Tweed-liivi

Tein eilen, lauantaina suunnitelmat koko viikon asuiksi. Periaatteessa valitsen seuraavan päivän vaatteet edeltävänä iltana, ja yleensä niillä mennään. Joskus aamulla vaihdan kamppeet, ja kun kiireessä vaihtaa, tulee paniikki ja harmistus, ja sitten menee mönkään. Mutta joskus on hauska käyttää aikaa vähän enemmän suunnitteluun. Ja omasta kaapista löytyikin pari aarretta, joita jostain syystä en ole pitänyt ollenkaan aikoihin, eli pari liiviä!

Huomenna siis töihin tässä combossa. Liivi on muistaakseni jouluna 2012 hankittu Lexingtonin tweed-liivi, ostin myös bleiserin. Villaista tweediä ei olekaan paljon ylläni näkynyt, vaikka se on suosikkikuosejani. Tallessa on vuonna 2008 ostettu Filippa K:n tweed-hame, jota en ole halunnut kierrättää vähäisestä käytöstä huolimatta. Nyt en tosin usko siihen mahtuvani… En ole uskaltanut kokeillakaan, hame saattaa tosin olla sellaista itsestään kaapissa kutistuvaa sorttia.

Mutta tuo liivi. Vielä kun on suht lämmintä, sillä saa kivat syysvibat ohuen puseron kanssa. Takana on kiva tamppi. Tykkään! Ja koska maanantai on lyhyt päivä, laitan vähän korkoa messiin.


tweed vest Lexington Company (oldie, but goldie)
shirt Uniqlo (smilar here, in sale here)
pants Zara (similar here)
boots Apair (similar here, here)

Uusi viikko on huomenna edessä, tulossa ensi viikonloppuna synttärijuhlintaa (ei omaani!), töitä ja ihanaa arkea! Sitä samaa teillekin, kamut, ja mukavaa sunnuntaita!

*adlinks

Share:

12 Comments

 1. Anonyymi
  11/09/2016 / 12:21 pm

  Ihanaa sunnuntaita, aurinko hellii :). Mitä enemmän ikää tulee niin haluan valmistautua seuraavaan päivään. Vaatteet mietittynä helpottaa aamupuuhia kun minuuttiaikataululla kuitenkin mennään. Mistä en suostu luopumaan on hetki ulkoilmassa, aivot vielä narikassa. Ei tarvitse kuin viisi minuuttia ulkona/pihalla/parvekkeella ja aamuisin on helpompaa lähteä liikkeelle. Tuli tavaksi kesälomalla ja nyt se on tapa. Mítä aarteita vaatekaapista löytääkään jos vain osaa yhdistellä. Toki siellä on niitä 'en raski vielä' laittaa kiertoon vaikka vaatteet on kummasti pienentyneet. Ihan vaatekaappi sen on tehnyt :)Terkuin Maarit

 2. Anonyymi
  11/09/2016 / 1:44 pm

  Hei! Hampaasi ovat todella kauniit. Saanko udella, ovatko ne aidot vai onko niissä posliinikuoret?

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  11/09/2016 / 2:15 pm

  Näin on, inhoan kiirettä ja valmistelemaatomuutta. Olen alkanut herätä aikaisemmin ihan siitä ayystä, että ehdin syödä rauhassa ja lukea blogeja tai aamu-uutisia. Toi ulkoilmatapa on kyllä hyvä, raitis ilma on oiva herättäjä! Joo eikö oo kumma, muten nuo vaatteet pienenee, vähänkös ärsyttävää!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  11/09/2016 / 2:18 pm

  Heippa! Omat ovat, ja oiottu Oral Haammaslääkäreillä Erottajalla. Hammaslääkärini nimi on Ville Kemilä. Jos googlaat blogini nimeä ja Invisalign, löydät kaikki juttuni hammasprojektistani sieltä, tai sitten kauneus-kategoriasta.

 5. Sara
  12/09/2016 / 5:25 am

  Tuo yhdistelmä kolahti ja lujaa minuun! Siinä on kaikki palaset kertakaikkisen hyvin kohdallaan. :-)Itse valitsen edellisenä iltana vaatteet valmiiksi. Minulla on minuuttiaikataulu aamulla. Mitä nopeammin pääsen liikkeelle, sitä parempi!Tosin täytyy tämän aamun perusteella tunnustaa, että hitaissa aamuissa onkin ehkä puolensa. Aamu oli hidas, koska heräsin itsekseni ennen herätyskelloa ja olin sopinut miehen kanssa, että herätän pojan kouluun. Loppujen lopuksi olin töissä vain puolta tuntia normaalia myöhemmin, joten ehkä tämä kannattaa ottaa etenkin maanantaisin ihan tavaksi. Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

 6. Laura Heinikki
  12/09/2016 / 8:14 am

  Kerrassaan upea asu! Toi liivi näyttää tosi hyvälle :)www.lauraheinikki.fi

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  12/09/2016 / 10:22 am

  Kiitti! Vähän oli liivi lämmin töissä, mutta pärjäsin ; )Sama täällä, aikaa ei ole ihan hirveästi hukattavaksi, ja kaiken on parasta olla illalla valmiina avaimia myöten. Ah, hitaat aamut. Mulla on huomenna sellainen. Jos herää ennen herätyskelloa, niin se on aina paree! Mua niin kiukuttaa, jos unet jäävät kesken!Mukavaa viikkoa, Sara, sinullekin!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  12/09/2016 / 10:23 am

  Kiitos kovasti, omasta vaatekaapista voi tosiaan tehdä löytöjä silloin tällöin.

 9. Anna Sofia
  12/09/2016 / 2:51 pm

  Näyttää hyvältä, niin kuin sun asut aina! Pitäisikö itsekin kokeilla tuota, että suunnittelee viikon asut valmiiksi? Voisi helpottaa kivasti arjen sujuvuutta, kuin ei tarvitse jopa päivä erikseen pähkäillä asua!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  12/09/2016 / 3:18 pm

  Kiitti Anna Sofia! Siinä on vain se huono puoli joskus, että mieli on muuttuvainen, heh… Mutta tällä viikolla meinaan pysyä suunnitelmissa!

 11. Anonyymi
  12/09/2016 / 4:28 pm

  Hei, olipa kiva postaus, minullakin on nimittäin tweedliivi. Just sunnuntaina sitä sovittellin ja yritin löytää kivaa kokonaisuutta. Mutta kaappiin se lopulta päätyi. Ihana asu sinulla kerrassaan. Saisiko toivoa toista liivipostausta hameen kanssa, vaikka se tweedhame. Terv. Elise

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  12/09/2016 / 7:11 pm

  En mäkään tweediä oikein osaa muun kanssa pitää kuin valkoisen kanssa, se raikastaa villakangasta kivasti. Apua, tweedhame ei taida mennä tällä hetkellä kiinni…:O Mutta jotain muuta tuli tänään mieleen liivin puitteissa…

Vastaa