Vaatekaapin perusjuttuihin

Kun menin työelämään, minulle muodostui työunivormu. Se oli istuvat farkut, kauluspaita ja bleiseri, jalassa aina korkoa. Myös neuleet ja neuletakit ovat aina olleet mukana kuvioissa. Helppoa, mukavaa ja rennon tyylikästä. Moni on varmaan joutunut ja joutuu työssä käyttämään bleisereitä niin, että vieroo niitä. Todella ymmärrettävää, varmaan itselläkin olisi niihin kyllästyminen, jos niitä koko ajan käyttäisi. Kun aloitin blogin, pikku hiljaa työunivormukin muuttui muuksi. Vaan nyt on taas tapahtunut pieni käänne.

Laittelin tuossa vaatehuonetta kuntoon eräs kaunis päivä, ja kokosin kaikki reikäfarkkuni ylähyllylle kesää odottamaan. Tuntui siltä, etten halua nähdä yhtäkään reikää housuissani ennen loppukevättä. Sen sijaan katsastin kaikki suorat housuni ja muut farkkuni. Ja bleiserit myös, ja totesin että pitkästä aikaa ne näyttävät ja tuntuvat päällä mukavilta.

Mahtavaa, kun sekä suorissa että bootcut-mallisissa farkuissa on taas valinnanvaraa. Muodikkain lahje on nyt suora. Vaan oma suosikkini on tuollainen loiva bootcut, joka sopii tosi monelle vartalotyypille. Ystäväni Eeva, joka on uljaassa pituudessaan 175cm ja olla on ehkä luomakunnan pisin ja upein jalkapari, näyttää häikäisevältä bootcut-farkuissa ja loafereissa. Itse 160-senttisenä suosin joko normaalia tai vähän korkeampaa vyötäröä ja korkoa. Tilasin nuo ekan kollaasin Twist & Tangon farkut, ja ne ampaisivat kyllä suosikkilistani kärkeen. Ne ovat hauskasti suoran housun ja farkun välimuoto, tummaa denimiä kyllä mutta ilman farkkumaisuutta. Ja istuvat todella hyvin.

Bleiseriin kannattaa satsata, sillä laadukas vaate kestää aikaa ja käyttöä. Myös tweed-bleiseri on hyvä satsaus, sillä se on klassikkojen klassikko.

Peruskauluspaita on aina ollut suosikkejani, vaikka inhoan silittämistä… Myös laadukas farkkupaita on kiva hankinta, malleja on vaikka kuinka löysästä tyköistuviin.

Kollaasien vaatteet ovat Booztin Mid Season Salesta* ja asusteet Balmuirilta*, johon on voimassa alekoodi FABFORTY20 6.11.saakka.

1. Fransa 2. mbyM 3. Balmuir Greve 4. Twist & Tango

5. Balmuir St. Moriz 6. Arnie Says 7. Tamaris

1. Tiger of Sweden 2. Hilfiger Denim 3. Balmuir Chamonix 4. Peter Kaiser

5. Balmuir Cortina 6. Lee Jeans 7. Pennyblack

1. Balmuir beanie 2. Stylesnob 3. Esprit Collction 4. Brandtex

5. Lexington Company 6. Balmuir Lucca 7. Esprit Collction

Mukavaa sunnuntaita kaikille ja tuntia pitempää päivää!

Ps. IBA -äänestys voimassa vielä tänään!!!

*adlinks

Share:

4 Comments

 1. Mapsi
  30/10/2016 / 10:06 am

  Hello! On muuten jännä miten tuo oma tyyli vuosien mittaan muuttuukin, joskus vanhat mieltymykset palaa ja löytää uudelleen ne vanhat suosikit. Minulla on selkeästi menossa nyt superminimalistinen kausi ja vaatekaapin sisältö vaihtuukin nyt todella selkeisiin, yksivärisiin (heh, mustiin) vaatteisiin. Hameet on jääneet ihan tyystin käyttämättä ja tunikamittaiset neuleet ja paitikset on löytäneet tiensä taas kappiin. Vähän eri leikkauksilla, materiaaleilla ja pituuksill/leveyksillä pystyy tekemään aika paljon, vaikka väri pysyykin samana. Oih, miksi toisille on siunaantunut jalan mittaa noin paljon.. itselleni ei vaan sovi nuo bootcut-malliset farkut, ei sitten millään. Kun on lyhyet ja reitevät kontit, tuntuu, että sitten on yhtä patukkaa koko muija, jos laittaa bootcutit. Tai sittn täytyy olla 12cm korot ;DKivaa sunnuntaita!

 2. Ida Mansikkamäki
  30/10/2016 / 1:55 pm

  Moikka, Perus valkoinen kauluspaita oli myös oma ehdoton suosikkini, mutta paitsi, että vihaan silittämistä, saan paidan myös päivän aikana todella epäsiistin näköiseksi. Olenkin tässä koittanut selvittää, onko näistä niin sanotuista esay iron-paidoista mihinkään. (toisaalta olen lukenut, että ne ovat monesti myrkyllisiä). Kysymykseni kuuluu siis, oletko huomannut, että silitysvapaat paidat todella toimisivat kuten väittävät? Entä oletko huomannut, että toiset paidat pysyisivät rypyttömimpinä kun toiset? 🙂

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  01/11/2016 / 6:47 pm

  Korot ne on minullakin bootcutien kanssa. Mut sähän oot niin tiukassa tikissä, ett voit pitää mitä vaan! Se on jännä, miten mieli muuttuu, mä olen myös selvästi minimalistisempaan menossa, vaan nuo perusjutut ne vaan pysyy…

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  01/11/2016 / 6:49 pm

  Mulla ei oo silitysvapaista muuta kokemusta kuin mitä mieheni kauluspaidat, ja ne kyllä toimivat hyvännäköisenä. Mäkin vihaan silittämistä ja onhan se kauluspaita ruttuinen päivä päätteeksi. Silittäessä suihkautan tärkkiä paitoihin, se antaa vähän ripsakkuutta niille.

Vastaa