Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Dubrovnik – satama ja ravintola Gradska kavana Arsenal


Dubrovnikin vanhassakaupungissa on ravintoloita jokaiseen makuun. Söimme kahdesti pizzat Mea Culpa ja Bona Vida-nimisissä ravintoloissa, ja Bona Vidan pizza taisi olla toiseksi parasta, jota olen syönyt. Se paras oli Blue Planetissa. ; )

Tykkäsin hurjasti satama-alueesta, jossa oli metkoja kalaravintoloita, jätskipaikkoja ja suosikiksi noussut Gradska kavana Arsenal ”Restaurant & Coffee House est 1895”. Kyseessä oli kaunis, vanhojen seinien sisällä, mutta täysin moderni läpitalon ulottuva paikka. Kaupungin puolella oli kahvila (jossa toki sai myös syödä). Sataman puolella oli varsinainen ruokaravintola. Ensimmäisellä kerralla saimme pöydän takaosasta, tuulettimen vierestä (ihanaa!). Toisella kerralla pääsimme ihan ensimmäiseen riviin aitiopaikoille. Ruokalista oli eräänlainen sanomalehti, hauska idea!

Ruoka oli niin hyvää! Sain oikein kunnolla tyydyttää risotonhimoani, sillä söin peräti kaksi erilaista. Toinen maistui voimakkaasti valkosipulilta katkarapuineen, ja sitä maistettuaan mies alkoi kadehtia annostani. Toisella kerralla otimme molemmat merellisen risoton, jossa oli tuoreita simpukoita, mustekalaa ja katkarapuja. Oli hyvää! Molemmat annokset olivat muuten alkuruokalistalta, mutta riittivät kyllä vallan mainiosti iltaruuaksi.

Viimeisenä iltana istuskelimme myös baarin puolella ulkona. Tykkään katsella ihmisiä. Ilta oli pimeä ja helteinen.

Palvelu oli täälläkin erinomaista, ruoka taivaallista, ja meistä tuli tyytyväisiä asiakkaita. Kroatialaiset tuntuvat tajuavan bisneksen päälle: kun palvellaan reippaasti ja laskutkin tuodaan heti, niin ihmisvirtaa riittää illaksi.

Jos nyt joku miinus tästäkin paikasta pitää sanoa, niin live-musiikki… En hirveästi tykännyt Mamma Mian versiosta pianolla ja sellolla. Odotimme vähän Game of Thronesin tunnaria, mutta ei…

Ennen illallista kävelimme satama-alueella ja muurin viertä. Ihmisiä oli uimassa illan hämärtyessä. Joka puolella näky kissoja istuksimassa tai lepäilemässä.
Välillä käytiin kävelemässä ja merta katselemassa… Voisin syödä vaikka jokaisessa pikku ravintolassa, jotka olivat vieri vieressä veden äärellä.
Pimeän tultua kävimme vielä Arsenalissa istuksimassa…
Mukavaa viikkoa, kaikille, huomenissa taas vaihteeksi asukuvia eiliseltä!

Share:

6 Comments

 1. Samas
  heinäkuu 14, 2016 / 10:30 am

  On se Dubrovnik vaan niin upea kaupunki; sekä silmille että sielulle kuin myös kulinaristille!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   heinäkuu 14, 2016 / 12:08 pm

   Niin on, ihanan pieni ja kodikas, ja se ruoka tosiaan, nami!

 2. Matkatar
  heinäkuu 14, 2016 / 11:53 am

  Voi ah miten kaunista ja upeat kuvat! Mieli tekisi tuonne kovasti. Kauan sitten kun oli vielä Jugoslavia olemassa niin olen käynyt lähellä automatkalla, teki vaikutuksen.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   heinäkuu 14, 2016 / 2:56 pm

   Kyllä sinne vois mennä toistekin! Eipä tule ajatelleeksi nykyään, että se on ollut joskus Jugoslaviaa!

 3. Katariina H
  heinäkuu 14, 2016 / 7:25 pm

  Siun kuvailu ja itse kuvat saavat matkakuumeen kohoamaan sfääreihin. Toisin sanoen miten ihana postaus! 🙂

  • Marjukka / Fab Forty Something
   heinäkuu 15, 2016 / 7:22 am

   Voi kiitti, olipa ihana tietää! Kroatia oli kyllä niin mahtava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *