Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

26.2.2016

Kuudes vuosi alkoiTänään alkaa blogihistoriani kuudes vuosi. Eilen oli FFS:n viisivuotissyntymäpäivä. Olen joka vuosi vain yhtä ällistynyt siitä, että tässä sitä vain mennä porskutetaan, blogi voi hyvin ja minä myös sen myötä. Blogista on tullut osa elämää, ja ainahan se pahus mielessä on.

Tein ennen puolivuotissuunnitelmia, ja mietin, että vielä ainakin seuraavat puoli vuotta vietän FFS:n parissa. Nyt olen päättänut, tällä hetkellä kuvitella elämääni enää ilman tätä tuttua sivua. Niin paljon se on antanut. Voin ehkä kainosti toivoa, että olen ollut "raivaamassa tietä" muille aikuisille muodista tai kauneudesta kirjoittaville. Antanut apua, kuten olen itsekin saanut.

Nelikymppisyys on hieno aika, nainen jalostuu kuin hyvä viini. Eikä se tähän lopu. Emme me lakkaa elämästä iän myötä. Emme lakkaa punaamasta huuliamme tai laittamasta hiuksiamme. Viisikymppinen mies näyttää vetävämmältä kuin kaksvitonen. Alkaa ärsyttää, jos neli-viisikymppistä aletaan tunkea tiettyyn muottiin. Miten se viitsii kuvata itseään nettiin, miten kehtaa. Nytpä onkin niin hienoa, että just nyt sitä kehtaakin, kukaan ei kerro, miten minun pitäisi elämääni elää. Sen elän minä itse.Blogi on minulle arjen pakopaikka. Kuten Lisbet E. kirjoitti pari päivää sitten "Missä mitään kovin pahaa ei voi tapahtua". Sellainen on blogi. Koulutyö on välillä rankkaa ja meluisaa, olen olemassa toisia varten, koko päivän, koko olemuksellani. Blogissa ja blogeissa saan rauhoittua, huilata korvia ja nauttia estetiikasta. Käyttää ihan eri aisteja kuin päivätyössä. Blogi on vähän kuin naistenlehti, johon saa uppoutua palkinnoksi päivän työstä.

Välillä on omalle blogilleen sokea. Miettii, millaisen kuvan itsestään antaa. Toivottavasti kuitenkin hyvän. Kiltin.Ja sitten lopuksi, kiitos, kun luette tätä. Kiitos joka kerran, kun tulette sivulleni katsomaan mitä tänne kuuluu. Ehkä olette huomanneet sen intohimon, jolla tätä teen ja tykkäät siitä, miten olen vuosien mittaan muotoutunut aiheissani. Sillä ihan oikeasti, enhän bloggaisi ollenkaan, jos ei teitä siellä olisi. Kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, kiitos - viisi kertaa!


scarf Balmuir Avignon* / pants Zara
shirt Marc O ´Polo / knit Esprit / shoes Tiger of Sweden

26 kommenttia:

 1. Onnea upea Marjukka <3 Ihanaa, että olet olemassa!

  Olet todellakin "raivannut" tietä meille muille aikuisbloggareille.
  Elämä ei lopu tiettyihin lukuihin vaan se parenee niinkuin vanha viini ;)

  Aloittaessani bloggaamaan sinä olit minulle loistava esikuva. Upeaa, että olen tutustunut sinuun niin livenä kuin virtuaalisesti. Kiitos näistä kivoista hetkistä.

  Rentouttavaa viikonloppua ja loistavia blogihetkiä!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiito kiitos! Minust on mhtava, että meitä on näin paljon, ja luku kasvaa koko ajan. Sinunkin blogisi on yksi upeimmista ja olet muutenkin todella innostava. Ehkä näemme taas keväällä!

   Poista
 2. Kiitos viidesti myös sinulle, kun aina kirjoitat niin myönteisessä hengessä tänne blogiisi! Kauniiden kuvien ja kiinnostavien aiheiden parissa on kiva lukijankin viettää rentouttava tuokio päivän päätteeksi. Muutamista lempibloggaajistani on tullut kuin ystäviä, joiden kuulumisia saan päivittäin lukea. Ja kun itsekin olen tätä fab fourty-ikää, niin ajatukset kohtaavat enemmän kuin usein!

  Onnea siis blogillesi sekä sinulle! Toivottavasti jaksat ilahduttaa meitä lukijoitasi vielä pitkään!

  Eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, jaksat usein kommentoida! Bloggaus on myös vertaistukea, tiedän, että samanikäiset naiset tietävät mitä tunnen ja tarkoitan. Kyllä mä taidan olla niin syvällä tässä bloggaamisessa, että ei tee mieli lopettaa ikinä.

   Poista
 3. Lämmin kiitos kirjoituksistasi ja kuvistasi, joista huokuu kauneus ja sydämen sivistys! Lukijasi Mardu

  VastaaPoista
 4. Lämpimät synttärionnittelut viisivuotiaalle, onnea ja menestystä tulevalle taipaleelle! Minunkin mielestäni vuodet 40-50 olivat elämäni parasta aikaa, tapahtui paljon kivoja asioita, matkustelin, rakastuin... ja ennen kaikkea itsetunto vahvistui, ei todellakaan enää ajatellut "mitä naapuri mun uudest' jakauksest' mietti". Tuo muottiin tunkeminen kyllä huvittaa ja ärsyttää - heti kun täytin 40, alkoi tulla kuvastoja, joissa mainostettiin olevan vaatteita "yli 40-vuotiaille naisille ja heidän vartalotyypilleen", ikään kuin tuossa iässä tapahtuisi jokin radikaali muutos! Olen 55-vuotias, kokoni on täsmälleen sama kuin 25-vuotiaana eikä vartalotyyppini ole vieläkään muuttunut miksikään. Ja annas olla kun täytät 50, ensin tulee kutsu papaan, sitten mammografiaan ja sitten jo tarjotaankin ET-lehden vuosikertaa. Ettei nyt vaan pääsis unohtumaan :) T: Ansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä 40+on ollut hienoa aikaa, sellaista itsensä löytämisen aikaa. Voi ei, millainen se vartalotyyppi pitäisi nyt oikein olla...? ET-lehti ehkä sitten, kun jää eläkkeelle... Kiitti sulle, olet aina jaksanut laittaa niin ihania kommentteja, jotka ilahduttavat joka kerta!

   Poista
 5. Onnea vielä kerran! Olit yksi niitä ensimmäisiä "aikuisblogeja" jotka löysin JA joita jäin lukemaan. Muistan kun "häväisit" välillä blogimaailmasta - ja Business Woman huhuili että mihin olet kadonnut :) Onneksi tulit takaisin! Kilttejä blogeja ja bloggaajia tarvitaan aina!
  Eikä mennä mihinkään iän määrittelemiin muotteihin, vaikka kuinka "joku" yrittää niihin meitä tunkea!
  Ihanaa kevättä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti ihana blogikollega! Voi miten meitä oli vähän silloin aikanaan! Heh, me ei muotteihin mennä, vaan eletään omannäköistä, itsenäistä elämää! Samoin sulle!

   Poista
 6. Onnittelut 5-vuotiaalle <3

  VastaaPoista
 7. Onnea jatkossakin ihanalle ja elämänmyönteiselle blogille. Kun klikkaa auki kirjoituksesi tietää, ettei "mitään kovin pahaa voi tapahtua" saa vain nauttia ja voimaantua kauniista asioista ja ajatuksistasi. Se on ihanaa raskaan, meluisan ja voimia vievän työpäivän jälkeen. Kiitos, kun kirjoitat.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en halua rasittaa lukijoita huolillani, kaikilla on niitä ihan tarpeeksi. Ja tarvitsenhan itsekin pakopaikan kaikelle kauniille! Just näin mäkin tunnen, blogissa on ihana rauha. Kiitos, kun luet!

   Poista
 8. Eipä tarvitse kuule olla edes fab-forty että tätä blogia on kiva lukea! Tykkään tyylistäsi ja kirjoituksesi ovat kepeitä mutta eivät tyhjänpäiväisiä. Tsemppiä kevääseen! T. 22-vuotias mirkku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tiedän kyllä, että on nuorempiakin lukijoita, mutta aina teistä on kiva kuulla! Samoin sinulle, kevät tulee! : )

   Poista
 9. Marjukka, kiitos & onnea! Minullekin taisit olla ensimmäisiä blogeja, joita aloin tosi toimin seuraamaan. Ihana, että olet pysynyt blogi-maailmassa Niin monta on jo tullut ja mennyt tai sitten hiipunut tyyliin 1 postausta/kuukausi. Totta kai jokainen tavallaan, mutta kun sitä "naisten lehteään" kaipaa vähintään kerran viikossa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sä olet kyllä kauan pysynyt matkassa, kiitos siitä! Bloggaaminen vie hurjasti aikaa, jos sitä meinaa tosissaan tehdä. Varmaan aika moni miettii, että kaikki tai ei mitään, ja lopettaa siksi. Mutta bloggaa harvemmin omaksi ilokseen tai tavoitteellisemmin, kaikille tämä on avoin foorumi! Kyllä mäkin kaipailen sitä "naistenlehtikierrosta", omassa luettelossa iPadilla on varmaan kymmenittäin blogeja.

   Poista
 10. Blogisi uutta postausta on aina ilo tulla kurkistamaan. Täältä saa aina takuuvarmasti hyvää mieltä ja kivoja vinkkejä. Arvostan myös sitä, että olet aktiivinen täällä kommenttiboksissa ja aina yhtä ystävällinen ja asiallinen.

  Nauratti niin nuo muutamat ET-lehteen liittyvät kommentit, että nyt on pakko avautua omasta ET-lehtisuhteestani: ) Mainio anoppini nimittäin säilöö minulle (siis omasta aloitteestaan) tuoreet ET-lehdet kotimatkalukemiseksi. Koska on kuulemma hyvä, että olla kartalla siitä mitä heidän ikäistensä maailmassa tapahtuu ja heille tärkeistä/ajankohtaisista asioista. Ihan mieluusti lehdet selailenkin, vaikka tuntuisi kyllä hiukan ihokarvoja nostattavalta, jos sitten tulevaisuudessa heti 50v-synttäreiden jälkeen ET-lehdestä paukkaisi kuuma tarjous sähköpostiin :) Siinä anoppi on kyllä oikeassa, että lehti on hyödyllistä luettavaa kelle vain ja olen siitä saanut uutta ajateltavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luin viime viikonloppuna ET-lehtiä, ja ihan hyviä artikkeleita siinä oli. Ihmisten tarinat kun kiinnostavat. Saapas nähdä, tuleeko sitä tarjousta sitten synttärien jälkeen ensi vuonna!

   Kiitos, yritän pitää asiallisen ja ystävällisen linjan, ja se on helppoa, kiitos teidän fiksujen ja ihanien lukijoiden. : )

   Poista
 11. Onneksi olkoon 5-vuotiaalle blogille! Blogiasi on ollut ilo lukea, ja toivottavasti sinulla säilyy into tähän vielä pitkään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopeaa on aika mennyt ja blogiskene ihan erilainen kuin alussa. Mielenkiintoista olla mukana edelleen!

   Poista
 12. Onnea blogille! Aina on ilo lukea postauksiasi, inspiraatio on takuuvarma 😊!

  Nyt kuitenkin ihmettelen, että mitä blogisi mobiiliversiolle on tapahtunut? Mobiiliversio ei "sovi" enää Anroid-puhelimiin. Postaukset näkyvät liian leveänä, eikä niitä voi selata. Voin lukea puhelimella vain internertversiota.
  Muut blogit toimivat normaalisti.
  Olisi ihana saada blogisi toimimaan, joten voitko tarkistaa mistä johtuu? Onko muilla samoja ongelmia? Kamalaa kun suosikkiblogini lukeminen on nyt liian vaikeaa!

  Terveisin Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!

   Tästä on tullutkin palautetta, ja asia on annettu sivujen koodaajan huoleksi. Toivottavasti hän saa vian ratkaistua, ja jos ei, varmaan Indiedaysilla osaavat auttaa, toivottavasti. Malta vielä hetki, pahoittelen tilannetta!

   Poista
 13. Onnea viisi vuotiaalle blogillesi ja sen ihanalle kirjoittajalle. Täältä saa aina kivoja vinkkejä. Jatka samaan tuttuun tyyliin. Terkkuja sateisesta (joo, taas tulee vettä) Irlannista.Ps. Lupasit joskus tekeväsi mielimusiikistasi postauksen. Sitä täällä odotetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tuhannesti! Kiitos muistutuksesta, pitääpä aloitella musapostaus, sitä ei ihan hetkessä kirjoitakaan!

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.