Mikä elläin?

Tuo otsikko on sisäpiirivitsi! Kuuntelin joskus kultaisella ysärillä radio-ohjelmaa nimeltä Sininen eläintarha. Siinä jutteli Pertti Salovaara, ja eläintarha taipui tietysti muotoon elläintarha. Ajelin iltapimeällä kotiin töistä (olin eräässä työvaenopistossa iltatöissä), ja oli jotenkin suloista ja lohduttavaa kuunnella Pertin leppoisaa radioääntä ja Oulun murretta. Mutta siitä jäi läppä: eläin on nyt meillä elläin, ja sillä siisti.

Mutta mitä nuo elläimet ovat, kauriita vai peuroja? On tietysti söpöä, että luonto on lähellä, mutta ihan viime kesänä istutettuihin puskiin ei tarvitsisi kuonoaan noin odottavasti työntää…
Kuvasin elläimet erkkerin ikkunasta. Pari vuotta sitten erkkerin ikkunan alla istui ketunpoikanen. Siinä se kökötti ja katsoi minua ihan rauhallisesti. Harmitti, että kamera ei ollut lähellä. Myöhemmin kesällä harmitti, kun kettuperhe söi meidän karviaiset. Katsottiin keittiön ikkunasta, että hyvin näyttää maistuvan. Hirviä ei onneksi ole ollut, säikähtäisin varmaan kuollakseni sellaista otusta. Karhu sen sijaan nähtiin ladolla (jonka luona on otettu lukuisat asukuvat). Sen näki naapuri, ja kertoi nallen voimistelleen ja venytelleen siinä ladon luona. Siitä se sitten lähti tallustelemaan jonnekin. Isäntä oli soittanut poliisille, ja myöhemmin saimme tietää, että poloinen oli tassutellut junan alle. Muistan, että karhu-iltana Bruce Springsteen konsertoi Helsingissä, oli kaunis kesäilta ja me olimme (onneksi) sisällä. Mitähän, jos se olisi ollutkin meidän pihassa, olisin varmaan saanut halvauksen. Joskus on lukenut, että jos karhu tulee vastaan, pitää leikkiä kuollutta. Mitenhän se onnistuisi, kun olisi kauhusta ihan hikinen ja sydän hakkaisi… Ehkä jollakin on kokemusta, kun on osannut antaa neuvoja karhu-tilanteeseen… ; )
Minä jatkan nyt töitä, näpyttelen viimeiset numerot koneelle (juu, täällä on arvioitu koko viikko), ja sitten vielä vauhdilla vastaamaan viimeisiin sähköposteihin. Ja nukkumaan… Nati nati täältä!

Share:

9 Comments

 1. Anonyymi
  17/02/2016 / 6:32 pm

  Bambejahan nämä…söpöläiset. En ole koskaan nähnyt livenä vaikka meilläkin näitä kuulema metsässä ja pelloilla olis. -Vuokko

 2. Anonyymi
  17/02/2016 / 6:45 pm

  Jos tuossa pepussa on häntä, niin kyseessä on peura, jos taas on vain tuo valkoinen peräpeili eikä kunnon häntää, niin kyseessä on metsäkauris.-kata-

 3. Pauliina / PauMau
  18/02/2016 / 11:52 am

  Kauriit ovat niin söpöisiä elukoita 🙂 Nämä ovat näitä maallaelämisen riemuja (ja välillä harmeja, meillä puput käyvät jyrsimässä talvisin omppupuita). Pari vuotta sitten tässä lähistöllä oli jolkotellut susi aamuhämärässä, sen olisin itsekin mielelläni nähnyt.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  18/02/2016 / 5:42 pm

  Ne liikkuvat yleensä suht aikaisin, mutta nämä kuvat on otettu päivällä. Ihan söpöjä – kunhan pysyisivät kaukana istutuksista!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  18/02/2016 / 5:43 pm

  Tuo lienee sitten metsäkauris. Niin tulkitsen, kun häntä on aika vaatimaton.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  18/02/2016 / 5:43 pm

  Joo, ne rusakot ovat kyllä melkoisia velmuja. Meillä on verkot hedelmäpuiden ympärillä. Kääk, sutta on paras katsoa ikkunan läpi!

 7. Anonyymi
  28/02/2016 / 10:27 am

  valkohäntäpeurahan se

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  28/02/2016 / 12:18 pm

  No onhan sillä valkoinen pikku häntä!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  29/02/2016 / 3:09 pm

  Ja valkohäntäpeura se tosiaan on, tunnisti biologian kolleganikin!

Vastaa