Ystävänpäivälomalla hotelli Lilla Robertsissa

Viikko on taas pyörähtänyt käyntiin, ja täällä etelässä se on viimeinen viikko ennen talvilomaa. Viikonloppu kävi ihan minilomasta, sillä pääsimme hotelli Lilla Robertsin* kutsumana yöksi tähän paljon puhuttuun ja kehuttuun butik-hotelliin. Ystävänpäiväkin sattui olemaan hauskasti samalle viikonlopulle.

Hotelli oli täynnä, ja aulassa kävi kiva pöhinä varsinkin alkuillasta. Kaunis art doco-tyylinen sisustus vei heti ajatukset arjesta, kauempana paloi iloinen takkatuli. Aulan perällä oli kutsuva baari Lilla-E, ja sohvaryhmät houkuttelivat istumaan alas.

Meidän huoneemme sijaitsi viidennessä kerroksessa kadun puolella. Hotellissa on huoneita 130. Talohan on rakennettu alun perin Helsingin Energialaitokseksi, ja se toimikin tässä tehtävässä vuoteen 1974. Sen jälkeen se vuokrattiin poliisilaitokselle vuoteen 2012 asti.

Tykkäsin hotellihuoneestamme tosi kovasti. Seinät olivat vaalean beiget, ikkunalauta leveä ja kutsui istuskelemaan. Kylpyhuone oli tyylikkään mustavalkoinen. Ihanin oli tietenkin korkea sänky untuvapeittoineen, päiväunet houkuttelivat kieltämättä kovasti! Mutta sitähän oltiin tultu lomailemaan eikä nukkumaan! Kun olimme tutkineet huoneen, lähdimme kaupungille kiertelemään. Oli hauska olla lauantai ihan turistina vaan, viettää aikaa kahvilassa ja käydä vähän kaupoilla.

Lilla Roberts sijaitsee Kaartinkaupungissa, lähellä on lukuisia ravintoloita ja menopaikkoja. Ilta starttasi hotellin Lilla-E-baarista, jossa halusin kokeilla jotain listan jännistä drinkeistä. Sen jälkeen lähdimme syömään, olimme varanneet pöydän The Cockista, joka oli täpötäynnä. Illallinen meni vähän hukkaan meikäläisen osalta vähän, sillä lomapäivän aluksi nautittu Trattoria Sognon brunssi oli aika täyttävä, samoin välipalaleipä… Illallisen jälkeen käväisimme vielä ravintolan vieressä olevassa karaokebaarissa. Mies sanoi, että olisi kiva kuulla minun laulavan, joten kävin vetäisemässä Jäätelökesän. Kymmenen jälkeen teki jo mieli lepäilemään, joten ilta jäi sikäli lyhyeksi.

Aamulla koitti taas hotellivuorokauden yksi hauskimpia osuuksia: aamiainen! Aamiainen tarjoillaan ravintola Krog Robassa, viikonloppuisin siellä saa myös brunssin. Menimme ajoissa, yhdeksän aikaan, ja kymmenen minuuttia myöhemmin ravintola olikin jo täynnä. Ehdimme onneksi varata ikkunapöydän. Mies herkutteli munakokkelilla ja pekonilla, minä puolestani luomupuurolla ja marjoilla. Pienet karjalanpiirakat maistuivat molemmille, mies söi vielä sämpylän monenlaisilla täytteillä, minä nautiskelin paahtoleipää. Ja aamiainen huuhdeltiin alas suurella mukillisella kahvia.

Meidän huoneemme ja ikkunanäkymä alas viidennestä kerroksesta.


Aulan näkymiä…


Lämmin iltadrinkki… Hotellin aula näytti olevan myös suosittu etkoilupaikka.

Aamiaisnäkymiä ravintola Krog Robasta…


Oli ihana paeta arkea pienelle minilomalle, se tuli kyllä oikeaan aikaan! Helmikuinen viikonloppu kyllä kuluu helposti ja nopeasti ihan Helsingin keskustan riennoissakin. Heti alkoi houkuttaa kokonainen viikonloppu lomaillen… Kiitos Lilla Robertsin väelle mukavan miniloman puitteista!

Share:

4 Comments

 1. Ansku
  15/02/2016 / 3:40 pm

  No miten se jäätelökesä meni? Tuliko raikuvat aploodit? 🙂

 2. Anonyymi
  15/02/2016 / 5:19 pm

  En ole tiennytkään, että näin viihtyisä hotelli on Helsingissä. Mennään ehdottomasti yöpymään sinne! Sinulta saa kivoja vinkkejä vapaa-ajan viettoon, Wienin matkallakin käytiin paikoissa, jotka huomasin blogistasi. Kiitos :)Riitta

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  15/02/2016 / 5:51 pm

  No tottakai! Tosin yleisö oli sen verran juhiatuulella, että se ei ollut vaikeaa…

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  15/02/2016 / 5:52 pm

  Eikä, mahtavaa, missä kävitte Wienissä? Juu, kaikki Kämp Groupin hotellit ovat todella upeita, Lilla Roberts, Klaus K, Haven jne…

Vastaa