Rönttösiä, savusaunaa ja jälleen kotona

Takaisin kotona kymmenen päivän maakuntarundin jälkeen! Tulimme lauantai-iltana kotiin noin kuuden ja puolen tunnin ajon jälkeen. Välietappina toimi Zoom Design. Vaivuin loppuillaksi sohvalle tuijottamaan Good Wife-sarjan ensimmäistä tuotantokautta. Ja maraton muuten jatkui eilen.

Luokkakokousillan jälkeen toissa lauantaina suunnistimme Kaustiselle päiväksi, kiva kun sääkin suosi. Kävimme kuuntelemassa Tallarin konsertin ja hiippailimme festarialueella ristiin rastiin. Näin erästä ihanaa ystävääni, jonka kuulumiset olivat minulle iso inspiraatio. Ei voi sanoin kuvailla, kuinka upea tämä fab forty-ystäväni on. Halit sinne, K!

Sunnuntaina lähdimme sitten eteenpäin veljeni luo, ja aurinkoinen Oulu näytti parastaan. Teimme hyvää ruokaa, hypimme lasten (ja vähän veljenikin) kanssa trampoliinilla ja nukuimme hyvin. Viimeinen etappi oli sitten Iisalmi, josta teimme päivän road tripin Kajaaniin ja Sotkamoon, jossa meitä odotti lämmitetty savusauna, ja ihanat tarjoilut. Oioi! Kiitos vielä sinnekin suunnalle. Kävin vielä viimeisen reissuillan lopuksi uinnilla tyynessä Paloisjärvessä. Vesi oli aika lämmintä, eikä rannalla ollut ketään.

Nyt on herkuteltu kyllä kunnolla, kuten kuvasta näkyy. Kajaanista Pekka Heikkisen leipomosta ostimme puu-uunileipää, tervaleipää ja omaa suosikkiani Ärjänleipää, joka on vähän kuin saaristolaisleipä, mutta vielä parempaa. Sain maistaa myös kainuulaisia riisipiirakoita sekä rönttösiä, jossa oli jonkinlainen puolukkainen keskus. Hyvää oli! Syömistä on nyt pakko vähän sulattaa… Kävinkin eilen pitkästä aikaa juoksemassa, ja luulen, että siitä pyrähdyksestä saatetaan maksaa kipeillä koivilla viimeistään huomenna. Ei vais, oli ihana juosta hölkätä lämpimässä kesäillassa.

Vaan nyt ollaan taasen kotona, ja se on kuitenkin ihan parasta. Lomaa on vielä pari viikkoa jäljellä. En tajua, mihin tämäkin kesä on vilahtanut. Aika tuntuu menevän ihan supernopeasti. Ja onhan elokuukin kesää vielä, ja veikkaan, että lämpö jatkuu silloinkin. Kesäkukat olivat vähän nuupahtaneet reissun aikana, mutta nyppiminen ja kunnon lannoitus näytti piristävän niitä.


Huomenna tulossa viimeiset asukuvat Kroatian reissulta, ja keskiviikkona vihdoin viimein kesäkosmetiikkapostaus – suosikkihiustuotteeni tällä hetkellä sun muuta. Mutta nyt nauttimaan lämpimästä päivästä, tosin megapyykki odottaa silittäjäänsä. Yritän unohtaa sen aktiivisesti! Hyvää viikon alkua!

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  25/07/2016 / 8:52 am

  Entisenä Kajaanissa asuneena Pekka Heikkisen leipomo tuli tutuksi 🙂 Tervaleipä on minunkin herkkua! Samoin kuin ne Kainuun perinneherkut rönttöset. Näitä tuli aikoinaan ostettua monia monia kertoja!

 2. Anonyymi
  25/07/2016 / 1:41 pm

  Pekka Heikkisen tervaleipä on ehdoton tuliaissuosikkini, kun Oulusta etelään matkustan kylään. Rönttöset, varsinkin ne Kaesan leipomon aidot ja oikeat, ovat suuri herkkuni. Niistä vaan joko tykkää tai ei ;).

 3. Anonyymi
  25/07/2016 / 5:24 pm

  Lämmin kiitos saunavieraille. Oli taas ihana päivä. Täällä ollaan onnellisia siitä, että saamme tuntea teidät.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  25/07/2016 / 8:25 pm

  Tevaleipä oli tosi hyvää, ja mikä tuoksu!! Rönttöset olivat myös superhyviä. Kaikki, missä on puolukkaa menee mulle!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  25/07/2016 / 8:27 pm

  Kaesa on Kuhmossa, eikös vain? Sain toissa kesänä puolukkaruistikkuja. Hyviä olivat! Aah, tervaleipää pitää myös ostaa ensi kesänä!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  25/07/2016 / 8:29 pm

  Kiitos teidän porukoille! Nyt kuulkaas teette asiaa tänne etelään, mekin mielellään paapottais teitä täällä, vaikka niin hyvää saunaa ei olekaan tarjota!

Vastaa