa tietä” muille aikuisille muodista tai kauneudesta kirjoittaville. Antanut apua, kuten olen itsekin saanut.

Nelikymppisyys on hieno aika, nainen jalostuu kuin hyvä viini. Eikä se tähän lopu. Emme me lakkaa elämästä iän myötä. Emme lakkaa punaamasta huuliamme tai laittamasta hiuksiamme. Viisikymppinen mies näyttää vetävämmältä kuin kaksvitonen. Alkaa ärsyttää, jos neli-viisikymppistä aletaan tunkea tiettyyn muottiin. Miten se viitsii kuvata itseään nettiin, miten kehtaa. Nytpä onkin niin hienoa, että just nyt sitä kehtaakin, kukaan ei kerro, miten minun pitäisi elämääni elää. Sen elän minä itse.

Blogi on minulle arjen pakopaikka. Kuten Lisbet E. kirjoitti pari päivää sitten ”Missä mitään kovin pahaa ei voi tapahtua”. Sellainen on blogi. Koulutyö on välillä rankkaa ja meluisaa, olen olemassa toisia varten, koko päivän, koko olemuksellani. Blogissa ja blogeissa saan rauhoittua, huilata korvia ja nauttia estetiikasta. Käyttää ihan eri aisteja kuin päivätyössä. Blogi on vähän kuin naistenlehti, johon saa uppoutua palkinnoksi päivän työstä.

Välillä on omalle blogilleen sokea. Miettii, millaisen kuvan itsestään antaa. Toivottavasti kuitenkin hyvän. Kiltin.

Ja sitten lopuksi, kiitos, kun luette tätä. Kiitos joka kerran, kun tulette sivulleni katsomaan mitä tänne kuuluu. Ehkä olette huomanneet sen intohimon, jolla tätä teen ja tykkäät siitä, miten olen vuosien mittaan muotoutunut aiheissani. Sillä ihan oikeasti, enhän bloggaisi ollenkaan, jos ei teitä siellä olisi. Kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos – viisi kertaa!

scarf Balmuir Avignon* / pants Zara

shirt Marc O ´Polo / knit Esprit / shoes Tiger of Sweden

Share:

25 Comments

 1. tuulanneli
  26/02/2016 / 8:15 am

  Onnea upea Marjukka <3 Ihanaa, että olet olemassa! Olet todellakin "raivannut" tietä meille muille aikuisbloggareille.Elämä ei lopu tiettyihin lukuihin vaan se parenee niinkuin vanha viini ;)Aloittaessani bloggaamaan sinä olit minulle loistava esikuva. Upeaa, että olen tutustunut sinuun niin livenä kuin virtuaalisesti. Kiitos näistä kivoista hetkistä.Rentouttavaa viikonloppua ja loistavia blogihetkiä!

 2. Anonyymi
  26/02/2016 / 8:40 am

  Kiitos viidesti myös sinulle, kun aina kirjoitat niin myönteisessä hengessä tänne blogiisi! Kauniiden kuvien ja kiinnostavien aiheiden parissa on kiva lukijankin viettää rentouttava tuokio päivän päätteeksi. Muutamista lempibloggaajistani on tullut kuin ystäviä, joiden kuulumisia saan päivittäin lukea. Ja kun itsekin olen tätä fab fourty-ikää, niin ajatukset kohtaavat enemmän kuin usein! Onnea siis blogillesi sekä sinulle! Toivottavasti jaksat ilahduttaa meitä lukijoitasi vielä pitkään!Eveliina

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 8:55 am

  Voi kiito kiitos! Minust on mhtava, että meitä on näin paljon, ja luku kasvaa koko ajan. Sinunkin blogisi on yksi upeimmista ja olet muutenkin todella innostava. Ehkä näemme taas keväällä!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 8:56 am

  Kiitos sinulle, jaksat usein kommentoida! Bloggaus on myös vertaistukea, tiedän, että samanikäiset naiset tietävät mitä tunnen ja tarkoitan. Kyllä mä taidan olla niin syvällä tässä bloggaamisessa, että ei tee mieli lopettaa ikinä.

 5. Anonyymi
  26/02/2016 / 9:07 am

  Lämmin kiitos kirjoituksistasi ja kuvistasi, joista huokuu kauneus ja sydämen sivistys! Lukijasi Mardu

 6. Anonyymi
  26/02/2016 / 9:40 am

  Lämpimät synttärionnittelut viisivuotiaalle, onnea ja menestystä tulevalle taipaleelle! Minunkin mielestäni vuodet 40-50 olivat elämäni parasta aikaa, tapahtui paljon kivoja asioita, matkustelin, rakastuin… ja ennen kaikkea itsetunto vahvistui, ei todellakaan enää ajatellut "mitä naapuri mun uudest' jakauksest' mietti". Tuo muottiin tunkeminen kyllä huvittaa ja ärsyttää – heti kun täytin 40, alkoi tulla kuvastoja, joissa mainostettiin olevan vaatteita "yli 40-vuotiaille naisille ja heidän vartalotyypilleen", ikään kuin tuossa iässä tapahtuisi jokin radikaali muutos! Olen 55-vuotias, kokoni on täsmälleen sama kuin 25-vuotiaana eikä vartalotyyppini ole vieläkään muuttunut miksikään. Ja annas olla kun täytät 50, ensin tulee kutsu papaan, sitten mammografiaan ja sitten jo tarjotaankin ET-lehden vuosikertaa. Ettei nyt vaan pääsis unohtumaan 🙂 T: Ansu

 7. annu
  26/02/2016 / 11:45 am

  Onnea vielä kerran! Olit yksi niitä ensimmäisiä "aikuisblogeja" jotka löysin JA joita jäin lukemaan. Muistan kun "häväisit" välillä blogimaailmasta – ja Business Woman huhuili että mihin olet kadonnut 🙂 Onneksi tulit takaisin! Kilttejä blogeja ja bloggaajia tarvitaan aina!Eikä mennä mihinkään iän määrittelemiin muotteihin, vaikka kuinka "joku" yrittää niihin meitä tunkea! Ihanaa kevättä sinulle <3

 8. Tuija
  26/02/2016 / 12:20 pm

  Onnittelut 5-vuotiaalle <3

 9. Anonyymi
  26/02/2016 / 12:27 pm

  Onnea jatkossakin ihanalle ja elämänmyönteiselle blogille. Kun klikkaa auki kirjoituksesi tietää, ettei "mitään kovin pahaa voi tapahtua" saa vain nauttia ja voimaantua kauniista asioista ja ajatuksistasi. Se on ihanaa raskaan, meluisan ja voimia vievän työpäivän jälkeen. Kiitos, kun kirjoitat.Tiina

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 3:22 pm

  Voi kiitos itsellesi! Mulla on kyllä niin parhaat lukijat!

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 3:25 pm

  Tämä 40+on ollut hienoa aikaa, sellaista itsensä löytämisen aikaa. Voi ei, millainen se vartalotyyppi pitäisi nyt oikein olla…? ET-lehti ehkä sitten, kun jää eläkkeelle… Kiitti sulle, olet aina jaksanut laittaa niin ihania kommentteja, jotka ilahduttavat joka kerta!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 3:27 pm

  Voi kiitti ihana blogikollega! Voi miten meitä oli vähän silloin aikanaan! Heh, me ei muotteihin mennä, vaan eletään omannäköistä, itsenäistä elämää! Samoin sulle!

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 3:28 pm

  Kiitos hurjan paljon!

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  26/02/2016 / 3:29 pm

  Kiitos! Mä en halua rasittaa lukijoita huolillani, kaikilla on niitä ihan tarpeeksi. Ja tarvitsenhan itsekin pakopaikan kaikelle kauniille! Just näin mäkin tunnen, blogissa on ihana rauha. Kiitos, kun luet!

 15. Anonyymi
  26/02/2016 / 4:47 pm

  Eipä tarvitse kuule olla edes fab-forty että tätä blogia on kiva lukea! Tykkään tyylistäsi ja kirjoituksesi ovat kepeitä mutta eivät tyhjänpäiväisiä. Tsemppiä kevääseen! T. 22-vuotias mirkku 🙂

 16. Tiina
  27/02/2016 / 5:57 am

  Marjukka, kiitos & onnea! Minullekin taisit olla ensimmäisiä blogeja, joita aloin tosi toimin seuraamaan. Ihana, että olet pysynyt blogi-maailmassa Niin monta on jo tullut ja mennyt tai sitten hiipunut tyyliin 1 postausta/kuukausi. Totta kai jokainen tavallaan, mutta kun sitä "naisten lehteään" kaipaa vähintään kerran viikossa : )

 17. Anonyymi
  27/02/2016 / 3:16 pm

  Blogisi uutta postausta on aina ilo tulla kurkistamaan. Täältä saa aina takuuvarmasti hyvää mieltä ja kivoja vinkkejä. Arvostan myös sitä, että olet aktiivinen täällä kommenttiboksissa ja aina yhtä ystävällinen ja asiallinen. Nauratti niin nuo muutamat ET-lehteen liittyvät kommentit, että nyt on pakko avautua omasta ET-lehtisuhteestani: ) Mainio anoppini nimittäin säilöö minulle (siis omasta aloitteestaan) tuoreet ET-lehdet kotimatkalukemiseksi. Koska on kuulemma hyvä, että olla kartalla siitä mitä heidän ikäistensä maailmassa tapahtuu ja heille tärkeistä/ajankohtaisista asioista. Ihan mieluusti lehdet selailenkin, vaikka tuntuisi kyllä hiukan ihokarvoja nostattavalta, jos sitten tulevaisuudessa heti 50v-synttäreiden jälkeen ET-lehdestä paukkaisi kuuma tarjous sähköpostiin 🙂 Siinä anoppi on kyllä oikeassa, että lehti on hyödyllistä luettavaa kelle vain ja olen siitä saanut uutta ajateltavaakin.

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  27/02/2016 / 4:10 pm

  Kiitos, tiedän kyllä, että on nuorempiakin lukijoita, mutta aina teistä on kiva kuulla! Samoin sinulle, kevät tulee! : )

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  27/02/2016 / 4:12 pm

  Kiitos! Sä olet kyllä kauan pysynyt matkassa, kiitos siitä! Bloggaaminen vie hurjasti aikaa, jos sitä meinaa tosissaan tehdä. Varmaan aika moni miettii, että kaikki tai ei mitään, ja lopettaa siksi. Mutta bloggaa harvemmin omaksi ilokseen tai tavoitteellisemmin, kaikille tämä on avoin foorumi! Kyllä mäkin kaipailen sitä "naistenlehtikierrosta", omassa luettelossa iPadilla on varmaan kymmenittäin blogeja.

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  27/02/2016 / 4:14 pm

  Mäkin luin viime viikonloppuna ET-lehtiä, ja ihan hyviä artikkeleita siinä oli. Ihmisten tarinat kun kiinnostavat. Saapas nähdä, tuleeko sitä tarjousta sitten synttärien jälkeen ensi vuonna!Kiitos, yritän pitää asiallisen ja ystävällisen linjan, ja se on helppoa, kiitos teidän fiksujen ja ihanien lukijoiden. : )

 21. Sara
  28/02/2016 / 7:41 am

  Onneksi olkoon 5-vuotiaalle blogille! Blogiasi on ollut ilo lukea, ja toivottavasti sinulla säilyy into tähän vielä pitkään. 🙂

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  28/02/2016 / 12:19 pm

  Kiitos! Nopeaa on aika mennyt ja blogiskene ihan erilainen kuin alussa. Mielenkiintoista olla mukana edelleen!

 23. Marjukka / Fab Forty Something
  28/02/2016 / 12:20 pm

  Kiitos!!Tästä on tullutkin palautetta, ja asia on annettu sivujen koodaajan huoleksi. Toivottavasti hän saa vian ratkaistua, ja jos ei, varmaan Indiedaysilla osaavat auttaa, toivottavasti. Malta vielä hetki, pahoittelen tilannetta!

 24. SaaraBee
  29/02/2016 / 1:54 pm

  Onnea viisi vuotiaalle blogillesi ja sen ihanalle kirjoittajalle. Täältä saa aina kivoja vinkkejä. Jatka samaan tuttuun tyyliin. Terkkuja sateisesta (joo, taas tulee vettä) Irlannista.Ps. Lupasit joskus tekeväsi mielimusiikistasi postauksen. Sitä täällä odotetaan.

 25. Marjukka / Fab Forty Something
  29/02/2016 / 4:18 pm

  Hei, kiitos tuhannesti! Kiitos muistutuksesta, pitääpä aloitella musapostaus, sitä ei ihan hetkessä kirjoitakaan!

Vastaa