Dubrovnik – vanhankaupungin kapeilla kujilla

Nyt Dubrovnikin reissumme tunnelmia kaupungin kujilta…

Vanhakaupunki on muurien ympäröimä, ja jos ei helteestä piittaa, pääsee muureja pitkin kävelemään lähes kaksi kilometriä ja tuhatkunta rappusta. Kaupunki on kuin kuppi, ihan keskusta on tasainen, mutta sitten kadut lähtevät nousemaan laidoiltaan ylöspäin. Kujille mahtuu kymmenittäin pikku ravintoloita, matkamuisto- ja taidemyymälöitä, baareja ja kahviloita. Vaikutelma on silti hallittu, ja kaupunkihan on todella, todella siisti. Turisteja sen sijaan riittää, no, niitähän itsekin olimme, eikä turistipaljous ainakaan haitannut minua.

Me lähdimme yleensä siinä seitsemän aikoihin hotellilta muutamaksi tunniksi vaeltelemaan ja illastamaan. Illallisen jälkeen piti vähän sulatella, ja kiipeilimme kapeita kujia satakin rappusta ylös. Ja kas, lisää pikku ravintoloita löytyi. Ja ihan oikeita asuntojakin kujien sydämessä.

Viime sunnuntaina kaupungissa alkoi klassisen musiikin festivaali, ja vähän harmitti, ettemme osuneet paikalle viikkoa myöhemmin. Kokemuksesta tiedän miten viehättävää on kuunnella musiikkia helteisessä ja pimeässä illassa…

Kaupunkia pommitettiin sodassa 1991 kolmisen kuukautta. Serbit tulittivat kaupunkia maalta ja mereltä. Yli viisisataa rakennusta vaurioitui, kahdeksankymmentä siviiliä kuoli. Kokemus on edelleen traumaattinen, ja esimerkiksi kroatian kieleen (joka on serbokroatian murre) on keksitty uusia, serbian kielestä poikkeavia sanoja.

Kujien alussa roikkui kauniita, viininpunaisia ”banderolleja”, joihin oli kirjoitettu kyseisen kujan yritysten nimet. Fiksua!
Vähän haikein mielin näitä kuvia katson, viikko on niin lyhyt ja vasta alkoi päästä tunnelmaan… Ihanaa keskiviikkoa kaikille, minä tapaan tänään ystäviä, tosi kiva päivä tulossa!

seuraa blogiani Bloglovin´, Blogit.fi, Facebook, Instagram

Share:

7 Comments

 1. Anonyymi
  13/07/2016 / 9:48 am

  Kuin omia kuviani katselisin, olimme D:ssa viime kesänä. Nuo slim-fit kapeat kujat olivat iltahämärissä minulle jopa hieman pelottavia, kiven pinta sellaista hiotun sileää, sateella varmaan hengenvaaralliset :), joten tarkkana sai väkitungoksessa olla. Ainoa miinus minulle D:ssä oli joka paikan väenpaljous, suosikkiravintoloihin sai jonotella tai kytätä vapaaksi tulevaa pöytää pitkäänkin, jopa tavalliset pizzeriat olivat ääritäynnä. Kävittekö merimatkalla Cavtatin puolella, sinne menemme heinäkuun lopulla?Nimimerkki: Croatiaan ihastunut

 2. Anonyymi
  13/07/2016 / 11:04 am

  Kauniita kuvia, joista voi aistia koko tunnelman; mielikuvitus tuottaa äänet ja tuoksut ja tuntuu kuin itsekin tarpoisi tuhansia rappusia kapeilla kujilla. Tuula

 3. Anonyymi
  13/07/2016 / 1:26 pm

  Ihania kuvia matkaltanne. Tämä paikka pitää laittaa "matkatoivomuslistalle". -Vuokko

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  13/07/2016 / 6:46 pm

  Ei käyty, otimme ylirennosti… Nyt ei ollut ihan niin hurjasti väkeä kuin varmaan esim elokuussa, hyvin mahtui ravintoloihin. Joo mä voin hyvin kuvitella, että sateella kyllä saa pitää kaiteista tai seinistä kii liikkuessa! Hauskaa matkaa teille!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  13/07/2016 / 6:47 pm

  Kadut olivat kyllä todella idyllisiä! Enemmän vielä pidin satama-alueesta, siitä tulee vielä varsin kattava postaus!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  13/07/2016 / 6:48 pm

  Ilman muuta Vuokko, suosittelen !

 7. Lumo
  16/07/2016 / 8:31 pm

  Neljäkymmentä vuotta sitten olen pikkutyttönä ollut Dubrovnikissa, mutta edelleen muistan kivetyt kadut ja kivimuurit.

Vastaa