Soul Food When You Need It

Hups, viikko on ehtinyt perjantaihin, ja olen huomaamattani pitänyt pienen blogitauon. Alkuviikko meni nuhakuumeen parantelussa, eilen tokenin töihin. Taannuin sohvalle katsomaan telkkaria, en olisi tosin muuta jaksanut. Torstaina oli ihana päästä ihmisten ilmoille, vaikka nämä kaksi päivää ovat kuluneet hikoillessa ja tosi puolikuntoisena. No mutta, tästä mennään vain ylöspäin!

Minulla on taipumus yksinollessani alkaa kelata asioita, yhtäkkiä ne ovat suurempia peikkoja kuin itseasiassa ovatkaan. Tämä talvi on ollut hurjan raskas, ja vielä on kevääseen matkaa. Vatvon ja vatvon, kunnes tuntuu, että ulospääsyä omista ajatuksista ei ole. Tiedättekö tunteen? Onneksi on olemassa ihania ihmisiä, joiden mielestä olen mukava ja ihana, he pistävät meikäläisen jalat taas tukevasti maan pinnalle. He, jotka ruokkivat sieluani positiivisesti, antavat sitä sielunruokaa kaksin käsin suurilla kauhoilla.

Mies on tietenkin numero ykkönen. Miten selviäisin ilman hänen vahvuuttaan ja huumoriaan. Sitten on äiti – äiti taatusti aina tsemppaa (vaikka vähän huolehtii myös). Äidin kanssa jutellessa keskiviikkona asiat kääntyivät taas vähän enemmän oikeaan perspektiiviin. Keskiviikon puheluihin kuului myös skypetys ihanalle ystävälleni, joka asuu toisella puolen maapalloa. Kyllä tuli taas ikävä, mutta o n n e k s i  on Skype. Uskomatonta, että ollaan kuljettu yhdessä 13-vuotiaasta, toiselle ei tarvitse selittää itseään sen kummemmin, riittää, että on. Pohdimme ikääntymistä. Pitkä tie on tultu niistä ajoista, kun olimme kaksi kikattavaa, lappuja vaihtelevaa seiskaluokkalaista tyttöstä ruotsin kielistudiossa, jossa ystävyytemme taisi alkaa. Niistä lapuista.

Lisää sielunruokaa sai töistä – mahtavat työkaverit, heidän juttunsa ja meidän me-henki, ehdin jo kaivata. Illalla käytiin sitten miehen kanssa DOTS…:in ja Casuarinan yhteisessä tapahtumassa. DOTS…:han majailee tämän kuun Casuarinan tiloissa putkiremonttia paossa, ja ensi kuun puolella päästään sitten uusittuihin tiloihin. Ilta oli todellista soul foodia – ihania ihmisiä, hyviä keskusteluita, uusia tuttavuuksia. Niin paljon saa, kun itse avaa suunsa ja yrittää tutustua. Huolimaton bloggaaja oli unohtanut kameran akun aparaatista kotiin (!!!), mutta ehkä parempi näin, tuli ainakin juteltua kovasti!

Tämän päivän sielunruokaa sain sitten Pialta. Voi että meillä oli hyvä puhelinkeskustelu, pursusin keskustelun jälkeen intoa ja hyvää tuulta! Veikkaan, että meille tulee tosi kiinnostava kevät, sen verran ajatukset ja ideat lensivät! Harmittelimme molemmat tulevaa lomaa (!), kun emme pääse näkemään vähään aikaan.

Kiitos tämänviikkoisista keskusteluista, perhe, Tiina, Ira, Anna, Eeva, Pia, Tiia ja moni muu tämän viikon soul food-annokseni antanut! Tunnen olevani niin etuoikeutettu, kun on näin hyviä ystäviä ympärillä! Päätin juuri miten aion selvitä tästä talvesta vielä maaliskuun loppuun. Aion ympäröidä itseni positiivisilla ja ihanilla ihmisillä, tavata heitä ja käydä hyviä keskusteluja.

Ja toi ruoka… Pitäähän sitä vatsaakin ravita. Herkkulakkoa on kestänyt tammikuun ekasta, mutta herkuttelu voi kääntyä suolan ja rasvan ympärille. No, menköön, ja hyvää oli!

Hardys-viini on saatu blogin kautta. Tätä ostan muutenkin. Shiraz kuuluu lempirypäleisiin.

Tabascoa pitää aina laittaa pizzan päälle!

Kuka tai ketkä ruokkivat sinun sieluasi? Ihanaa perjantaita kaikille!

Share:

14 Comments

 1. Anonyymi
  12/02/2016 / 8:08 pm

  Hei,Tänään sain "ruokintaa" Helsingin kaupungin orkesterin konsertissa :)Mutta kyllähän se niin on, että ne oman elämän tärkeät luottoihmiset ovat niin arvokkaita. Tosin joskus elämään voi saada uutta väriä ihan uudesta tuttavuudesta tai satunnaisesta kohtaamisesta.Mukavaa viikonloppua! T. Aija

 2. Pauska
  12/02/2016 / 8:09 pm

  Minulla on myös ollut onni saada monta hyvää ystävää, joista mieheni sisko, opettaja hänkin, on henkilö, jonka kanssa juttu luistaa. Eräs parhaimmista ystävistäni on Sievin ajoilta psykan ja uskonnonopekollega, jolle voi puhua ihan kaikesta. Näemme etäisyyden takia kolmesta viiteen kertaa vuodessa, mutta puhelimessa aikaa kuluu tuntikausia. Mieheni on minullakin ykkönen, hän tukee ja piristää ja löytää aina ne oikeat sanat. Kiva olisi, jos tässä kodin lähelläkin olisi joku kaveri, jonka kanssa vaikka voisi käydä koiria ulkoiluttamassa. Sellaisen löytäminen Hämeessä on aika haastavaa. Mahtavaa, kun Sinulla on noin pitkäaikainen ystävyyssuhde, se on aika harvinaista. Oikein kivaa viikonloppua :).

 3. Eija Pöllänen
  13/02/2016 / 6:13 am

  Hei bongasin vanhasta Ilona & Muoti lehdestä jutun sinusta ja blogistasi. Luin tämän vikan bloggkauksesiminusta tuli heti blogisi seuraaja. Sinulla on piristävä tapa kirjoittaaMinulla oli tosi vaikeaa ja sairastuin masennukseen viime keväänä. Ilman rakkaan mieheni,perheen ja muutaman hyvän ystävän sekä loistavan terapeutin tukea en olisi selvinnyt. Ystävyyden merkitys on kirkastunut minulle nyt kun olen toipunut. Ystävyys on elämän suolaIhanaa kun jaksaa taas tavata ystäviä, järjestää illanistujaisia, naisten sauna- ja palju iltoja ym. Mukavaa Viikonloppua Fabfortysomething blogin lukijoille ja tietty Marjukalle

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  13/02/2016 / 8:56 am

  Kyllä, hyvä musiikki ruokkii sielua, ketä kävit kuuntelemassa? Mulle soul foodia on myös teidän ihanien lukijoiden kommentit! Kiitos samoin sulle!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  13/02/2016 / 8:57 am

  Sullahan on monta sielunystävää, sellainen kantaa. Kyllä, mulla on pitkäaikaisia ystäviä, jotka ovat tunteneet mut koko elämäni. : )

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  13/02/2016 / 8:59 am

  Hei Eija, ihana, kun löysit tiesi tänne, ja kommenttisi oli todella tärkeä mulle. Olen iloinen, että olet selättänyt vaikeat ajat ja nyt menee hyvin! Ystävyys on todellakin elämän suola, ja saadaan olla onnellisia, ett elämässä niitä on! Kiitos mukavaa viikonloppua sinullekin!

 7. anneaulikki
  13/02/2016 / 1:58 pm

  Pizzaa ja leffaa viimeksi eilen ystävän kanssa , puoliso , perhe ja ne rakkaat ystävät ovat paikalla aina kun tarvitaan ❤️Ihanaa viikonloppua ja ystävänpäivää !

 8. Tiia K
  13/02/2016 / 3:19 pm

  Kiitos ihana sinulle, tukesi on ollut korvaamaton ja uskon, että tässä ollaa uuden ystävyyden alussa. <3 Sydämellistä viikonloppua ja ystävänpäivää <3

 9. Business Woman
  13/02/2016 / 6:03 pm

  Minunkin sielua ruokkii juurikin samantyyppiset asiat: muutama, mutta sitäkin tärkeämpi ystävä ja tietysti oma perhe. Arvostan maasta marssiin niitä sielunhoidollisia, valitettavan harvinaisia hetkiä, kun saan olla oman äitini, siskon ja veljen kanssa yhdessä, mutta myös niitä hetkiä, kun ajatukset lentää sielunsiskojen kanssa valon nopeudella samoilla planeetoilla:) Siihen moodiin pääsemiseksi ei sovi kuka tahansa eli odotappas vaan, kunhan palailen lomilta, niin uusien planeettojen valloitusseikkailut jatkuu:) Ihanaa ystävänpäivää sielunsiskolleni <3

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  15/02/2016 / 5:47 pm

  Siinäpä se, ruokaa ja rakkautta, niin olo on hyvä! Kiitti, toivottavasti sinulla oli ihana ystis!

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  15/02/2016 / 5:48 pm

  Aikas heviä kommentointia on meillä,ollut, suoraan ytimeen! Toivottavasti sullakin oli kiva ystävänpäivä!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  15/02/2016 / 5:49 pm

  Kiitos! Aika mahtavia sielunlentoja meillä on ollutkin, ja saapa nähdä kuinka korkealle ne lentävät!

 13. Eeva
  17/02/2016 / 6:35 am

  Kiitos itsellesi, ihana! Säännölliset Skype-treffimme ovat aina suuri ilon ja odotuksen aihe minulle! Eeva

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  18/02/2016 / 7:16 pm

  Skypeillään taas pian! Mua aina huvittaa se,miten hyvin skypessä ääni kuuluu. Niinkuin olisit toisessa huoneessa!

Vastaa