Valju fiilis vaalien jälkeen – mutta hyvä perjantain takia!

Kun heräsin keskiviikkoaamuna, mieheni ensimmäiset sanat minulle – ennen hyvän huomenen toivotuksia – olivat ”Trumpista tulee presidetti”. Taisin sanoa ruman sanan, en ollut uskoa korviani ja heti piti avata nettilehdet.

Taisin minäkin kuulua heihin, jotka viimeiseen asti luottivat siihen, että Hillary Clinton voittaa, ja järki voittaa. Vaan näin ei käynyt. Aamun lumisateinen työmatka autossa kului radioa kuunnellen. Töissä puhuttiin myös vaalituloksesta. Ylipäätään se tuntui olevan nyt kaikkien huulilla.

Trumpin voitto oli populismin voitto, mutta myös huonojen tapojen ja rumien puheiden voitto. Käsittämätöntä on, että sättimisestä, haukkumisesta, valehtelemisesta, kourimisesta ja muusta on tullut jollain tapaa hyväksyttävää. Maailman mahtavimman valtion presidenttikin niin tekee. Se, että Trump vetosi Keskilännen kouluttamattomaan miesvaltaisen porukkaan ei sinänsä yllätä, sillä ajat ovat vaikeat. Mutta miksi lähteä haukkumaan maahanmuuttajat, meksikolaiset, vammaiset ja viimeisenä lajina naiset – sitä en ymmärrä muutoin kuin että nyt ollaan narsistin kanssa tekemisissä. Ruma puhe ja toisen sättiminen on kaikkea muuta kuin hyväksyttävää. Hyvän itsetunnon omaavan ihmisen ei tarvitse painaa toista alas noustakseen itse.

Facebookissa näinkin mainion hashtagin, jonka jaoin heti omalla sivullani. #MICHELLE2020. Olisiko Harvardin ja Princetonin yliopistoista tutkinnot tehnyt, fiksu ja karismaattinen Michelle Obama seuraava presidentti?

Aika näyttää, suitsiiko DT puheitaan, ja mihin suuntaan tässä mennään. Olitteko te muuten yhtä ällistyneitä tuloksesta kuin minä?

shirt Uniqlo (similar here)

pants DAY (similar here)

knit Polo Ralph Lauren

boots Tiger od Sweden (similar here)

No, perjantai on aina mukava päivä, ja käväisin vielä Fredalla dotsilaisia moikkaamassa. Pääsi mukavasti irti viikosta. Kotiin oli ihana tulla, sää oli kuin joulukortista. Pitääpä illemmalla vielä selata Netflixiä, jospa aloittaisi jonkin uuden sarjan. Mukavaa viikonlopun aloitusta teille!

*adlinks

Share:

3 Comments

 1. Marjukka / Fab Forty Something
  12/11/2016 / 1:21 pm

  Vaalijärjestelmä on todella omituinen… Neuvonantajajoukkoon minäkin yritän luottaa, jospa siellä olisi järki-ihmisiä joukossa!

 2. Marre
  12/11/2016 / 8:04 pm

  Hei, Minun aamu oli juuri samanlainen. Mies tuli makkariin (oli ollut valveilla puoli yötä ja katsonut vaaleja..) ja sanoi että Trump voittaa.. Olin ihan että EI voi olla totta! Olin yöllä nähnyt painajaista, että hän voittaa, herännyt ja ollut onnellinen että se oli vain unta….. Mutta uni toteutuikin ja oli jotenkin epätodellinen fiilis.. Aamulla kun tytärkin oli herännyt ja töissä( on Washingonissa) kysyin häneltä, että mikä fiilis siellä, sanoi että surullinen ja hiljainen… Uskomaton valinta! Pelottava narsisti 🙁

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  14/11/2016 / 6:00 pm

  Pelottava tosiaan ja pelottavammaksi käy, kun pääneuvonantaja nimettiin. Huhhuh. Tyttäresi saakin seurata aitiopaikalta tunnelmia. Aika uskomatonta on, miten tässä kävikin näin, ei voi käsittää!

Vastaa