Mami-farkut

Tein sen. Apua. Vannoin, etten ikinä pistäisi päälleni korkeavyötäröisiä housuja elettyäni niissä läpi 80-luvun ja yli puolet 90-lukuakin. Mutta niin se mieli muuttuu! Tosin Monkin farkut päälleni puettuani tuntui siltä, että been there, done that. Silti, taas look tuntui tosi uudelta omassa vaatevalikoimassani. Ihan hauskaa oikeastaan. Tätä muoti juuri on, hassuttelua, sanojensa pyörtämistä, turvallinen alue mielensä muuttamiseen.

Nuo Monkin farkut ovat muuten ihan mahtavat. Paksua denimiä. Loistava istuvuus. Edulliset.

Muistan sen hetken, kun luovuin korkeavyötäröisistä housuista. Sovitin Amerikan-reissulla Gapin matalia shortseja, ja hitsi, ne tuntuivat jalassa hyvältä ja näyttivät uudelta. Siihen jäivät korkeat vyötäröt. Vuosi taisi olla 1997. Vyö on muuten samaiselta reissulta. Olen säilyttänyt sitä melkein kaksikymmentä vuotta!

Kotona sain kuulla jotain vaimeaa kommenttia Matti Nykänen-farkuista. Blaa-blaa-blaa, sanoiko joku jotain…?jeans Monki / t-shirt Zara / pumps Apair / scarf Balmuir ”Como”*

Tänä aamuna kello soi vähän puoli seitsemän jälkeen. Heräsin vatsaltani, ohuen kesäpeittoni päällä oli vielä aamuyöllä lämmikkeeksi haalittu talvella käyttämäni untuvapeitto. Oli kuin olisin haudasta herännyt. Ensi sanani olivat ”onko pakko”. Että hyvää huomenta sullekin, kulta.

Ja iltapäivällä tulin kotiin suurin suunnitelmin: siivous, silitys, lenkki. Mutta hah, taco-annoksen jälkeen jäin sohvalle nuokkumaan ja katsomaan Beverly Hillsin täykkäreitä. Ja seuraavaksi katsotaan Fjällbackan murhia. Kaikki velvollisuudet saavat minun puolestani jäädä huomiseen (tai ylihuomiseen). Ehtiihän sitä.

Mut hei, mites nuo mom jeans, eli mamifarkut? Iskeekö? Onko ehdoton nou-nou? Muistatko, miten ihanat ne olivat silloin kasarilla? Minä muistan, että kuroin farkkujen vyötärön tosi kireäksi leveällä, pinkillä vyöllä, olipa makeeta!

Ihanaa iltaa kaikille!

*mainoslinkki

Share:

20 Comments

 1. Anonyymi
  27/05/2016 / 5:26 pm

  Korkeavyötäröisissä farkuissa ei peffa pääse oikeuksiinsa, ei sanon minä : )

 2. Anonyymi
  27/05/2016 / 6:22 pm

  Juu, eipä tuo kasari helpolla unohdu. Minä olin Beavers-tyttö läpi koko 80-luvun. Farkkutakki ja farkut piti aina olla Beaverit.Olishan se toisaalta kiva, että tulisi kunnolla muotiin oikein kunnon korkeavyötäröiset farkut ja housut. Itse olen todella pitkä ja omaan pitkän selän, niin nuo korkeavyötäröiset istuu paljon paremmin. Näinä matalavyötäröisten kulta-aikoina olen joutunut pitämään vähintäin normikorkusia, joten oman mukavuuden kannalta muistelee kaiholla kasariaikoja.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  27/05/2016 / 6:31 pm

  Ihanaa, Beaversit! Mä niin muistan ne farkut, istuivat todella hyvin! Kyllä, pitkäselkäistä korkea vyötärö pukee todella hyvin, ja nyt on malleja joista valita vaikka millä mitalla. Samoin jos on tiimalasi tai loiva tiimalasi kuten itse olen, korkea vyötärö on imartelevin vaihtoehto.

 4. Heli V. - Feminine Soliloquies
  27/05/2016 / 6:50 pm

  Joo, kyllä korkeavyötäröiset istui sulle. Itse en näillä kiloilla edes viitti ajatella :/. Sä oot vielä sirompi livenä kuin kuvissa.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  27/05/2016 / 7:15 pm

  Kiitti ihana. Siis millä kiloilla – en kyllä nähnyt sellaisia…

 6. Anonyymi
  27/05/2016 / 9:44 pm

  Haloo?! Siis ihan kamalat meidän ikäisille! Kerran olen elänyt tuon ajan, ei kiitos enää koskaan! Mutta sopii tyttärelleni 20 v.

 7. Lady of The Mess
  27/05/2016 / 9:57 pm

  Hyvin muistan vielä – ja valitettavan hyvin muistan silloisen vyötärönikin – sen, jota ei enää ole;)Minä en oikein matalavyötäröisiä housuja ole voinut käyttää ollenkaan – liian iso takamus on estänyt sen, joten ilolla otan vastaan sen, että housuissa on taas vyötärö. Edes niissä;)Iloa ja valoa viikonloppuun, Marjukka!

 8. Aurinkokujalla
  28/05/2016 / 5:51 am

  Täytyis melkein kokeilla ensin, ennen kuin osaa sanoa mielipidettä suuntaan tai toiseen.Osallistu kastehelmi arvontaan.Hyvää lauantai päivää.

 9. Anonyymi
  28/05/2016 / 9:00 am

  Tällaisilla farkuilla saadaan aikaan se ns. leipälapio-takamus – toisten mielestä hot, toisten mielestä not. Pepun pyöreyttä saa sen sijaan korostettua matalampivyötäröisillä farkuilla, joiden taskut ovat suorassa linjassa toisiinsa nähden ja suht matalalla (näissä taskut on sijoitettu A-mallisesti ja korkealle, jolloin syntyy lantion alaosaan leventävä vaikutelma). Kaikkein pahinta näissä farkuissa on kuitenkin tuo haarapussitus. Sovittelin näitä monia, mutta haarapussitus on niin järkyn näköistä, että ostamatta jäi. Keisarin uudet vaatteet?

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  28/05/2016 / 9:15 am

  Eikä, miksi? Kurja, jos iän pitää kahlita, eikö vaan?

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  28/05/2016 / 9:16 am

  Matalavyötäröiset eivät istuneet ollenkaan, mäkin tervehdin ilolla näitä korkeampia! Kiitos samoin sinulle!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  28/05/2016 / 9:17 am

  Mäkin kokeilin ensin, ja tykkäsin! Yllätyin itsekin!Kiitos samoin sulle! 🙂

 13. Anonyymi
  28/05/2016 / 1:18 pm

  Kivasti istuvat! Omalle kohdalla nuo mamit eivät kuulu fanituspuolelle. Yksinkertaisesti vaan siitä syystä, että olen pitkäjalainen-lyhytselkäinen-kombo, joten näytän kaikessa korkeavyötäröisessä varsin hilpeältä 🙂 Rentoja viikonlopunjatkoja! Malla

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  28/05/2016 / 3:17 pm

  Sun vartalotyypille tosiaan sopii matalampi vyötärö. Nauti pitkistä jaloista – flaret nätyyävät sulla varmasti upeilta! Kiitti samoin Malla!

 15. Business Woman
  29/05/2016 / 3:05 pm

  Jos mulle ei jäänyt viimeisimmältä Lontoon matkalta muuta mieleen, niin se ainakin, että mami-farkut on nyt kyllä niin IN. Niitä oli kaikkialla tarjolla tai ainakin siellä, missä minä poikkesin. Esim syksyn farkkutakeissa oli melkoinen tuulahdus kasari-ysäri -meininkiä. Eli ootahan vähän, niin kohta nousee etutukkakin taas pitkästä aikaa kivasti tötterölle 😀 Minäpä en ole vielä edes sovittanut tätä kyseistä mallia, koska se ei sopinut mulle silloin kasari-ysäri -aikoihinkaan. Sulle nämä sopii paljon paremmin:)

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  29/05/2016 / 3:31 pm

  Kyllä se etutukka vielä nousee! Lontoo on niin in paikka, että sitä on uskominen muodin suhteen. Muutamalle vartalomallille mami sopii hyvin. Muistan erityisesti yhdet vaaleansiniset, voi että niistä pidin. Niissä oli nyörit lahkeensuissa. Niiden parina pidin neulehupparia. Oi niitä aikoja!

 17. Taru | HOME AT LAST
  07/06/2016 / 12:51 pm

  Vuosi pari sitten irvistelin, nyt hiljalleen lämpenen. Sulle sopivat, itselleni en ole edes testannut – vielä. 😀 😉

 18. Annukka
  07/08/2016 / 4:54 pm

  Mun mielestä sopii sulle tosi hyvin, on kauniit ja istuvat. Itsekin olen katsellut juuri tuollaisia. Todella kaunis malli. Muistan itsekin pitäneeni 80-90-luvulla vaaleita farkkuja ja kyllä haikailen niiden perään nytkin, hyvältä näyttää.

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  07/08/2016 / 4:59 pm

  Mulla on menossa jo toinen kierros!

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  07/08/2016 / 5:03 pm

  Se on niin nastaa, kun muoti kiertää. Lempparit tulevat vielä kerran!

Vastaa