Vaasan Ruispalat Ohut Herkku ja hetki itselleOlen tänä syksynä miettinyt paljon hidastamista ja kiireettömyyttä. Kuin vitsiksi pari viime viikkoa ovat olleet tosi hektisiä, ja se jatkuu aina tuonne syyslomaan saakka. Aikaa rauhoittumiseen merkataan sitten vaikka kalenteriin, jos ei muuten! Perjantai-ilta on yleensä sellainen, johon en mielelläni sovi mitään menoja, vaan silloin voi tehdä jotain hyvää syötävää, katsoa vaikka elokuva ja jutella pitkään kaikessa rauhassa.

Pääsin ilokseni mukaan Indiedaysin, Blogiringin ja Vaasanin kampanjaan, ja fiilistelemään uutta Vaasan Ruispalat Ohut Herkku -uutuutta. Kyllä kiitos! Tämä oli mieluisa tehtävä, sillä olen ruisleipäfani, samoin mieheni. Meillä muuta leipää juuri syödäkään kuin Ruispaloja. Ne kuuluvat aamu- ja iltapalaan, sekä jokaiseen ruokahetkeemme. Uusin leipäperheen tulokas pääsi siis heti perjantai-iltaamme sulostuttamaan.

Kun haluamme vähän irti arjesta, emme syö keittiössä, vaan ison pöydän äärellä. Saman pöydän ääressä myös istutaan iltoja, pelataan ja nautitaan myöhään. Ja pelataan Scrabblea. Perjantai olisi oiva herkuttelu- ja peli-ilta. Halusin tehdä meille simppelin iltaherkun uutuusleivästä, joka on  ruisleipäfanin unelma, ohut, vähän suloisen sitkeä, sekä 74% täysjyväruista leivän painosta. Sellainen, jota ensi maistaa, ja sitten päätyy syömään pari kolme…


Rakastan kaikenlaisia täytettyjä leipiä. Muistan, kun lapsena äiti teki lämpimiä leipiä, eli uunikuumia herkkuja, joiden päällä oli ketsuppia, kinkkua, tomaattia. Kaiken kuorrutti ihana, sulanut, kuuma juusto. Vieläkin nykyään nostalgisella tuulella teen lämpimiä leipiä.

Iltahetkeämme varten paahdoin uunissa rapeaksi ilmakuivattua kinkkua. Sivelin Ruispala Ohut Herkku-leiville yrttituorejuustoa, lisäsin väliin kinkut, paprikaa ja persiljaa, osaan leivistä tomaattia. Lisäksi uunissa muhi kirsikkatomaattivuoka, jonka olin maustanut timjamisuolalla, valko- ja punasipulilla sekä oliiveilla. Lasi punkkua kylkeen, ja herkuttelemaan. Simppelit maut ovat parasta. Kerrosleivästä ei myöskään tullut liian tuhti, leipänen kun on niin ohut todellakin.


Muistelimme ruuan äärellä, miten alkuvuosina pelasimme iltaisin paljon lautapelejä. Suosikki oli tietenkin Scrabble, hyvänä kakkosena Upwords. Ja eikös vain viimeisenkin murun kadottua parempiin suihin kaivoimme Scrabblen esille, ja pelasimme matsin. Minä muuten voitin!

Oletko muuten jo maistanut Vaasan Ruispalat Ohut Herkku-leipää? Niin hyvää, suosittelen!

Hyvää keskiviikkoa!

Share:

2 Comments

  1. anneaulikki
    28/09/2016 / 6:39 pm

    Tuosta on tullut jo meidän ykkösherkkuleipä , ihanan ohuet palat ❤️

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    30/09/2016 / 6:15 pm

    Siis niiiiin hyvää!

Vastaa