Pörröinen väripilkku kaamoksessa

Huhhei tiistaita! Tulin eilen illalla kotiin taas puoli kuuden aikaan, ja viikosta tuleekin yllättäen taas aika kiireinen. Huomenna ilmakin kääntyy suojalle ja lumet saa kyytiä, vastassa on pimeys… Se on kieltämättä vähän masentavaa, vaikken mikään suuri lumikelien ystävä olekaan.

Millä sitä kaamoskurjuutta torjuisi? Itselläni toimii muutama vuosien varrella hyväksi havaittu juttu, jolla viikko sujuu helpommin.

– Tarvitsen kunnon yöunet, vähintään se kahdeksan, mutta luontainen rytmini on yhdeksän tuntia noin yhdestätoista kahdeksaan. Menen mieluiten töihin vähän myöhempään ja teen pitemmälle iltapäivään töitä.

– En yritä piristyä väkisin, vaan himmailen ihan suosiolla sohvalla kynttilän valossa. Jaksan jankuttaa toiselle puoliskolle kuinka pimeydelle on annettava periksi. Jos nukuttaa enemmän, niin sitten nukutaan.

– Yritän liikkua tarpeeksi, mutta jos ei tule liikuttua, en jaksa stressata sitä.

– Tapaan ystäviä ja järkkään juttuja joita on kiva odottaa.

– Valmistelen viikon etukäteen niin hyvin kuin voin. Valitsen työvaatteet, pakkaan ruuat, välipalat ja tavarat valmiiksi edellisenä iltana. Yritän välttää paniikkikiirettä.

– Rauhoitan aamupalahetken.

– Luen sängyssä ennen nukahtamista, iPad ja puhelin ovat siinä vaiheessa kiinni. Menen aikaisin peiton alle lueskelemaan.

– Kivoissa vaatteissa on mukava olla päivä, tähän aikaan vuodesta pukeutuminen on inspiroivaa kaikkine villaneuleineen ja saappaineen. Käytän illalla siis pikkuisen aikaa seuraavan päivän vaateparren kokoamiseen.

Ja tästä viimeisestä kohdasta päästään viikon väripilkkuun, eli Balmuirin* kid mohair -huiviin ja -pipoon! Sain huivin pari vuotta sitten, ja nyt talven uutuuksina ovat myös pipot. Kid mohair -pipo on ihanan lämmin, ja sen ja huivin uumeniin saa piilottaa talvikalpean naamansa hyvin! Aksenttiväreistä vaatetuksessa tykkään oranssista, luumunliilasta ja viininpunaisesta, ja tuo oranssi suorastaan hehkuu harmaassa säässä.


beanie, scarf Balmuir / coat Selected Femme / boots Gabor

Mitkä ovat sinun keinoso selviytyä kaamoksesta, vai haittaako pimeys sinua ollenkaan?

Energistä tiistaita!

*adlinks

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  16/11/2016 / 10:55 am

  Hyggeilemällä 😉 sitä olen tietämättäni tehnyt koko aikuisikäni! Eli tämä tanskalaisten lanseeraama sana, jota ei oikein voi yhdellä sanalla kääntää. Ihminen pyrkii luomaan itselleen miellyttävän, rauhoittavan olotilan, kenellä se mitenkin tapahtuu. Mulla ainakin perusedellytyksenä on siisti koti, siihen hyvää tuoksua jollakin raikastimella tai talvella myös tuoksukynttilällä, valopisteitä sinne tänne (lattiavalaisin, pöytävalaisimet, valosarjat, tuikut/kynttilät). Klassista musiikkia hiljaa taustalle, hyvää kahvia tai glögiä pikkupurtavan kera, hyvä kirja. Sitten vaan nautitaan 🙂 Itsensä hoitaminen – esim. kasvohoito kuorintoineen ja naamioineen, jalkahoito (liotus ja raspaus) naamion vaikuttaessa ja sitten hyvät voiteet – sen jälkeen on myös aika suloinen olo! Kunnon löylyt, vartalonkuorinta ja kosteutus, ah… Mistähän ne tanskalaiset noin itsestäänselvää asiaa keksivät ruveta markkinoimaan – vai pitäisikö kysyä, miksei me suomalaiset keksitty 😉 Minä myös valkkaan päivän/viikon asut jo etukäteen ja luen sängyssä ennen nukahtamista. Syötävän ihanaa oranssia sulla asusteissa! T: Ansu

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  16/11/2016 / 4:21 pm

  No sitähän sitä – just luin samana iltana jutun hyggeilystä joltain verkkosivulta! Kyllä ne tanskalaiset keksivät! ; ) Juu itsensä hoitaminen talvella on oikein mukavaa!

 3. Anonyymi
  16/11/2016 / 5:45 pm

  Luen tekstiäsi kun olisin sen itse kirjoittanut. Annetaan periksi jos ei tänään jaksa liikkua. Nautitaan kynttilän valosta ja himmaillaan jos siltä tuntuu. Riittävästi unta ja illalla kaikki valmiiksi, jotta aamulla ei tarvitse hosua. Ja kaapista löytyy oranssi huivi 🙂 terv Maarit

 4. Pihla
  17/11/2016 / 10:38 am

  Niin kauan kuin on lunta, piristää sen valkeus. Kynttilät, lämmintä juotavaa, käpertyminen sohvalle viltin alle piristävät päivän jälkeen. On tosin joskus ankeaa lähteä aamusta pimeällä ja palata pimeällä kotiin.Ihana oranssi väri! 🙂

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  17/11/2016 / 7:32 pm

  Kuulostaa tutulta reseptiltä! Pimeällä ei jaksa pingottaa…

Vastaa