Shellac-kestolakkaus Peilissä

Rakastan kynsilakkoja ja kynsien laittoa, mutta hitsin aikaa vievää touhua se on. Aluslakka, eka kerros, toka kerros, päällyslakka – tai jos oikein nopea haluaa olla, pikakuivattaja. Sitten menee pari päivää, niin lakka kuin lakka alkaa lohkeilla reunoista. Siinä vaiheessa poistan kaikki, koska en tykkää sotkuisesta ilmeestä, joka käsiin tulee. Tätäpä en olekaan kertonut, että purin kynsiä aikuisiälle asti. Sitten yks kaks päätin lopettaa, ja sen jälkeen olen hoitanut käsiä ja kynsiä huolellisesti. Töissä tosin joudun pesemään käsiä usein, eikä siellä lakkauksetkaan oikein kestä… Kynnet joutuu pitämään lyhyenä, sillä soitto ei onnistu pitkillä.

Viime keväänä tutustuin Jennimariaan, joka on kampaaja ja kynsitaiteilija Peilissä (Fredrikintori, Freda 16). Kannattaa muuten kurkata Jennin Instagram-tili, jossa on upeita hiuksia ja kampauksia. Jenni ehdotti kynsienlaittoa yhteistyön merkeissä, ja vielä kun minä ja Business Woman-blogin Pia vietimme yhteistä päivää blogijuttujen merkeissä, kynsien laitto sopi mainiosti molemmille.

Valitsimme molemmat Shellac-geelilakkauksen. Minulle tehtiin se ensimmäistä kertaa. Luin lakkauksesta etukäteen, että se on myös hypoallergeeninen, eikä sisällä formaldehydiä, tolueenia tai dibutyyliftalaattia.

Aluksi Jenni viilasi kynteni lyhyemmiksi. Sitten ne puhdistettiin huolellisesti, kynsinauhat siistittiin, ja kynsille levitettiin erityinen aluslakka. Lakka sai kovettua valossa kymmenen sekuntia.

Värin valinta oli hankalaa, sillä oli niin monta kaunista vaihtoehtoa. Hurjasti houkutti kaunis nude sävy, mutta lopulta minut ylipuhuttiin (heh, eipä tarvinnut kauan houkutella) laittamaan väriä. Lopulta päädyin ihanan syvän punaiseen nimeltä Oxblood – häränveri. Minusta tumma väri on pikantti nimenomaan lyhyissä kynisissä. Lakkaa laitettiin kaksi kerrosta, ja lopuksi lisättiin päällyslakka. Joka välissä kynnet kovetettiin.

Menenkö ensimmäistä kertaa töihin niin, ettei minun tarvitse olla epäsiistillä lakkauksella? Odotan sitä innolla. Lakkaus tietenkin kasvaa ulos, joten huolto on reilun kahden viikon päästä. Ehkä sitten kokeilen nudea, joka houkutti kovasti myös eilen.
Kiitos Jennille kauniista kynsistä! Mukavaa päivää kaikille!

kuvat minä ja Pia.

Share:

6 Comments

 1. Matkatar
  20/10/2016 / 5:56 pm

  Minä otin keväällä Barcelonassa shellac-kynnet ja olin tosi tyytyväinen, lakka kesti kauniina niin pitkään. Kohta täytyy mennä ottamaan uudet 😀

 2. SaaraBee
  21/10/2016 / 9:08 am

  Mulla on ollut shellac-kynnet kolme kertaa. Laitatin ne uudestaan kolme viikon välein ja olivat kyllä aivan ihanat. Suositeltiin, että kolmannen kerran jälkeen pitäisi pitää kunnon tauko, sillä kynnet kärsivät muuten liikaa. Ja tottahan se olikin. Postatin lakat ja alta paljastui säälittävän näköiset ja kärsineet kynnet. Meni yli kuukausi, ennen kuin ne palasivat ennalleen. Samaa ovat valittaneet kaikki ystäväni, joilla niitä on ollut. Jouluksi taidan kyllä käydä taas lakkauttamassa kynteni. Ovat sitten siistit sen kolme viikkoa. Toisaalta aineet ja lakat kehittyvät koko ajan, joten tämäkin ongelma on varmasti pian ratkaistu. Kyntesi ovat kyllä todella kauniit!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  21/10/2016 / 1:00 pm

  Kynnet ovat kyllä tosi kauniit. Mä varmaan pidän pari rundia, ja sitten kunnon tauko.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  21/10/2016 / 1:03 pm

  Hyvä pointti sulla. Mä varmaan toisen kerran poistatan ne, koska työni takia joudun pitämään kynnet lyhyinä. Ja totta, että kyllähän kynsi varmaan vähän kärsii lakasta. Toisaalta mulla ei ole koskaan ollut tekokynsiä tai shellacia, joten pitäähän tästä nyt nauttia se neljä viikkoa. Toivottavasti kynnet eivät ole kovin kärsineet sen jälkeen.

 5. Petra Wallenius
  24/10/2016 / 6:59 pm

  Hei Marjukka ja Saara, aito SHELLAC™-kestolakkaus ei vahingoita kynsiä. Kahdeksalla patentilla suojattu SHELLAC™ levitetään kynnelle kokonaan ilman viilausta ja lakkaus myös poistetaan liuottamalla, täysin ilman viilausta. Kaikki CND™-lakat ovat 7-free, eli ne eivät sisällä formaldehydeä, formaldehyderesiiniä, tolueenia, kamferia, dibutyyliftalaattia, butanonia tai kamferia. Tämä hellävaraisuus on kestolakoille erittäin poikkeuksellinen ominaisuus ja siksi meille on tärkeää erottaa SHELLAC™-kestolakka geelilakoista. SHELLAC™-lakkauksen voi poistattaa valtuutetussa kauneushoitolassa tai hoitolasta saatavilla ohjeilla ja tuotteilla myös kotona, kynsiä vahingoittamatta. Saara, olen pahoillani että kyntesi ovat kokeneet kovia lakkauksen yhteydessä, mutta epäilen että kyseessä ei ole ollut aito SHELLAC™. Aidon SHELLAC™-ammattilaisen tunnistaa CND™-sertifikaatista, joka on koulutuksen saaneilla ammattilaisilla aina nähtävillä. Kaikki sertifikaatin saaneet ammattilaiset ovat käyneet läpi kansainvälisen koulutuksen ja osaavat tehdä ja poistaa lakkauksen hellävaraisesti. Toivotan iloa syksyyn ja kauniita kynsipäiviä molemmille! :)Ystävällisin terveisin,Petra WalleniusCustomer CareInsight Cosmetics Group09 3157 9233

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  24/10/2016 / 7:11 pm

  Hei Petra, kiitos tästä tiedosta. Varmasti Jenni olisi tämän kertonutkin, mutta en hoksannut kysyä. Hyvä kuitenkin oli saada selvennys. Nää kynnet on i h a n a t, niin hyvännäköiset ja upea väri!

Vastaa