Barcelonan hotelli H10 Metropolitan

Ne ajat ovat ohi, että yövyttiin hostelissa jossain kaupungin peränurkassa. Kerran minä ja ystäväni Unkarissa 1990 otimme Budapestista hostelihuoneen, joka oli niin korvessa, että taksikaan ei löytänyt sinne. Se jätti meidät tielle, kun ei viitsinyt etsiä osoitetta! No, onneksi löysimme sinne kuitenkin… Samaisena vuonna Wienin-reissulla Unkarista käsin yövyimme hostelissa, jossa oli meidän kahden tytön lisäksi kolmaskin, meitä vanhempi nainen. Hän haisi ihan kamalasti valkosipulilta ja kuorsasi kovaa. Minä olin jo siinä vaiheessa oppinut nukkumaan korvatulppien kanssa, mutta ystäväni muistaakseni ei…

Gran Ganarialla olemme yöpyneet kahdesti H10-ketjun hotellissa. Kun aloin suunnitella matkaa, silmiin pomppasi Bookingin sivuilta H10 Metropolitan. Ketjulla on Barcelonassa useita hotelleja, joten on varaa valita. Metropolitanissa oli vain reilu 80 huonetta, ja sen sijainti oli erinomainen, ihan keskustan Placa de Catalunyan yläpuolella, Rambla de Catalunyalla.

H10 Metropolitanin yleisilme oli putiikkihotellimainen. Saimme huoneen neljännestä kerroksesta sisäpihalle päin (kuten olin toivonut), mutta hissin vierestä. Se kuului aika hyvin huoneeseen. Nukuin vähän katkonaisesti ensimmäisen yön, sillä kuulin hissin äänen unenkin läpi. No, seuraaavana aamuna onnistuimme vaihtamaan huonetta, ja 407 taisi olla talon rauhallisimpia. Sillä ei nimittäin ollut kuin yksi seinänaapuri.

Huoneet olivat putipuhtaat, vaikka vähän pientä ikääntymisen merkkiä oli havaittavissa. Kylpykosmetiikka tuoksui kardemummalle, ja huoneessa oli suklaata ja cavaa odottamassa.

Aamiainen maksoi 23€/hlö, mutta se oli kyllä hintansa arvoinen. Saimme sen matkalahjaksi vanhemmiltani (kiitos vielä!), sillä mieheni synttärit osuivat perjantaille. Lämmin aamiainen tilattiin listalta, ja joka aamu pyysin munakkaan juustolla ja tomaatilla – niin hyvää! Mies tilasi pekonilla. Ja olihan sitä otettava vohveliakin, olisi saanut myös pannukakkuja ja churroja. Lisäksi oli vaikka mitä muuta leivistä leikkeleihin, vihanneksiin, hedelmiin, mehuihin ja kunnon Nespressoon. Makeaa oli myös tarjolla, mutta niistä emme niin välittäneet, eikä cavakaan maistu aamulla. Aamiaisella vierähti tunti, sillä oli ihana syödä hitaasti, ja joutuihan sitä lämmintä annosta odottelemaankin. Sillä välin saattoi hakea kupposen kahvia. Juteltiin ja nautittiin tunnelmasta. Lautanen korjattiin heti pois, kun se oli tyhjä. Ja koko ajan palvelu oli iloista ja ystävällistä.

Perjantaina, joka oli siis mieheni viiskymppispäivä, palailimme hotellille lepäilemään noin puoli kuuden aikaan. Ja kas, oveen koputettiin. Sieltä tuotiin pullo cavaa, kortti ja suklaaleivos onnentoivotusten kera! Hämmästyimme kovasti, respassa oltiin kai passeista huomattu mieheni merkkipäivä. Pieni ele, mutta tuotti suunnatonta iloa, kun noin huomioitiin.

Jos jotain parannettavaa olisi ollut, niin viimeisenä aamuna alkoi Barcelonan maraton juuri, kun meidän piti lähteä lentokentälle. Kortteli oli suljettu, sillä juoksijat lähtivät Placa de Catalunyalta. Ravasimme hetken katuja ristiin rastiin, mutta mistään ei saanut taksia. Löysimme onneksi reitin lentokenttäbussille, joka ei maratonin takia lähtenytkään Placa de Catalunyalta. Busseihin tosin jonotti muutama muukin… Pikkuisen otin kierroksia respalle, kun ei mitenkään oltu ilmoitettu maratonista ja sen erikoisjärjestelyistä. Reitti bussillekin oli neuvottu väkijoukon läpi, no eihän siitä mitään tullut. Tämä oli tosin ainut negatiivinen juttu. Jos olisi vaikka satanut vettä, olisi kyllä ollut tosi kurjaa. Mies veti molempia matkalaukkuja kuin juhta meitsi kipitti kiukkuisena perässä…

Jos olisi viipynyt Barcelonassa pitempään ja halunnut relata aurinkoa ottaen, sekä sisäpihalta että katolta löytyi aurinkolavereja sekä pieni pulahtamisallas. Sisäpihalla oli ihan kunnon tasanne lavereille. Lisäksi hotellissa oli todella kaunis kirjastohuone sekä ulkoterassi.

Kuvasin matkalla aika vähän, mutta napsin sentään muutamia kuvia hotellistakin.

Ja sitten aamiaishuonekuvia.

Sellainen kiva mesta. Minulle on tärkeää, että voi nukkua yönsä rauhassa, ja herätä ihanalle aamiaiselle. Se on tärkeä kriteeri hotellia valittaessa. Tässä meni ihan kaikki oikeastaan nappiin, joten voin suositella!

Mukavaa iltaa kaikille!

Share:

2 Comments

  1. Tiia K
    12/04/2016 / 3:22 pm

    Olen myyty tuosta aamupalasta, aah ei mitään vehnäleipää ja hilloa. Barcelona on ihana paikka ja olemme aina vuokranneet asunnon, koska muksujen kanssa se on tuntunut helpoimmalta ja ystäväni tädillä on siellä ihan ytimessa mutta rauhallisella alueella kiva asunto pienellä pihalla. Lasten kannalta tuntunut siis helpoimmalta. 🙂 Tuo hotelli olisi kiva ja peukut altaalle. 🙂

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    12/04/2016 / 5:15 pm

    Oi, sä oletkin sitten kokenut kävijä, ja tykästynytkin ilmeisesti, koska sinne aina tykkääte palata. Asunnon vuokraus on kyllä kätevää, ei olla sitä vielä kaupungissa tehty koska tykätään niin kovasti siitä hotelliaamupalasta! ; )

Vastaa