Oi lauantai!

Ensiksi iso kiitos teille, jotka kommentoitte postaustani Onko blogien aika ohi. Siihen tuli tosi mielenkiintoisia kommentteja puolesta ja ei niin puolesta. Huippua!

Mikä ihana päivä! Eikä se ole vielä ohi. Meilläkin pauhaa lätkämatsi, niin kuin varmaan aika monessa muussakin kodissa tällä hetkellä, mutta minua ei varsinaisesti kiinnosta. Meitsiltä puuttuu täydellisesti sellainen geeni. Odottelen sen sijaan tässä saunan lämpiämistä…

On ollut niin suloinen lauantai. Aamu alkoi leppoisasti kunnon kahvi- ja aamiaisannoksella. Siivousrupeaman jälkeen avasimme grillikauden perinteisesti lohella. Kyytipoikasalaatti oli jälleen Jäävuoren huippu-kirjasta: ilmakuivattu kinkku, meloni sekä rucola. Koska melonia oli vähän, lisäsin vähän kurkkua mukaan. Kinkku oli mahtavan rapsakkaa, se siveltiin öljyllä ja paahdettiin uunissa. Olipa hyvää! Minusta tuntuu, että syömme hyvin tänä kesänä…


Päivän asuna on kotilempparini lappuhaalari, Seppälästä.


Hatut ovat jo löytäneet paikkansa naulakoista. Menorcalta hankittu lierihattu ja Balmuirin uutuus, panamattu värissä champagne tällä hetkellä näkyvillä.


Balmurilta on myös huonetuoksu ja kauniit nahkaiset alustat. Näitä voisin sirotella joka puolelle.

Kävin taittelemassa runsaasti kukkivasta omenapuusta muutaman oksan, joukkoon niin ikään muhkeasta norjanangervopensaasta muutama tuoksuva varsi. Eiväthän ne kauan maljakossa kestä, mutta ne ovat suloisia, tuoksuvia ja niin kauniita!


Sitten sarjavinkki teille, jotka tykkäättä ruotsalaissarjoista, kuten Annika Bengtzonista tai Maria Wärnistä. Fjällbackan murhat on ihan loistava ruotsalaisdekkarisarja, johon jäin koukkuun heti ensi jaksosta. Se tulee ainakin Netflixiltä. Saunan jälkeen aion siis parkkeerata itseni sohvalle (ja vastustaa irtokarkkien hakua kiskalta). Ihana vaan olla ja öllöttää. Oi lauantai! Nauttikaa tekin!

Ps. Oho, Suomi voitti!

*sisältää mainoslinkkejä

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  21/05/2016 / 4:30 pm

  Moi, mikä on teidän päärynäpuulajike? Tuoksuuko norjanangervo oikeesti hyvältä?sipsi@iki.fi tsemppiä vikoihin viikkoihin ennen lomaa!

 2. Belladonna
  21/05/2016 / 4:40 pm

  Mukavan leppoisalta kuulostava lauantai. Ihanaa iltaa!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  21/05/2016 / 5:14 pm

  Voi, mä en tiedä mikä se on. Sellainen peruspäärynä! Tiiäkkö minusta tuoksuu hyvältä, kesältä!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  21/05/2016 / 5:15 pm

  Tällaisia oäiviä tarvitaan! Kiitos samoin sulle!

 5. Emma
  22/05/2016 / 5:31 am

  Kiitos vinkistä! Tykkään Läckbergin kirjoista tosi paljon (kuten kaikista muistakin ruotsalaisdekkareista), joten tuota täytyy ruveta katsomaan. Talvella telkkaria ei tule katsottua juuri ollenkaan, mutta lomalla on aikaa ja "viitseliäisyyttä" istua välillä telkkarinkin ääressä.Mukavaa sunnuntaita sinulle Marjukka!Emma / Harkittuja herkkuja

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  22/05/2016 / 4:36 pm

  Mä tykkään kovasti, eilen katsottiin jo toinen. Kiva kun ne eivät ole sellaisia ällöraakoja kuten monet sarjat nykyään ovat.Samoin sulle, Emma!

Vastaa