Jäävuoren huippu on huippu!

Jonna Vormalan äskettäin julkaistu salaattikirja Jäävuoren huippu on ollut arvostelumenestys, eikä muuten ole mikään ihme, kun kirjaan tutustuu! Ostin sen viime viikolla DOTS…:issa käydssäni. Selailin sitä hartaasti, ja totesin, että tämä on juuri sellainen kirja, jota tarvitsen. Rakastan salaatteja, mutta yleensä olen tehnyt lämpimän ruuan kaveriksi salaatin. Ihan lounaaksi tai illalliseksi en niitä ole syönyt muuta kuin kesäisin, ja silloinkin siinä pitää olla kalaa tai kanaa, pelkkä salaatti tuppaa olemaan minulle liian heppoista ruokaa. Itse olen laiska kehittelemään niitä, siksihän on ruokakirjailijoita, että me tavisruuanlaittajat saisimme vinkkejä.

Kirjan salaatit on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Kevät alkoi parsasalaatilla, joten jes, ei kun kokeilemaan! Rakastan parsaa, ja keväällä sitä tulee kyllä syötyä. Ainoa poikkeus ohjeeseen oli, että paistoin parsat kevyesti voissa al denteksi, eli salaatista tuli sittenkin lämmin kyytipoika broilerinfileille.

Viime kesänä syötiin hyvin, todella hyvin, ja luulen, että niin tapahtuu tänäkin kesänä! Onko kirja sinulle jo tuttu?


Päivä on sujunut ulkotöissä. Poden jokakeväistä huonommuudentunnetta kun katson puutarhaa, Minultahan puuttuu täydellisesti sellainen geeni, jolla ymmärretään ja hoidetaan kasveja. No, kasvavathan nuo kasvit tuolla joka tapauksessa, ja ymmärrän sen, että upeat puutarhat kasvavat vain todella ahkeralla hoidolla. Minä mieluummin löhöän kesäpäivänä kuin kitken, joten oma on valintani. Joka tapauksessa, pensaiden aluset ja kukkapenkit on haravoitu ja tuotu niihin multaa. Pesin ikkunalaudat, mies putsaa parhaillaan terassia. Puutarhakalusteet tuodaan viimeistään huomenna. Luultavasti myös ikkunanpesu pitää aloittaa, ei mahda mitään. Ulkona ollaan niin myöhään kuin on lämmin. Saa nähdä kuinka jumissa olen huomenna, harava heilui reippaasti ja nälkä oli muuten sen mukainen.

Olen ollut viime päivät vähän väsynyt ja apeilla fiiliksillä, mutta tänään ulkona puuhaillessa tuli hyvä olo. Ajattelin, että tässä on kaikki, tässä aurinkoisessa päivässä. Saa puuhata ulkona, on lämmin, on rakas, koti ja kaikki kevään äänet ympärillä, kesä edessä, läheisillä asiat hyvin. Millään muulla ei oikeastaan ole väliä.

Hyvää helatorstaita!

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *