Lohenvärinen pörröneule ja nahkajoggarit

Meitsi on ollut koko päivän aika isänmaallisissa tunnelmissa! Ensi viikolla vietetään itsenäisyyspäivää, ja tietenkin sitä juhlitaan myös meidän koulussa. Tapanani on tunnin aluksi soittaa ”viikon klasari”, ja tämän viikon klassikko on Anssi Tikanmäen ikoniselta Maisemakuvia Suomesta -levyltä kappale Aamu lakeuksilla.

Kyseinen biisi on myös oma suosikkini Tikanmäen tuotannosta. Onko kyseinen levy sinulle tuttu? Se julkaistiin muistaakseni1984, ja kasettikopiot levisivät musalukiossa kulovalkean tavoin. Joka kämpässä soi Tikanmäki, ja se innoitti koulumme nuoria säveltäjiä myös kirjoittamaan samantyyppista musiikkia, siis genreltään. Oi niitä aikoja! Siitä lähtien paitsi Maisemakuvia, myös seuraava älppäri Vanhat valokuvat on kulkenut mukanani, ja kuuntelen niitä aina silloin tällöin.

Positiivin mielin mennään myös asussa, jossa on suloinen Arnie Says*-merkkinen mohairneule. Neule koki ensiesiintymisensä I Love Me-messuilla lokakuussa. Sitä ihastellaan kovasti joka kerta kun se on päällä. Mohair on ihana materiaali ja nyt myös tosi trendikäs, ja tuo väri on kuin karamelli.

Neuleen kaverina ovat Mos Moshin mokkanahkajoggarit viime vuoden mallistosta, Dotsista. Ja jalassa ikisuosikkini Tigerin bootsit, jotka apua apua täyttävät kolme vuotta helmikuussa. Pelkään jo päivää, kun ne täytyy hylätä, siksi hoidan niitä ahkerasti.

Mitä sinä tykkäät neuleen väristä? Entä mitkä ovat omat lempivärisi – siis muut kuin harmaa, musta ja valkoinen?

Tällä viikolla on siis kivat pöhinät, ja perjantaina ovatkin sitten pikkujoulut. Oma asu on jo mietitty. Tulee varmasti ihan superhauska ilta, kuten aina meidän porukalla!

knit Arnie Says 

suede pants Mos Mosh (similar here)

boots Tiger of Sweden (similar here)

watch Rosewood

Iloista iltaa!

*adlinks

Share:

10 Comments

 1. Anonyymi
  28/11/2016 / 6:14 pm

  Näin tuon neuleen ensiesiintymisen :). Kaunis ja sopii kantajalleen.Tv Maarit

 2. Sara
  28/11/2016 / 6:17 pm

  Tuo väri on kyllä upea ja sopii sinulle oikein hyvin. :-)Minulla löytyy vähän samanlainen Repeatin poolokauluksinen neule, mutta se on liian kuuma käytettäväksi nykyisessä toimistossa, läkähtyisin siinä. Hih, jos mustaa, valkoista tai harmaata ei saa valita, lempivärini on violetti. Sis oikein puhdas violetti, ei mikään siis mikään liikaa punaiseen tai siniseen viittava sävy.

 3. Anonyymi
  29/11/2016 / 5:17 am

  Huomenta!Tuttu ja tärkeä levy minulle. Kuuntelin levyä mm. yo-kirjoitusaamuina 80-luvun puolessa välissä ja koetin sen avulla rauhoittua ja rentoutua. Muutama päivä sitten levystä kirjoitettiin HS.ssä ja pitkästä aikaa muistin sen olemassa olon. Kävinkin kaivamassa vinyylin esille. Ihan vain ilahduttamanaan ja muistuttamaan menneestä, sillä levysoitinta minulla ei enää ole. Onneksi kappaleet löytyy netistä.Kaunis neule, suorastaan herkullinen!t. Tiina

 4. Anonyymi
  29/11/2016 / 7:47 am

  Väri sopii sinulle! Minulla tuo näyttäisi kamalalta 🙂 Mustan, harmaan ja tummansinisen ohella hulluttelen joskus kirkkaalla sinisellä ja syksyisin ihastun aina viininpunaiseen. Viime syksynä löysin myös tumman metsänvihreän. Minulle ei ole koskaan tehty värianalyysiä, mutta uskon olevani kylmä kesä taikka talvi. t. Sanna

 5. Anonyymi
  30/11/2016 / 4:10 pm

  Hei, tuo paidan väri on todellakin kuin karkki!Kirjoitit, että mohair on ilmava materiaalina. Irtoaako kuvan paidastasi paljon karvaa?Mukavaa adventin aikaa!T. Marianne

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  30/11/2016 / 4:48 pm

  Niin teit! Kiitos!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  30/11/2016 / 4:48 pm

  Violetti on minustakin kaunis väri, ja mä tilaan sitä luumunliilaa! ; )Kiitos kovasti kauniista sanoistasi!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  30/11/2016 / 4:49 pm

  Oi, sitten sä tiedät miten upeita kappaleita siinä on! Kappaleet tosiaan löytyvät netistä ja Spotifystäkin. Mä muistan sen vinyylin – yhdellä luokkakaverilla oli se ja sitä kaikki sit äänitti…

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  30/11/2016 / 4:51 pm

  Juu, villapaidan sävy on lämmin, ja veisi värit kesä- tai talvi-ihmisen kasvoilta. Talven tyypille sopivat kirkkaat jalokivivärit, anilliini, smaragdinvihreä, kuninkaansininen, kirkas valkoinen, vauvanpinkki ja baby blue, kesälle taas kaikki harmaalla taitetut sävyt.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  30/11/2016 / 5:45 pm

  Ilmava, mutta lämmin! Kyllä tästä irtoaa jonkin verran, siihen saa varautua. Mua ei ole haitannut kyllä. Kiitos samoin sinulle!

Vastaa