Dubrovnik ja shoppailu

Dubrovnikin matkasta riittää matskua vielä pariksi postaukseksi. Sainkin jo pyynnön kertoa minkälaiset shoppailumahdollisuudet Dubronikissa on. Mikään shoppailijan paratiisi Dubrovnik ei ole, mutta eipä sitä kaipaakaan, kun vieressä on välkkyvä Adrianmeri ja ravintoloita, joissa on mitä ihanampia ruokia. Iltaisin oli kuitenkin ihan kiva kierrellä kujilla ja vähän katsella niitä kauppojakin.

Siroka-kadulla (ensimmäinen leveämpi katu oikealla, kun tullaan vanhaankaupunkiin Pilen aukiolta päin) oli hurmaava valkoisten vaatteiden kauppa nimeltä Blanc du Nil. Se on ranskalainen merkki, jonka kaikki vaatteet valmistetaan egyptinpuuvillasta. Valikoimissa oli paitoja, toppeja, tunikoita, shortseja, hameita, housuja ja mekkoja lyhyinä ja pitkinä. Miehille oli tarjolla housuja ja erilaisia paitoja, myös lastenvaatteita oli saatavilla. Hattuja ja rantalaukkujakin löytyi. Ostin sieltä valkoisen maksimekon, joka maksoi 280 kunaa, eli neljäkymppiä, ja tunikan löytyi, noin kolmekymppiä.


Korukauppoja oli myös pilvin pimein, ja erityisesti kiinnostivat ne, joissa myytiin koruja Dubrovnikin omien vanhojen mallien mukaan. Filigraanikorvikset, kaulakorut ja sormukset olivat tosi kauniita. Kävin Sirokan leikkaavalla kadulla muutamassa vierekkäin olevassa korukaupassa etsimässä äidille synttärilahjaa. Kaupassa, josta sitten ostin hänelle riipuksen, oli tosi hyvä palvelu, ja itse kultaseppä teki takana töitä. Mukavat myyjätytöt kertoivat, että talvella Dubrovnik on ihan hiljainen, silloin tehdään koruja ja kesällä myydään. Koruja oli kullasta, hopeasta, ruusukullasta, kullatusta hopeasta. Itselleni ostin kauniit, kullatut hopeakorvikset, joissa oli pieni helmi. Kaupan nimi ja osoite löytyy kuvasta.Mitäs muuta Dubrovnikista sitten löytyy? Tuliaisiksi ostimme hilloja ja suklaata. Herkku- ja viinikauppoja on siellä täällä. Lisäksi merihenkisille turisteille löytyy todella viehättäviä raitatuotekauppoja, joissa on uikkareista raitamekkoihin, pyyhkeisiin ja rantakasseihin asti, valikoimaa herttaisia lastenvaatteita unohtamatta. Ja eipä unohdeta sitä, että Game of Thronesia kuvataan Dubrovnikissa! Virallisia GoT-matkamuistoja myytiin vähän siellä sun täällä. Ostimme GoT-joulupallon, jossa on esitettynä sarjan maailmankartta.

Keräilemme myös matkoiltamme vanhoja kaupungin karttoja, postikortteja tai kivipiirroksia, jotka sitten kehystämme Suomessa. Barcelonasta ostimme katutaiteilijalta ihastuttavan pikku akvarellin. Taidekauppoja on myös ympäri vanhaakaupunkia, ja onnistuimmekin löytämään tosi kauniin pienen akvarellin, joka esittää pääkatu Stradunia. Se odottaa vielä kehyksiään.

Lounaspaikkamme lähellä oli kauppoja, joissa myytiin mehuista uimatarvikkeisiin asti kaikenlaista, ja yllätys yllätys, myös kivoja pellavavaatteita. Pitkä tunikapaita löytyi sieltä.

Kaupungin ulkopuolella on pikkuinen ostari, josta löytynee ketjuliikkeitä, sen enempää en osaa siitä sanoa. Varmasti pääkaupunki Zagrebissa olisi hyvät shoppailumahdollisuudet, jos maassa viipyy pitempään.

*****

Me vietämme päivää nyt veljeni luona, aurinko paistaa ja kohta alan tehdä lounasta. Huomenna matka jatkuu Iisalmeen ja Sotkamoon. Hauskaa tiistaita ja hei, mahtavaa naistenviikkoa!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    19/07/2016 / 2:35 pm

    Juuri sopivasti shoppailumahdollisuuksia täydentämään tuota muuta ihanuutta sanoo herkkusuu ja merifani:) Tuon pellavaliikkeen Blanc du Nil pistän erityisesti muistiin. Viidakkorumpu tiedotti muuten, että loppuvuodesta avautuisi Aleksanterinkadulle Helsinkiin Massimo Dutti! Että melkoisen mainiota naistenviikkoa sinnekin!Malla

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    25/07/2016 / 10:43 am

    Ohhoh, Massimo Dutti olisi tosi tervetullut! Mukavaa reissua Kroatiaan, oli siellä vaan niin ihanaa!

Vastaa