Mark & Spencerin juhlamuotia

Olin tosi innoissani, kun sain tämän kutsun kuvata yhteistyön merkeissä Mark & Spencerin juhlamuotia. Nykyajan juhlavaatteita ei enää osteta vain yhtä juhlaa varten. Niiden monikäyttöisyys on tärkeää, se että yksi asu toimii asusteita vaihtamalla arjesta juhlaan, aamusta iltaan.

Tunnustan, että en kovin hyvin tuntenut M&S:n kauden tarjontaa vähäisistä (ns. olemattomista) kaupungillakiertelypäivistäni johtuen. Sitäkin hauskempi oli todeta, että hei, täällähän on vaikka mitä ihanaa ja oman tyylistä! Mark & Spencer on siis Sokoksen talossa peräti neljässä kerroksessa.

Sain avukseni Veeran, joka heti tuntui tietävän, millaisia vaatteita etsin, ja joka ahkerasti esitteli minulle mekkoja, paitoja, housuja, kenkiä… Sain varsin nopeasti valittua mieleiseni kokonaisuudet, ja itseasiassa tuli ihan runsaudenpula. Siinäpä sitten mietiskelimme, mitkä on pakko jättää pois. Mutta katsotaanpa, mihin päädyin ja mitkä asukokonaisuudet kuvattiin!

Tiesittekö, että monen brandin lailla M&S tekee yhteistyötä kiinnostavien julkisuuden vaikuttajien kanssa. Livia Firth (kyllä Colin F:n vaimo) on kestävän kehityksen ja ympäristöasioiden innokas ja vaikutusvaltainen puolestapuhuja. Suosikikseni noussut vihreä mekko on hänen suunnittelemastaan mallistosta.

Mekko on kuin häivähdys 50-lukua, venepääntie, tiukka miehusta ja kauniisti poimutettu vyötärö. Tämän mallinen mekko on omalle vartalotyypilleni paras. Mekko on ekopuuvillaa. Keksin sille heti käyttöä: koulun päättäjäiset, kesähäät, sukujuhlat… Mekon väriä heijastava koru ei vie pääntieltä tilaa, vaan juhlistaa sitä kauniisti.
Arvatkaapa, missä mekko on nyt? Kyllä, vaatehuoneessani se on… Lunastin sen itselleni, niin paljon siitä pidin.

Tiedätte minun pitävän housuasuista, ja tässä on kaunis yhdistelmä: vajaamittaiset, korkeavyötäröiset puuvilla-stretch-housut ja herkkäkuvioinen paitis. Päivällä asun voi asustaa ballerinoilla, illaksi vaihtaa korkeat korot. Koruksi laitoin pitkän, kullanvärisen kaulakorun. Paidan kuviointi ei kaipaa täyteenasustamista. Helmassa on kaunis kangaskaistale, tätä puseronhelmaa ei ole tarkoitus laittaa piiloon, vaan jättää se kauniisti housun tai vaikkapa kynähameen päälle.Kolmas asu oli setin musta hevonen, sillä lisäsin sen kuvauslainapinoon viime hetkillä sovittamatta.  Mekko on mitä mainioin lämpimien kesäiltojen juhliin, toisaalta sitä voi pitää sandaalien tai espadrillojen kanssa päivälläkin. Koruksi riittää pitkä, ohut kaulakoru. Juhliin laittaisin sandaalit tai kevyet avokkaat. Mekon sivussa on pikantti halkio.


Viimeinen valitsemani vaate on jumpsuit, culottes-tyylinen kokoasu. Se istui täydellisesti ja oli mittasuhteiltaan muutenkin juuri oikea. Kaunis sininen ei juuri asusteita kaipaa, pienen laukun ehkä ja rannekorun. Tästä pidin myös tavattomasti, housutyttö kun olen.


Mikä asuista on sinun suosikkisi? Onko Mark & Spencer sinulle tuttu liike?

*kengät ja asusteet omiani

*juomia ei voi kommentoida alkoholilain takia

Share:

10 Comments

 1. Anonyymi
  06/05/2016 / 6:41 am

  Nyt oli pakko alkaa kommentoimaan. Tuo vihreä mekko on aivan täydellisen upea! Istuu sulle kuin hansikas, hieno vihreän sävy ja nudet korkkarit kruunaa kokonaisuuden!

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  06/05/2016 / 7:10 am

  Se on tosi ihana, ja sopii monille vartalotyypeille. Mekko saa olla pääosassa, siksi nudet kengät. Kiva, kun tykkäsit!

 3. Anonyymi
  06/05/2016 / 7:53 am

  Vaikea valita vihreän mekon ja jumpsuitin välillä, molemmat istuvat täydellisesti ja sopivat upeasti väreihisi! Nudet korkkarit ovat täydelliset ja sanoisinpa melkein että ainoat mahdolliset noin vahvan värisen mekon kanssa. Jumpusuitin kanssa olet myös löytänyt makeet korkkarit, rakastan kaksivärisiä kenkiä! Molemmissa asuissa on myös kauniita leikkauksia ja yksityiskohtia, ne eivät todellakaan juuri korustusta kaipaa. T: Ansu

 4. SaaraBee
  06/05/2016 / 8:24 am

  Tuttu on ja vaatekaapista löytyy paljon M&Sn vaatteita. Nytkin on päällä kyseisen liikkeen tunika. Kaikki asusi ovat ihania, mutta vihreä mekko on kyllä kuin sinulle vartavasten tehty.Tilaan myös joskus heidän vaatteita netistä, jos sopivaa kokoa ei liikkestä löydy. Tällä viikolla kusti polki kolme t-paitaa kesäksi. Kyllä t-paidalla ja t-paidalla on eroa.Hienoa, että M&S on nykyisin myös edustettuna Suomessa.Mukavaa viikonloppua. Täälläkin paistaa aurinko!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  06/05/2016 / 11:46 am

  Jumpsuit oli ihanan erilainen, ja vitsi se tosiaan istui hyvin. Ja rakastan tummansinistä… Kaksiväriset korkkarit ovat Michael Korsit. Samaa mieltä, turha korustaa luikaa, kun itse vaate on niin kaunis. Ihanan aurinkoista päivää sulle, Ansu!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  06/05/2016 / 11:49 am

  Siellä teilläpäin onkin varmaan mahtavat valikoimat! Kiva tietää, että t-paidat ovat hyvälaatuisia, sellaisia on vaikea löytää.Mun ystävä Donagh jo Fb:ssa iloitsikin, että Irlannissa paistaa, tuntuu, että siellä ja meillä on monesti samanlainen ilma. Nautitaan!

 7. Anonyymi
  06/05/2016 / 2:30 pm

  Tuo vihreä mekko on kiva! En omista mitään M&S-vaatetta, ehkä pitäisi mennä sovittekemaan…

 8. Anonyymi
  06/05/2016 / 3:35 pm

  Tuo vihreä väri sopii sinulle todella loistavasti ja malli on kaunis siis mekkokin:)T.A

 9. Anonyymi
  21/05/2016 / 12:38 am

  Oo tuo vihreä mekko. Mulla olis siihen just täydelliset gaborin punaiset kiilonahkakorkkarit. Doppwomanin innoittamana:) Mitä mekko maksaa?

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  21/05/2016 / 5:02 pm

  Muistaakseni 160€.

Vastaa