Invisalign, hampaiden oionta – check!

Uskomatonta – vuosi ja kolme kuukautta kestänyt osittaisessa yhteistyössä tehty Invisalign-oionta on saatu päätökseen. Miten nopeasti aika onkaan mennyt. Lauantaina 16.4. kävin Oralilla* Erottajalla, missä hammaslääkärini Kemilän Ville laittoi minulle retentiolangat hampaiden taakse.

Pidin viimeisiä kiskoja peräti neljä viikkoa, ja ne alkoivatkin olla tosi käytetyn näköiset. Pari päivää ennen h-hetkeä kävin hammashoitajalla vielä puhdistuttamassa hampaat. Hammaskiveä ei ollut juurikaan kertynyt kiskojen käytöstä huolimatta, sillä olin hoitanut purukalustoani huolellisesti hoidon aikana. Kiskoista ja niiden käytöstä oli tullut sulava arkirutiini. Enkä muuten kertaakaan valittanut, että hoito olisi ollut työlästä tai kiskot haitanneet, ei edes silloin, kun suussa oli vetokumit. Hyvänen aika, tällainen mahdollisuus, ei olisi tullut mieleenkaan valittaa! Hampaat eivät olleet kertaakaan kipeät tai edes arat. Kaikki meni todella hienosti.

Invisalign ylitti odotukseni, ja suosittelen menetelmää kaikille suorista hampaista haaveileville!

Memotain-retentiolangat, jotka minulle laitettiin, olivat aivan uudenuutta. Hampaistani tehtiin muotit, ja lanka noudatti hampaiden kaaren muotoa. Ville veikkasi, että olen ensimmäinen Suomessa, jolle tällaiset laitetaan, tosin jälkeeni tuli toinenkin asiakas, joka sai samanlaiset. Lanka oli aivan ohuenohut ja hyvin vaaleaa metallia. Se istahti paikoilleen helposti ja liimattiin kiinni. Sitä ei saa irti enää kuin poralla.

Aluksi kieli hakeutui lankaan koko ajan. Myös tunne siitä, että kohta pitää ottaa kiskot pois, ja missä mun kiskot ovatkaan-tunne olivat läsnä ensi päivät. Mutta nyt muutaman viikon jälkeen alan unohtaa niiden olemassaolon. Langan kohdalta pitää harjata vähän tarkemmin, samoin olen hankkinut erityishammaslankaa, joka päässä on siima. Niin sen saa ikenen ja retentiolangan välistä hyvin vietyä.

Entäs purenta sitten. Kun hampaille tuli tilaa, ne ovat viikon aikana jotenkin muuttaneet paikkaa. Saan purupinnat yhteen – se on ihan uutta meikäläiselle! Puolen vuoden päästä on tarkistus, jossa katsotaan, miten purenta on asettunut. Eli Invisalign on mainio purennan korjaaja. Leukojeni V-muodossa olleet hampaat ovat nyt asettuneet U-muotoon, eikä onneksi yhtään hammasta tarvinnut vetää.

En voi sanoin kuvailla, miten onnellinen olen lopputuloksesta! Hampaani ovat muuten olleet hyväkuntoiset, ei reikiä moneen vuoteen, eikä minulle ole koskaan tehty juurihoitoakaan. Ja nyt sitten on vielä purentakin kunnossa ja hampaat suorassa – se on niin uskomatonta ja upeaa. Jokainen, jonka hampaille on tehty sama remontti, voi varmasti samaistua tunteeseeni.

Ja hammaslääkärilleni Ville Kemilällä suurkiitokset. Sain niin hyvää hoitoa. Kävin tsekkkauksessa kuukausittain, vaikka ihan niin tiheään ei olisi ollut tarvettakaan. Välillä hampaitten välejä hiottiin, katsottiin, oliko vedoille tarvetta jne. Tähän kun lisätään vielä oma tunnontarkka kotihoitoni, lopputulos on juuri kuten hammasanimaatio antoi odottaakin.

Kyllä nyt kelpaa hymyillä! Hymyillyt olen kyllä ennenkin, mutta nyt hymyilyttää vieläkin enemmän!

Invisalign ylitti odotukseni, ja suosittelen menetelmää kaikille suorista hampaista haaveileville!

Lue kaikki postaukseni aiheesta:

Hampaat suoraksi aikuisiällä
Neljännet muotit ja vetokumit
Invisalign-päivitys numero kolme
Invisalign-päivitys numero neljä
Vuosi oikomista takana

Share:

27 Comments

 1. Sara
  04/05/2016 / 5:19 pm

  Vau, hampaasi näyttävät upeilta! Hyvää helatorstaita!

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2016 / 6:14 pm

  Kiitti! Koko elämäni olen haaveillut suorista hampaista, ja nyt mulla on ne. Plus purenta! Kiitti samoin, on neljän päivän vapaa, aion nukkua flunssanpoikaseni pois…

 3. Jonna H.
  04/05/2016 / 8:47 pm

  Wau, ihan mieletön lopputulos!

 4. Tuula / Tuula's life
  05/05/2016 / 5:56 am

  Upea lopputulos! Onnea! Hyvää helatorstaita!

 5. Mysterious M
  05/05/2016 / 6:22 am

  Tosi hyvä lopputulos! Meillä 15 vuotiaan alapurenta on viimeistä tarkistuskertaa vaille valmiina. Kunnalliseen ei päästy, kun ei ollut purentavirhettä ja kuitenkin alalleuka oli liian kapea, että sinne kaikki hampaaat olisi hyvin mahtuneet. Nämä säästöt! Mutta koin velvollisuudekseni viedä tytär oikojalle, sillä itselläni ei ollut aikoinaan sitä onnea. Nyt kun tyttären hampaat on ok, tekisi mieli itsellekin hammasremonttia suunnitella, mutta hirvittää ne hinnat!

 6. Terhi
  05/05/2016 / 6:57 am

  Vau, todella kauniit hampaat! Mikä lopputulos!Minulla on vielä Invisalign-oikominen käynnissä. Hampaat alkavat olla esteettisesti suorassa, mutta loppuvuosi vielä hiotaan purentaa. Pystyn jo nyt samaistumaan tuohon kuvailemaasi tunteeseen suorista hampaista, vaikka kalvot ovat suussa.:) varmasti outo tunne, kun kalvoja ei enää tarvitsekaan.:)Mukavaa kevättä!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 7:44 am

  No on kyllä, en voi uskoa todeksi. Siihen aikaan, kun olin lapsi, ei meillä maalla todellakaan ollut tapana oikoa hampaita. Jäi ylipurenta ja ahdas ylärivistö, purupinnat sikinsokin. Oli kaiken vaivan arvoista!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 7:45 am

  Kiitos – aika meni tosi äkkiä!Kiitti samoin sinulle, ihana, kiltti Tuula!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 7:47 am

  Lähes jokaisella teinillä tuntuu olevan raudat suussa, ja onhan se satsaus ihan kansantaloudellisestikin, sillä purennat jne aiheuttavat kaikenlaista migreenistä lähtien. Hinta kyllä kirpaisi, mutta vain kerran!

 10. Uraäidin Ruuhkavuodet
  05/05/2016 / 7:50 am

  Upeat hampaat! Paljon onnea sädehtivän hymyn johdosta =)

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 7:51 am

  Tervetuloa perässä ja tsemppiä edelleen! Eikö ole mahtava tunne, kun yläkalusto on jo suorassa, se tsemppasi hurjasti. Purenta kun oli hoidon aikana sekaisin, purin välillä poskeeni syödessä, enkä välillä jaksanut uskoa, että se suoristuisi, mutta niin se ain suoristuisi. Ja muotoutuuhan purenta nyt vielä, kun hampailla on tilaa.Oli todella outo tunne viikon verran! Aina, kun menin syömään, oli sellainen tunne, että muotit pitää ottaa pois, ja minne ne laitan, että löydän ne. Nimittäin olen hakenut niitä useammankin kerran!! Saatko säkin Memotainit? Nää ovat niin kätevät, ja laitettiin tosi helposti paikoilleen.

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 8:00 am

  Kiitos! hei muuten, en ehtinyt sulle mitään sanoa IBA:ssa illalla, tilanne naulakoilla meni niin nopeasti, ehkä näemme jossain paremmalla hetkellä. Näytit muuten upealta!

 13. Anonyymi
  05/05/2016 / 4:16 pm

  Uudessa Gloriassa tämä menetelmä luokiteltiin jotenkin pikatoimeksi, eikä saanut kovin korkeaa arvostusta.T. Minna

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 4:27 pm

  Mitenhän se voi olla pikamenetelmä, kun oionta voi kestää yli kaksikin vuotta!! Eihän ne hampaat siirry sen nopeampaa millään muullakaan oionnalla, jokaisen ihmisen leuka on yksilöllinen. Mullakin vei reilusti yli vuoden. Multa ei tarvinnut vetää hampaita ja tulos on tosi hyvä. En tajua, mutta ei tarvitsekaan. Ehkä sen kirjoitti joku, joka ei ole jututtanut yhtäkään Invisalignin kokenutta ihmistä tai sitä tekevää lääkäriä.

 15. Sanna
  05/05/2016 / 6:25 pm

  En tunne muita Invisalign käyttäjiä, joten kysynpä sinulta. Kun kiinnikkeet poistettiin niin jäikö niistä jäljet hampaisiin? Lähinnä värieroa. Mietin tarvitaanko hoidon jälkeen hampaiden (kevyttä) valkaisua vai riittääkö vain puhdistus. Itsellä menossa kalvot 27/33 eli loppu häämöttää! 🙂

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2016 / 6:30 pm

  Ei jäänyt mitään. Tosi kauniisti hiottiin pois. Mulle tehtiin vain soodapuhdistus. Jos sulla ei ole ennen valkaistu, niin nythän voi, tai sitten voit varmaan kotivalkaistakin, kun on jo muotitkin valmiina? Jee, tosi lähellä olet jo finaalia! Joko olet miettinyt, millaisen retention otat, yökalvot vai langat?

 17. M-K
  05/05/2016 / 11:57 pm

  Vaude, todella kauniit hampaat ja purenta! Kyllä kannatti todellakin!

 18. Sanna
  06/05/2016 / 8:47 pm

  Tänään selvisi, että kiinnikkeistä ei tosiaan jää jälkiä kun ne jouduttiin poistamaan tilapäisesti. Ala kulmahammas ei ole liikkunut toivotusti ja nyt Jenkkeihin lähetettiin pyyntö päivitetyistä kalvoista. Sitä varten tarvittiin uudet kuvat ja muotit. Tämän väliajan voisi tietty käyttää hyväkseen ja koittaa kevyttä vaalennusta kun hampaat ovat jo aika lailla suorassa. Olen vielä kahden vaiheilla jälkihoidon kanssa, langat maksaa erikseen, mutta olisivat helpommat. Toisaalta muovit suussa nukkumiseen on niin tottunut, mutta haluaako sitä tehdä ikuisesti. Kiva kuulla, että lankojenkin kanssa putsaus on helppoa! Sitä vähän mietin kun olen yleensä käyttänyt hammaslankaa.

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  07/05/2016 / 6:11 am

  Eikö ole hyvä lopputulos, I'm soooo happy!

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  07/05/2016 / 6:17 am

  No voi että, hampailla on oma elämä, toivotaan että uudet muotit korjaavat asian. Mä päädyin lankoihin ihan helppouden, mut myös kustannusten takia. Yökiskot maksavat loppupeleissä enemmän, kun ne pitää uusia kuitenkin, hammaslääkärini sanoi, että noin kolmen vuoden välein. Voisin kuvitella, että Memotainit ovat tavallisia retentioita kätevämmät, kun ne noudattavat hampaiden omaa kaarta. Tsemppiä sinne, ja oli tosi kiva kuulla kokemuksiasi.

 21. Anonyymi
  09/05/2016 / 3:28 pm

  Tosi hyvältä näyttää, upea lopputulos! Itsellä menossa kalvot 5/22 ja pahemmin en eroa vielä huomaa mutta katselen lähes päivittäin motivaationa Invisalign-videotani jonka oikojani lähetti minulle. Kukaan ei ole huomannut kalvojani (tai ainakaan mitään sanonut)vaikka nyt kiinnikkeet alakulmahampaissani ovat kyllä mielestäni aikamoisen näkyvät.. Toivottavasti saan yhtä upean tuloksen kuin sinä vaikka hommaa onkin aika lailla enemmän, varsinkin alaleuassa…(!) Aurinkoista kevättä!!!

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  09/05/2016 / 5:24 pm

  Tsemppiä, tsemppiä, minä täällä kannustan sinua täysillä! Eihän sulla ole kuin vajaan vuoden oikominen, mulla oli 29'kalvoa, mutta paria settiä pidin kauemmin kuin kaksi viikkoa. Kiinnikkeet ovat se kurjin osio. Ja uskomatonta, ei niitä kalvoja tosiaan ulkopuolinen huomaa, mulla vaan joku oppilas ihmetteli, kun hampaani niin kiiltävät 😉 Video on hurjan motivoiva, ja se on todellakin se lopputulos, ei uskoisi, mutta on!

 23. Anonyymi
  10/05/2016 / 12:23 pm

  Olenkin usein miettinyt miksi minulla on "vaan" 22 kalvoa, koska hampaani ovat tosiaan ihan hurjan vinkkelit, sinun aloitustilanteesi on minuun verrattuna lähinnä "tavoite"…! Toivottavasti ei tule mutkia matkaan eikä tarvittaisi lisäkalvoja.. Joka kerta (käyn kerran kuukaudessa) oikoja kyllä sanoo että hyvin edistyy ja kaikki täydellisesti…

 24. Anonyymi
  26/01/2017 / 5:15 pm

  Apua! Miten ihanat hampaat! Olen aloittamassa samaa savottaa…tuskin maltan odottaa! Vuoden kuluttua saan minäkin upean hymyn!

 25. Marjukka / Fab Forty Something
  26/01/2017 / 5:34 pm

  Tsemppiä sulle! Vuosi menee äkkiä ja suora rivistö on niin sen arvoista

 26. Riikka
  22/06/2018 / 11:46 pm

  Hei! Perustin Invisalign Suomi vertaistukiryhmän, jos joku lukijoistasi olisi kiinnostunuthttps://m.facebook.com/groups/274514456426562

 27. Anonyymi
  14/02/2019 / 6:13 pm

  Upeat hampaat 🙂 Itselläni on sama urakka alkamassa ihan pian, VIHDOIN, enkä malttaisi millään odottaa 🙂 Kokemuksia googlaillessani löysin tänne ja näiden kuvien jälkeen oon vielä enemmän innoissani tulevasta.

Vastaa