Säker Stil ja Love x Style x Life

Tykkään lukea tyylikirjoja. Minulla on niitä hyllyssä hyvä pino. Osa on tosi vanhoja, InStylen tai Bazaarin kustantamia. Muutama vuosi hankin Inéz de la Fressagen kirjan, sitten How To Be Parisian etc. Mirva Saukkolan Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta on ollut tosi mielenkiintoinen opus.

Viimeisimmät hankinnat ovat Garance Dorén Love x Style x Life sekä Ebba K von Sydowin ja Emilia de Poret`n Säker Stil – guiden till den perfect garderoben. Iskin kiinni ensin ruotsalaistyylittärien opukseen. Nopea selailu osoitti, että luvassa on todellakin ”säker stiliä”: ballerinat, raitapaita, mustat korkkarit, pikkumusta ja trenssi vaatekaapin välltämättöminä hankintoina. Öö, ei mitään uutta auringon alla. Silti kirja oli minusta tosi mukaansatempaava, hyvin jäsennelty ja kijoitettu. Mukana oli tunnettujen suunnitteijoiden, kuten Filippa K:n haastatteluja.

Ebba ja Emilia ovat kuin Tiku ja Taku, kaksi vaaleaa, pitkää ruotsalaisblondia, joilla kummallakin on muitakin saavutuksia kuin tyylitaiturina oleminen. Ebba on toimittaja, työskennellyt päätoimittajanakin, lisäksi hän suosittu kolumnisti ja bloggaaja. Blogia pitää myös Emilia, mutta hän on myös muusikko. He pitävät podcastia, jonka nimi on tietysti Säker Stil.

Kävi kuten aina. Henkilöt kirjan tekstien takana kiinnosti enemmän kuin itse kirja. Kivoja vinkkejä Säker Stilistä sai, mutta itse kirjan sanoma taitaa olla moneen kertaan kirjoitettu. Naiset itse olivat ”jokanaisia”, eli ilahduttavasti ihan tavallisennäköisiä, samaistuttavia naisia. Kävin lukemassa myös molempien blogeja. Bloggaus taitaa olla naapurimaassa astetta rennompaa kuin Suomessa.

Garance Dorén kirja oli mielenkiintoisempi, persoonallisempi. Hänen tiensä maailmankuuluksi bloggaajaksi Korsikan saarelta Pariisiin ja New Yorkiin monen mutkan kautta oli tosi kiinnostavaa luettavaa. Kirjan sivuilta huokui lämmin ja tavallaan nöyräkin tunnelma. Tuntui siltä, kuin Garance (joka ei ole hänen oikea nimensä) olisi itsekin ihmetellyt suosiotaan. Lisäksi hauskan itseironiseen sävyyn hän ruotii omaa tyylimenneisyyttään, myöntää tyylivirheensä, suomii nätisti ranskalaisia ja on kaikin puolin lähestyttävämpi ja hauskempi kuin ruotsittaret. Minusta luku hänen hiuksiensa leikkaamisesta oli hurmaava.

Kumpikaan kirja ei saarnaa. Säker Stil jopa onnistui herättämään omatuntoni ja tilaamaan sen raitapaidan, sekä luomaan kovankriittisen katseen vaatehuoneeseen…

Tyylikirjoissa on se kiva puoli, että niihin voi palata vuosiakin myöhemmin. Sillä ”säker stilissä” ovat edelleen matkassa raitapaita, ballerinat, mustat korkkarit, trenssi, pikkumusta, kashmirneuleet…

Ovatko nämä kirjat sinulle tuttuja? Jos, niin mitä tykkäsit? Kummasta pidit enemmän?

Mukavaa illanjatkoa, ja huomenna, viimeistään ylihuomenna, on pitkästä aikaa makee arvonta, tule kurkkaamaan!

Share:

4 Comments

 1. maiju
  21/03/2016 / 7:01 pm

  Kauniin näköisiä tyylikirjoja.

 2. Anonyymi
  22/03/2016 / 12:56 pm

  Tuo "jokanaiselta" näyttäminen on vain silmänlumetta, koska itseasiassa skandi-chic-tyylinsä takaa varsinkin tämä Emilia on aivan "sikarikas" kuten sanonta kuuluu. Hänen arkivaatteisiinsa kuuluvat uusimmat Chanelit ja Hermeksen Birkinitkin useammissa väreissä niin olka- sekä tophandleinakin ja kun muistamme, että ruotsalaiset ovat keskimääräistä rikkaampia, ja tyylissä meitä 10- 20 vuotta edellä, niin ei kannata ainakaan tästä kirjasta ottaa oman pukeutumisensa suhteen paineita 😉

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2016 / 1:29 pm

  Ovathan ne!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  22/03/2016 / 1:32 pm

  Mä tarkoitin jokanaisella sitä, että he näyttävät ihan näteiltä naisilta, ei miltään superkaunottarilta, ja siksi samaistuttavissa. Ja kirjahan on tehty jokanaista varten, tavallisia tallaajia silmälläpitäen. Heh, paineita on ihan tarpeeksi muutenkin, että vaatteet ovat pois siltä listalta!

Vastaa