Dr. Hauschka – testaus: Kasvojen puhdistus

Sain alkusyksystä mahdollisuuden testata Dr. Hauschkan tuotteita, ja otin sen kiinnostuneena vastaan. Olin kuullut tuotteista pelkkää ylistystä, ja koska Jennifer Anistonin käyttää Dr. Hauschkaa, niin miksen kokeilisi minäkin. En ollut koskaan ennen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, ja olin utelias näkemään mitä ihoni siitä tykkäisi.

Ennen testauksen alkua tutustuin Dr. Hauschkan filosofiaan:

”Iholla on kyky uusiutua ja hoitaa itseään. Kosmetiikan ei tule korvata tätä tehtävää, vaan antaa iholle kohdistettua ja kokonaisvaltaista apua tasapainon saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.”

”Kaikki DR. Hauschka -tuotteet sisältävät valmistajansa WALA:n kehittämän rytmisen menetelmän avulla jalostettuja rohtokasviuutteita. Luonnosta peräisin olevat raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan tarkkailtua luomu- tai biodynaamista Demeter-tuotantoa lähituottajilta sekä erilaisista reilun kaupan kehitysprojekteista.” Ihoa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti.

Lääkekasvien parissa työskentely on WALA:lla lähes aina käsityötä. Kaikki tuotteet valmistetaan tehtaan perustajan, Rudolf Hauschkan kehittämällä menetelmällä. Tuotteet jakaantuvat kolmeen ryhmään: WALA luonnonlääkkeet, Dr. Hauschka-kosmetiikka ja Med -erityishoittuotteet. Myös värikosmetiikka, kuten luomivärit ja huulipunat sisältävät rytmisesti valmistettuja kasviuutteita. Kaikki kosmetiikkatuotteet ovat sertifioitu luonnonkosmetiikan BDIH-merkilllä tai kansainvällisellä luonnon ja luomukosmetiikan NATRUE-merkillä. Ne eivät sisällä synteettisiä hajusteita, väri- eivätkä säilönntäaineita.

Dr Hauschka kasvojenhotiomenetelmä on kolmivaiheinen. Aamuisin iho ensin puhdistetaan ja vahvistetaan kasvovedellä tai seerumilla. Sen jälkeen iho tarvitsee sen tarpeita vastaavan päivävoiteen, joka suojaa ympäristön rasituksilta. Yön aikana sen annetaan olla rasvattomana, jotta se voi hengittää vapaasti, rakentua ja uudistua.

Tässä postauksessa kerron puhdistustuotteista, joita testasin reilun kuukauden ajan. Pudistusvoide Cleansing Cream oli mielenkiintoinen, sillä sitä käytetään päivittäin. Voiteen rakenne muistuttaa vähäsen kaurapuuroa! Kasvot kostutetaan lämpimällä vedellä. Kämmenpohjaan puristetaan voidetta, ja vettä lisätään siihen tippa kerrallaan. Massa levitetään kasvoille, ja painellaan ihoon hellästi. Sitä ei tule käyttää kuorintavoiteen tapaan, eikä sillä hangata kasvoja. Puhdistuksen jälkeen massa huuhdellaan runsaalla vedellä.

Tämä tuote oli ehkä suosikkini kaikista, sillä tykkäsin sen rakenteesta tosi paljon. Koko tänä testiaikana en kertaakaan kuorinut kasvojani, eikä se sitä kyllä näyttänyt kaipaavankaan. Enkä käyttänyt mitään muutakaan kasvoille kuin testituotteita.Puhdistusemulsio (Cleansing Milk) sisältää mm. masmaloa, jojoba-, manteli- ja aprikoosinsemenistä puristettua öljyä. Lisäksi siinä on kaurasta, rukiista ja vehnästä maitohappokäymisen avulla valmistettua uutetta, jonka happamuus on sopiva iholle ja auttaa meikin irroittamisessa. Se sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivalle, ohuelle ja herkälle, kuten omani. Puhdistuksessa voidaan käyttää Dr. Hauschkan pesusientä, mutta itse käytin omaa patterilla käyvää ihonpuhdistusharjaa, sitä pehmeintä harjasta.

Puhdistusemulsion jälkeen iholle suihkutetaan tasapainottava kasvovesi (Facial Toner). Tuotetta käytetään aamuin illoin, illalla se korvaa yövoiteen. Iho saa hengähtää yön aikana. Oli muuten mukava mennä nukkumaan niin, ettei rasvannut kasvojaan ollenkaan. Tämä kyllä vaati vähän tottumista.

Olin tosi tyytyväinen tuotteisiin, ja ne pohjustivat ihoa hyvin voiteille, joista kerron myöhemmin. Tuotteita on vielä jäljellä, ja huomenna menen kosmetologille ensi kertaa kesän jälkeen. Pitää kysyä, mitä mieltä hän on ihostani tällä hetkellä…

Toisessa osassa Dr Hauschka -testaustani on luvassa on myös muhkea arvontapaketti, joten pysyhän kuulolla!

Share:

1 Comment

  1. Anonyymi
    19/10/2016 / 7:41 am

    Sinänsä hieman huvittavaa, että kosmetiikkaa myyvä firma julistaa, että "iholla on kyky uusiutua ja hoitaa itseään, ja että kosmetiikan ei tule korvata tätä tehtävää". Ja monet muut asiantuntijat vievät tämän kommentin vielä pidemmälle, ja sanovat, että kosmetiikka jopa haittaa tätä ihon kykyä uusiutua. Että mistäs ne perusteet sitten kosmetiikan käytölle kaivetaan? Ja tällä kommentillanihan en siis missään tapauksessa kritisoi tai ole eri mieltä, vaan juurikin samaa mieltä. En ole käyttänyt juuri mitään ihonhoitotuotteita noin 10 vuoteen, paitsi poikkeustapauksissa (jos iho tuntuu todella kuivalta niin laitan jotain kevyttä kosteusvoidetta jne). En myöskään kuori tai käy kosmetologilla, paitsi kun sain 40-vuotislahjaksi lahjakortin. Silloin kosmetologi kysyi ihonhoitotottumuksiani, ja kun kerroin, etten hoida ihoa mitenkään, niin hän läksytti minua ja varoitteli, että huonosti käy, kun pääsen kolmenkympin paremmalle puolelle. Olipas hauska keroa hänelle olevani jo 40v. :-)Ja vertailukohdaksi voin kertoa, että nuorempana läträsin jos jollakin voiteella ja seerumilla. Ei ihoni ollut silloin yhtään parempi kuin nytkään. Itse näen vähän vanhenemisen merkkejä, mutta sehän kuuluu asiaan näin 10 vuotta myöhemmin.No, varmuudella emme saa koskaan selville, johtuuko ihoni nuorekkuus tästä "hoitamattomuudesta" – voihan se olla niinkin, että on käynyt vain hyvä tuuri geenearpajaisissa. Mutta itse uskon, että sillä on ainakin jotain merkitystä, että pyrin olemaan häiritsemättä ihon omaa toimintaa.

Vastaa