Töistä kameran eteen ja miten lakot etenevät

Jaahas, torstai-ilta. Arvatkaas mitä, olin koko päivän siinä uskossa, että on perjantai. Töistä lähtiessäni toivotin iloisesti hyvää viikonloppua. No, ei siinä mitään, kuoro kollegoita toivotti hyvää viikonloppua takaisin! Vasta takkia päälle vetäessäni hoksasin, että ei hitsi, nythän on vasta torstai…

Oli mikä päivä hyvänsä, meikäläinen on ollut jotenkin kevättuulellä. Liekö syynä lisääntynyt valon määrä, aamun upea auringonnousu punaisine taivaineen, sula tie… Olo on hilpeä ja melkein vallaton. Ei kuitenkaan niin vallaton, että olisin sortunut lupautumaan blogitapahtumaan, jossa toivottiin laitettavan ”glitterihousut jalkaan, villi meikki ja kreisibailaamaan”, ei sentään. Jätetään se kreisibailaaminen sitä tarvitseville. Minä tarvitsen yöuneni. Mutta siis, jotenkin sitä on palannut omaksi itsekseen kaiken tuon keskitalven pimeyden jälkeen.

Mutta noista uudenvuodenlupauksistani piti päivittää, sitä on toivottukin. Hyvin menee! Ainakin puoliksi. Makealakko on ollut ihan helppo pitää. Sokeria ei varsinaisesti ole tehnyt mieli, sillä olen syönyt ruokaa ihan tarpeeksi. Ehkä se ajatus siitä suklaapalasta on se houkuttelevin. Ja missä sokerittomuus tuntuu? No eipä oikein missään, kun se ei ole saanut tukea liikunnasta. Uskon kuitenkin, että turha sokerin kanssa läträäminen ei ole hyväksi. Jatkan tätä ainakin pääsiäiseen asti, jolloin juhlimme perheporukalla sekä veljen että miehen pyöreitä synttäreitä. Ja sitten repeän täytekakkuun ihan kunnolla.

Shoppailulakko sen sijaan, huoh… Sen kanssa on ollut vaikeampaa. Lupasin itselleni, että en tarvitse, enkä osta yhtään valkoista paitaa, farkkuparia tai kenkiä. Tammikuun lopulla kävin vaatehuoneessani hurjan hulinan ja karsin rankasti kaikkea. Osan möin, osan vien töihin kierrätettäväksi. Sortunut olen kahdesti – valkoisiin paitoihin. Niin-pä. Huoh… Toinen huti oli urheiluvaateosaston päivitys, mutta sen katson ihan tarpeelliseksi, sen verran monta vanhaa, virttynyttä paitaa laitoin menemään suursiivouksessa.

Universumi tekee parhaansa hillitäkseen minua lakossani. Salakavalasti olin tilaamassa Booztilta valkoista kevättakkia… Maksuvaiheessa F-Securen pankkisuojaukset iskivät päälle niin, että kortille tuli kyllä katevaraus, mutta varmistusta tapahtumasta en saanut sähköpostiini. Otin puhelimen kauniisti käteen ja soitin Booztille. Kyllähän ne siellä ongelman selvittävät, mutta heh, sain näpeilleni kunnolla, noin kuvannollisesti.

Päivän asukuvat kuvattiin suoraan töiden jälkeen, paita on rutussa ja aina näköjään kuvissa sojottaa jonkinlainen hiustupsu. (Harmaatakin pukkaa niin julmetusti. Kampaaja sanoi, että harmaat hiukseni ovat kiharia – siis mitä, saanko vanhoille päivilleni kiharan tukan…?) Työvaatteeni ovat tällaisia rentoja ja hengittäviä, kuten olette tottuneet näkemään.
knit Delicate Love / pants Blue Monkey /shirt Second Female

boots Inuovo / scarf Balmuir / necklace Edblad

Mukavaa illanjatkoa teille, aloittaako joku huomenna jo talviloman?

Share:

8 Comments

 1. Sara
  19/02/2016 / 9:00 am

  Hih, hauska lukea, että joskus muillakin menee päivät sekaisin. 🙂 Vastauksena kysymykseesi, otin varaslähdön hiihtolomaan jo torstaina. Oli kiva pakata rauhassa aamupäivällä, hakea lapset koulusta ja suunnata tänne kotikonnuille reiluksi viikoksi täysihoitoon.Oikein hyvää hiihtolomaa!

 2. Tiia K
  19/02/2016 / 9:52 am

  Mageet bootsit! Hiihtoloma alkaa täällä nyt, lepoa, kyläilyä, ystäviä, leffailua. Otetaan iisisti. Makeaa olen syönyt, mutta shoppaillut tosi maltillisesti, miten nykyään niin väsyn vaatekaupoissa, kun ennen vaatteet oli henki ja elämä. En ymmärrä. Aurinkoa viikonloppuun <3

 3. Anonyymi
  21/02/2016 / 7:58 am

  Tosi kiva ja rento asu! Harmaata pukkaa hiuksiin minullakin, raidoilla hämätään eikä sävyyn yhtään punaista, se kun pompauttaa tyvikasvun silmille.. Minäkin olin torstaina ihan perjantaifiiliksissä, kun otin yhden "irtolomapäivän". Se meni tosin kotihommissa, pyykkäsin urakalla makkarin tekstiilejä helmalakanaa ja petarin päällistä myöten, mutta olipa ihana kellahtaa illalla saunan jälkeen puhtaille lakanoille! Palkinnoksi itselleni leivoin kahvin kanssa antamallasi ohjeella sitruunakakun, se vei kielen mennessään 🙂 T: Ansu

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2016 / 9:42 am

  Hyvältä kuulostaa! Pieni irtiotto täälläkin, anoppilaan Pohjois-Savoon. Nauti lomasta!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2016 / 9:45 am

  Niinpä, kumma kun sitä jaksoi ennen tuntikausia kierrellä. Nykyään tekee vain täsmäiskuja… Sun loma kuulostaa hyvältä, nautitaan!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  21/02/2016 / 9:46 am

  Aah, puhtaat ja raikkaat lakanat ovat ihanat…. Se sitruunakakku on järkyttävän hyvää!

 7. Kia
  23/02/2016 / 1:48 pm

  Onpa kivat noi housut!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  23/02/2016 / 5:38 pm

  Eikös, sellaiset farkkujoggerit.

Vastaa