Hotel Dubrovnik Palace – laatua, aurinkoa ja luksusta

Aletaanpa Kroatian kuulumisien purkaminen hotellistamme! Esittelyvuodossa siis Dubrovnikin hotellimme.

Tarkoituksemme oli siis mennä meren äärelle lekottelemaan, uimaan ja viettämään leppoista aikaa. Nähtävyyksien kiertely ja maahan tutustuminen saa jäädä toiseen kertaan, me halusimme ottaa niin iisisti kuin suinkin! Edellisestä aurinkolomasta oli puolitoista vuotta aikaa, ja viime kesän surkea heinäkuinen sää muistissa halusimme nimenomaan vain ottaa rennosti, nauttia auringosta ja lämmöstä. Eli hotellin tuli olla kaunis ja toimiva. Aurinkomatkoilta löytyi sitten tämä hotelli ja matka.

Dubrovnik Palace on pessyt kasvonsa 2014 täydellisesti. Remontti on oikein onnistunut. Hotelli on moderni, kaunis ja pelkistetty. Se on omassa ylhäisessä yksinäisyydessään Lapadin niemen nokassa. Hotellin edestä lähtee bussi numero 4 neljästi tunnissa ja vie Dubrovnikin vanhankaupungin muurien eteen reilussa viidessätoista minuutissa. Lippuja saa bussista 15 kunan hintaan, mutta myös hotellin aulasta 12 kunaa.

Hotelli on mäen päällä. Mäen alla, noin kilsan päässä, on myös ranta ravintoloineen. Söimme myös lounaan joka päivä ”mäen alla”. Hotellissa kyllä oli ”light lunch”-ravintola, mutta sen antimet olivat vähän liian heppoiset makuumme, minulle kun päivän pääateria on lounas. Myös ala carte-ravintola oli, mutta se oli hurjan kallis.

Seitsemännen kerroksen Elafiti-ravintolassa tarjottiin runsas aamiainen ja iltabuffet, joka halusi sen syödä. Söimme illallisbuffetin sekä tuloiltana että viimeisenä, kun ei jaksettu enää lähteä Dubrovnikiin. Ihan hyvää ruokaa, muttei mitenkään erityistä mielestäni. Ruuasta vielä sen verran, että sekä hotellissa että monessa muussakin ravintolassa gluteenittomat annokset ja tuotteet oli merkitty ihan jokaiseen ruokaan, jossa ei ollut gluteenia. Ja niitä riitti. Eli hei keliaakikot – Dubrovnik on helppo paikka teille. Moni ravintola tosiaan mainosti sitä, että gluteenittomia annoksia sai pyynnöstä. Sen sijaan laktoosi-intoleranssista ei ole taittu kuulla Kroatiassa. Kieltäydyin siis aika monesta ruuasta, jätskistä ja kakuista (sekä kaurapuurosta), koska ne oli tehty maitoon. Söin myös gluteenitonta leipää, sillä vatsani ei kestä vehnää.

Hotellin upea allasalue porealtaineen ja vesiputouksineen on houkutteleva, samoin allasbaari. Ihan hotellin toisella reunalla on vip-alue, jonne pääsy maksaa noin 30€/pv. Kuvat puhukoot puolestaan! Olimme siellä kahdesti, toisella kertaa ilmaiseksi, koska siellä järjestettiin illalla hyväntekeväisyystapahtuma, ja meidän olisi tullut lähteä kello kaksi pois. Kukaan ei ajanut meitä sieltä, joten lähdin ennen viittä, mies tuli puoli kuudelta perässä. Uimaan pääsi monesta kohtaa auringonottoalueita ja niiden ulkopuoleltakin, portaat laskeutuivat mereen. Uimakengät ovat kyllä välttämättömät, jos haluaa mennä mereen uimaan, sillä pohja on syvä ja täynnä suuria, liukkaita kiviä. Itse kun en ole kovin hyvä uimaan, kelluttelin uimarenkaan päällä, oli kyllä ihanaa! Myös nousuvesi vähän hirvitti, aallot löivät aika voimakkaasti, ja taiteilu vedestä portaille oli ihan laji sinänsä.

Kiinnitin myös huomiota ulkotilojen kalustukseen. Aurinkovuoteet olivat kevyet ja laadukkaat, varjot puolestaan valkoiset. Musiikki soi ulkona ainoastaan allasbaarissa, muuten sain lepuuttaa korviani vain aaltojen äänillä.

Huone oli nätti ja kiva, viidennessä kerroksessa, eikä parvekkeelle ei näkynyt muilta parvekkeilta. Kaikista huoneista on merinäköala, tosin alempien kerroksien huoneissa saattaa puu osua näköalan tielle. Nukuimme todella hyvin, sillä hiljaista oli. Illalla oli ihana pujahtaa viileiden lakanoiden väliin. Ilmastointilaite oli peitetty puisella ristikolla, plussaa siitäkin esteettisyyden puolesta. Hotellissa oli myös kaikenikäistä väkeä, nuoria pareja, keski-ikäisiä ja vanhempaa väkeä. Lapsia oli aika vähän, se ei varsinaisesti ole ehkä lapsiperheen makuun.

Dubrovnik Palacen henkilökunnan ystävällisyys ja palvelualttius oli kyllä parasta, mitä olen missään kokenut. Eikä se rajoittunut pelkästään hotelliin, vaan ihmiset olivat käsittämättömän ystävällisiä, mm. ravintoloissa, palvelu todella toimi! Ikinä ei tarvinnut odotella laskua, vaihtorahoja tms.

Hotellivieraat olivat pääosin amerikkalaisia, brittejä ja aasialaisia. Myös ruotsia, suomea ja tanskaa kuulin. Meno oli rauhallista. Ja miten kohteliasta porukka oli, usein hississä tervehdittiin, miehet pitivät a i n a  ovea auki. Tykkäsin! Juttua tuli vieraiden kanssa milloin mistäkin.

Katsotaanko kuvia? Ensimmäisenä esittelen vip-alueen, jolla sai kyllä aika yksin olla. Siellä kallioiden välissä oli meidän leiri!


Auringonottoalueellakin oli mukavaa, ja monesta kohti pääsi mereen. Allasbaarissa oli vielä aamusta tyhjää. Aurinkotuoleja ei muuten varattu aamuaikaisella, siitä plussaa.

Aulakuvat otin jo iltapimeällä…


Aamiais- ja iltabuffettiravintola oli seitsemännessä kerroksessa kauniine näkymineen.Sisäuima-allas oli myös kaunis, spa-osastolla ihan ylimmässä kerroksessa. Hotellihan on rakennettu rinteeseen, ja hotellin aulan jälkeen on vain pari kerrosta. Omaan viitoskerrokseen mentiin siis hissillä alaspäin!

Huoneesta en ottanut kuvaa, mutta sitäkin innokkaammin tuli kuvailtua parvekkeelta. Vietin siellä aina alkuillasta itsekseni vähän aikaa kirjaa lukien ja välipalaa syöden. Auringonlaskut olivat niin kauniita…


Jos nyt jotain kritisoitavaa pitää keksiä, niin varmaankin se olisi ruoka. Valikoima oli hyvä munakkaita paistavasta kokista lähtien, mutta ei kuitenkaan ihan mielestäni esim. Espanjan lomahotellien tasoista se ollut. Espanjassa saatoin syödä ruisleipää (vaikkakin saksalaista), mutta täällä oli syötävä gluteenitonta, joka oli aika vähäkuituista.

Toinen kritiikin aihe oli a la carte-ravintolan hintataso. Luulisi, että altaalla aikaa viettävät vieraat söisivät mielellään hotellissa. Vaan 60€ lounaasta on vähän liikaa – söimme ravintolassa heti tultuamme, kun odottelimme huoneemme kuntoonlaittoa. Palautelappuun kirjoitinkin juuri hinta-aiheesta.

Me kävimme tosiaan lounaalla parin pysäkin päässä olevassa kivassa ja siistissä pikku ravintolassa nimeltä Blue Planet, jossa söin varmaan elämäni maukkaimman pizzan (valitsin kinkkua, ananasta, salamia ja herkkusieniä). Söin myös salaattia, kanaa, meriahventa, mies söi pastaa ja caesar-salaattia. Lounaan hinnaksi tuli pari kymppiä.

Sellainen lomamesta meillä! Lisää Dubrovnik- ja asujuttua seuraa…

Share:

2 Comments

  1. Tiia K
    11/07/2016 / 8:32 am

    Todella upea paikka ja ihan mahtavat näkymät. Aamupalakin näyttää herkulliselta, eikä valkoinen sämpylä ja hillo. Huippuloma teillä ja yhtä aurinkoiista uutta viikkoa. <3

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    11/07/2016 / 9:17 am

    Paikka oli tosi kaunis. Juu, hotellikriteereissä on aina kunnollinen aamiaisbuffet. Mä en ole ollenkaan sellainen, että lähtisin aamulla etsimään jotain paikkaa jossa syödä. Aamiaisella istutaan kauan ja nautitaan, eiks vaan!

Vastaa