Hyvä uusi ruotsalaissarja

Syksy on siitä kivaa aikaa, että alkaa uusia sarjoja, joista hyvällä lykyllä saattaa löytää ihan lemppareitakin. Sivusilmällä huomasin, että Sota ja rauha alkoi pyöriä elokuun lopulla Yle TV 1:llä. Periaatteessa olisin ollut kiinnostunut sarjasta, kuin kirjan joskus teinivuosinani. Britit tekevät hyviä sarjoja, harvemmin olen niihin joutunut pettymään. Maikkarilta taasen alkaa ensi vuoden puolella Rimakauhua ja rakkautta-sarjan jatko-osat, muistatteko sen mahtavan brittisarjan ysärivuosilta? Missä Adam kosi Rachelia nakuna ruusu persuuksien välissä…? Mitähän henkilöille kuuluu, kiva saada tietää.

Mutta nuo ruotsalaisdekkarit, niistä vasta tykkään. Monta hyvää ollaan seurattu, Maria Wärn, Irene Huss, Annika Bengtson, Wallader ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan ollut. Sunnuntaina alkoi Yle TV 1:ltä uusi sarja nimeltä Nousuvesi, jonka ensimmäinen tuotantokausi, kymmenen jaksoa, nähdään nyt. Sitä on verrattu Silta-sarjaan, jota en muuten saanut seurattua, vaikka yritin! Nousuveden osa oli hyvä, ja innolla odotan jatkoa.

Nyt on kolme sarjaa, joita seuraan, The Good Wife maanantaisin, Scandal keskiviikkoisin ja Nousuvesi sunnuntaisin. Scandal on mennyt aina vaan surkeammaksi, mutta periaatteesta katson sen loppuun. Eikä Good Wifekään ole enää sama kuin ennen, pöh.

Tykkäättekö ruotsalaissarjoista, ja hoksasiko joku Nousuveden?

Takana kaksi mukavaa työpäivää. Ja nämä ilmat – voiko olla tottakaan näin lämmin syyskuu. Istuttiin tänään töiden jälkeen terassillamme ja ihailtiin sinistä taivasta. Hyvin tarkeni!

Mukavaa tiistaita kaikille!

Ps. Blogissa on uusi logo, sen suunnitteli Heli Ylivaara mainostoimisto Huvilasta ja toteutti Happy Days-blogin Ida. Tykkään!

Share:

19 Comments

 1. Anna Sofia
  13/09/2016 / 4:35 pm

  Siis mitä, Silta ei uponnut? 🙂 Itselläni se kuuluu taas suosikkeihini! Juuri tämänpäiväisessä postauksessa kerroin, että Netflix on mullistanut omat tv-katselut kokonaan. Nykyään oikeastaan käytetään sitä jos halutaan katsoa sarjaa/leffaa. Kanavilta kuin harvoin tulee mitään hyvää! Täytyy tarkistaa jos tuo Nousuvesi olisi katsottavissa Netflixissä..

 2. Matkatar
  13/09/2016 / 4:57 pm

  Eipä tullut katsottua tuota Nousuvesi -sarjaa, vielä ehtisi. Kyllä ruotsalaiset osaa dekkarisarjoja tehdä! Niin kaunis tuo naispääosan esittäjä nainenkin!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  13/09/2016 / 6:36 pm

  No ei, ei uponnut! En tiedä miksi… Netflix ja Viaplay on meilläkin aktiivisena tällä hetkellä, ja on kyllä kiva pitää maratoneja silloin tällöin. Areenassa ainakin nähtävillä, jos on Netflixissä, niin seuraava maraton on aika selvillä!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  13/09/2016 / 6:38 pm

  Niin osaavat – niitäkin! Tosi kaunis, persoonallinen!

 5. Anonyymi
  14/09/2016 / 5:18 am

  Minä tykkäsin myös tuosta uudesta ruotsalaisesta sarjasta. Tosin siinä oli aika monta tahallisesti tai tahattomasti Sillasta matkittua asiaa aina alkumusiikista ja naispääosanesittäjästä alkaen. Mutta kun niistä pääsee yli niin sarja on varmasti mielenkiintoinen ja koukuttava.Aurinkoista keskiviikkoa, Tiina

 6. Anonyymi
  14/09/2016 / 5:33 am

  Suosittelen lukemaan tuon Nousuveden kirjana. Sarjaa en ole viitsinyt ruveta katsomaan, kun kirja on niin tuoreessa muistissa.t.ReetaJohanna

 7. Meidän elämää/ Anu
  14/09/2016 / 5:38 am

  Ai kiitos vinkistä, tykkään näistä ruotsalaista sarjoista yli kaiken, joten täytyypä laittaa tämäkin katselulistalle 🙂 Silta vaati meikäläiseltä vähän alun väkisin katsomista, mutta sen jälkeen upposi kyllä 🙂

 8. Anonyymi
  14/09/2016 / 6:37 am

  En katsonut sarjaa, syystä että olen lukenut Cilla & Rolf Börjlindin kirjasarjasta pari osaa (myös tuon Nousuveden), jotka olivat tosi hyviä. Lukemiini kirjoihin pohjautuvat sarjat taas ovat yleensä olleet jonkinasteisia pettymyksiä – päähenkilöt eivät vastaa lainkaan kirjojen henkilöistä muodostamaani käsitystä tmv. Jotenkin kirjoista saa moniulotteisemman, herkemmän ja syvemmän kokemuksen kuin niistä tehdyistä sarjoista, siinä kun on omalle mielikuvituksellekin tilaa! Jos en olisi ehtinyt lukea ko. kirjaa, voisi tv-sarjakokemus olla ihan kiva. Uusi logo on loistava! T: Ansu

 9. Anonyymi
  14/09/2016 / 5:10 pm

  Silta koukutti minut hetkessä, toivottavasti koukutun tuohon Nousuveteenkin. Silta vaan oli niin pelottava, että piti välillä katsoa Netflixistä pikakelauksella, jos muut oli jo nukkumassa. Eikä puhettakaan, että olisi uskaltanut katsoa jos oli yksin kotona 😀 Nousuvedenkin ensimmäinen jakso oli hyvä. Hyvää syksyn jatkoa!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  15/09/2016 / 1:16 pm

  Silta onkin varmaan asettanut riman aika korkealle, niin suosittu se on ollut. Kiitti samoin sulle, Tiina!

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  15/09/2016 / 1:18 pm

  Tiiätkö, mä en ole oikein dekkareiden ystävä. Ja aina tekee mieli katsoa kirjan loppu aluksi… Outo tapaus olen!

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  15/09/2016 / 1:19 pm

  Alun takia taisi minulla tyssätä, pitäisiköhän yrittää katsoa? Tää oli kyllä hyvä, mutta eniten oon tykänny Maria Wärnistä, hän oli jotenkin supersymppis.

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  15/09/2016 / 1:23 pm

  Kiva kun tykkäät logosta, minustakin se on tosi kekseliäs! Tuo on kyllä niin totta, monesti kirja on vaan niin paljon parempi! Eikä halua pilata sitä mielikuvaa, mikä on tullut kirjasta. Mä en lue dekkareita, joten mulle toimii telkkari hyvin.

 14. Marjukka / Fab Forty Something
  15/09/2016 / 1:25 pm

  No nyt alkaa tuntua siltä, että pitäisi antaa Sillalle toinen tsäänssi. Hah, tunnistan tuon " en uskalla katsoa", mun metodi on tyynyn takaa kurkkiminen ja äänen pois laitto. Kiitti samoin sulle, nythän se syksy toden teiolla alkaa.

 15. Marjukka / Fab Forty Something
  15/09/2016 / 1:26 pm

  Joo Siltaa on kyllä niin kehuttu, että teille sen faneille voi tulla pettymyksiä… Mut ehkä tää on ihan ok katsottava!

 16. Anonyymi
  16/09/2016 / 11:14 am

  Silta oli mielestäni huippu – ehkä eniten tykkäsin sen kolmannesta kaudesta. Keskittymistähän sarja kyllä vaati ja etenkin kolmas kausi, kun siinä hahmoja ja tapahtumia riitti. Nousuveden ekan jaksosta joudun antamaan arvioksi "jotenkin pliisu". Hiukan kuin hidastettua elokuvaa – todella pitkältä tuntunut 45 minuuttinen. Pääosan näyttelijä ei ainakaan heti innoittanut. Saatoin kyllä olla liikkeellä liian suurin odotuksin hypetyksen jälkeen. Innokkaana pohjoismaisten, saksalaisten ja brittien dekkarisarjojen ystävänä aion kuitenkin antaa sarjalle vielä mahdollisuuden. Ehkä se siitä pääsee vauhtiin 🙂 PS. Oletko muuten katsonut nyt uusintana tulevaa sarjaa George Gentlyn tutkimukset? Gently itse on sympaattinen vanhan ajan tutkija ja kemia hänen ja nuoren innokkaan ylikonstan kanssa toimii. Löytyy Areenastakin 🙂 Mutta hei tärkein eli kuplivaa kakkuisaa juhlintaa Pohjanmaalla! Malla

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  16/09/2016 / 2:51 pm

  Gently ei ole tuttu. Vaikuttaa symppikseltä! Onkohan Silta vielä katsottavissa jossain, pitänee antaa sille vielä mahdollisuus.Kiitos, tää päivä on mennyt lepäillesaä, odotellaan loppu porukkaa saapuvaksi. Huomenna kakkua!

 18. Tuula's life
  19/09/2016 / 9:45 pm

  Tykkään ruotsalaissarjoista. Naapurimaassa osataan. Silta on ollut suuri suosikkini. Nyt on pari jaksoa Nousuvettä katsottu ja hyvältä vaikuttaa. Muita sarjoja en sitten seuraakaan. Mutta Vain elämää – ohjelmaa seuraan innoissani. Kiva keskustelun aihe! Kiitos ja ihanaa syyskuuta!

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  20/09/2016 / 5:19 pm

  Siellä osataan, on aina osattu! Mä en ole Vain elämää katsonut, vaikka nyt olisi tosi kiinnostavia henkilöitä. Kiitti samoin, nyt ollaan jo kuun toisella puoliskolla – joulu lähenee… Apua, nyt tuli jo j-sana!!

Vastaa